Menu
Gratis studiegids

Algemene informatie

NHA biedt tal van opleidingen en cursussen aan die je als thuisstudie kunt volgen. Of je nu een BOA opleiding of een mode opleiding wilt volgen: in ons aanbod vind je zeker een thuisstudie die bij je past. Onderstaand vind je een aantal mogelijkheden qua carrières en beroepen die je misschien aanspreken. We hebben thuisstudies voor álle leeftijden, van kinderen tot cursussen voor senioren. Welke studie past het beste bij jou?

Opleiding fotografie

Maak van je hobby je beroep

Hoeveel mensen fotograferen in Nederland? Hoeveel mensen genieten van foto's? In hoeveel tijdschriften, op hoeveel websites en in hoeveel kranten zie je foto's. Voor fotografie is een markt. Een opleiding fotografie helpt je op weg.

Computercursussen, Social media training en webshops bouwen bij NHA

Een opleiding social media? Werken met Inkscape of Illustrator? Een eigen webshop starten? Een cursus AutoCAD? Leer bij NHA de fijne kneepjes van computers kennen.

Wil je geld verdienen met computers? Is het antwoord ‘ja’, kies dan voor een cursus van NHA waarin je alles leert over computers en internet.

Volg een bloemist opleiding bij NHA

Wat doe je als beginnend bloemist? Een cursus volgen? Is er eigenlijk wel een bloemist opleiding als je een bloemenzaak begint? Wat als je bijvoorbeeld een opleiding bloembinden volwassenen zoekt? Dan kun je terecht bij NHA. Natuurlijk.

Wat heeft een bloemist nodig? Die vraag stelde NHA nog voor de bloemist opleiding in de ontwerpfase kwam. Het antwoord: kennis van ondernemen en kennis van bloemen. Dat zijn de 2 ingrediënten van de cursus Bloemist van NHA.

Deurwaarder worden

Wil je langs de deuren gaan en spullen in beslag nemen? Van salaris tot inboedel en van auto tot andere waardevolle bezittingen? Ga dan aan de slag als gerechtsdeurwaarder. 

Er is slechts één deurwaarder opleiding die je kunt volgen wanneer je als gerechtsdeurwaarder aan de slag wil. Verder zitten er nog enkele voorwaarden aan deze opleiding verbonden. Lees er hier meer over >> 

Directie Assistent worden?

Ben jij een echte multitasker, heb je een georganiseerd karakter en wil jij de directie van een bedrijf ondersteunen? Dan is het beroep Directie Assistent jou op het lijf geschreven.

Als echte duizendpoot ga je moeiteloos van de ene taak naar de andere. Van telefoontjes afhandelen tot het regelen van vergaderingen en van het organiseren van een zakenreis tot notuleren bij belangrijke meetings. 

Naaien voor beginners

Ga jij je eigen kleding ontwerpen én maken? Dan zul je met een naaimachine overweg moeten kunnen.

Met onze NHA coupeuse opleidingen kun  jij online naailes voor beginners volgen. Onder begeleiding van een docent ga jij aan de slag met diverse materialen, leer je patroontekenen en maak jij de meest unieke en best passende kleding.  Kortom: een cursus kleding maken die voor iedereen geschikt is! 

Opleidingen met Sport en Bewegen

Heb jij altijd al iets willen doen met sport en beweging? Een actief beroep uitoefenen en je eigen sportiviteit gebruiken om anderen te helpen en motiveren?

Er zijn tal van mogelijkheden als je een opleiding met sport en bewegen zoekt. Van personal trainer tot sportmasseur tot fitness instructeur. Welk richting heeft jouw voorkeur?

Schoonschrijven leren

Mooi schrijven is een kunst, maar deze kunst kun je leren! Leer schoonschrijven met een cursus van NHA

Bij NHA kun je kiezen voor twee verschillende cursussen schoonschrijven, namelijk kalligrafie en handletteren. Bij de kalligrafie cursus krijg je zelfs een gratis materialenpakket erbij zodat je meteen kunt beginnen. Welke cursus heeft jouw voorkeur?

Omscholen naar de zorg

Overweeg jij een carrièreswitch en lijkt de zorgsector jou wel iets? Laat je dan omscholen naar de zorg. Een branche met veel werkgelegenheid!

Daarnaast weet je zeker dat je een dankbaar beroep gaat uitoefenen: je doet werk waarmee je écht een verschil maakt voor mensen. Zie jij jezelf al werken in de zorg? 

Accreditatiepunten / PE punten halen?

Werk jij in een beroep waarin permanente educatie verplicht is? Haal je accreditatiepunten dan via een thuisstudie van NHA!

Voor tal van beroepen bieden wij cursussen welke erkend zijn door brancheverenigingen. Hiermee haal jij je PE punten en houd jij je kennis op peil.

Bewindvoerder worden? 

Lijk het jou een uitdaging om de financiën van anderen te beheren? In dat geval is het beroep Bewindvoerder echt iets voor jou.

Wellicht wil je de financiën van je ouders op leeftijd beheren, of van iemand met een verstandelijke beperking. Wanneer je professioneel bewindvoerder wil worden, zul je aan een aantal eisen moeten voldoen. Lees ze hier.

Volg een avondopleiding

Wanneer je gaat studeren naast een baan, dan is het belangrijk dat je flexibel bent. Een avondopleiding volgen is dan de juiste keuze. Maar als je nóg flexibeler wil zijn, kies je een NHA studie!

Je kunt 's avonds studeren, maar hoeft niet naar een locatie te reizen, bent goedkoper uit en krijgt wel gewoon docentenbegeleiding, Kortom: het beste van twee werelden. 

Recruiter worden

Wil jij leren hoe je topkandidaten kunt werven voor een of meerdere werkgevers? Zie jij een baan in de recruitmentbranche wel zitten? In dat geval is de opleiding tot Recruiter een goede keuze voor je!

Voordat je je in een opleiding stort, lees eerst al onze recruiter weetjes met onder andere meer informatie over het takenpakket en salaris.

Dit zijn kansrijke beroepen

Ben jij benieuwd in welke branches jij op dit moment metéén aan de slag zou kunnen? Wil je weten in welke beroepen de werkgelegenheid het allergrootst is? Bekijk onze lijst met kansrijke beroepen en branches.

Wanneer jij je wil laten omscholen naar een van deze beroepen, dan kun je er nagenoeg zeker van zijn dat je meteen aan het werk kunt.

Diëtist worden

Wil jij mensen met medische aandoeningen helpen door middel van het aanmeten van een gezonde leefstijl en dieet? Als diëtist(e) is dit jouw verantwoordelijkheid. Is dit jouw droomberoep?

Er zijn veel beroepen waar jij je bezig houdt met voeding en gezondheid. Word jij diëtis? Of ga je aan de slag als gewichtsconsulent of voedingsassistent? Ontdek de overeenkomsten en verschillen!

People Skills ontwikkelen

Wist je dat People Skills steeds belangrijker worden in het zakelijke landschap? Er wordt niet meer alleen gekeken naar kennis en kunde, maar ook naar andere zaken.

Denk bijvoorbeeld aan hoe je in een team functioneert, je leidinggevende kwaliteiten en de mate waarin je kunt omgaan met stress. Allemaal vaardigheden die niet direct te maken hebben met je inhoudelijke werk, maar juist met hoe jij als persoon in een bedrijf of positie functioneert. 

Personal Skills

Personal skills zijn vaardigheden die niet vakinhoudelijk zijn, maar juist persoonlijk. Denk aan je vermogen om met stress om te gaan, je sociale vaardigheden en je teamwork skills. 

Deze Personal Skills worden alsmaar belangrijker, aangezien ze bepalen hoe goed je in een bedrijf of in een bepaalde functie past. Je hebt het ontwikkelen van deze skills zelf in de hand. Verbeter je personal skills middels thuisstudies. Probeer bijvoorbeeld een opleiding NLP en haal het beste in jezelf naar boven. Of leer hoe je jouw boodschap duidelijk overbrengt op anderen met de cursus Presenteren.

Cursus Sociale Vaardigheden

In steeds meer functies zijn sociale vaardigheden van groot belang. Door deze skills te ontwikkelen, heb je méér kans op een promotie of een leuke nieuwe baan. Maar hoe pak je dit aan? 

Je persoonlijke sociale vaardigheden zijn, naast je hard skills zoals vakspecifieke kennis en kunde, bepalend voor je carrière. Door je eigen sterktes en zwaktes te bepalen en hier vervolgens actief mee aan de slag te gaan in een sociale vaardigheden cursus, neem je de touwtjes in eigen handen.

Volwassenen opleiding volgen

Wil je je blijven ontwikkelen, maar heb je geen tijd om klassikale lessen te gaan volgen? Wil je gemakkelijk in je eigen tijd een opleiding of cursus volgen? Volwassenen opleidingen van NHA zijn de oplossing.

Met een ruim aanbod beroepsopleidingen, hobbyopleidingen en taalcursussen is er altijd wel een volwassenen opleiding te vinden die aansluit bij je wensen. Volg jij een opleiding Dierenartsassistent of leer je programmeren met SQL? Je bent nooit te oud om te leren, dus stop met dromen en ga aan de slag. 

Cursus fotografie Utrecht 

Een leuke fotografie cursus volgen vanuit Utrecht, maar dan helemaal in je eigen tempo en wanneer het jou uitkomt? Een thuiscursus fotografie is de oplossing. 

Je kunt natuurlijk een fotografie cursus in Utrecht volgen, maar dan zit je vast aan bepaalde datums en tijden. Wil je liever je eigen tempo kiezen, maar wél leren fotograferen in Utrecht mét begeleiding van een docent? De thuiscursus van NHA is zeker het proberen waard.

Media opleiding volgen?

De traditionele pers, radio en televisie krijgen enorme concurrentie van nieuwswebsites, Facebook, Twitter enzovoorts. Met een media opleiding kun je tal van richtingen uit.

Er wacht jou bijvoorbeeld een interessante baan in de reclamesector, bij een webdesignbureau, bij een krant of een televisieomroep.

Online cursus fotografie

Ben jij ook iemand die altijd met een fotocamera aan de slag is? Fotografie is een leuke hobby, die veel plezier en voldoening geeft.

Als je je ’skills’ nog wat meer wilt ontwikkelen, kunnen we de online cursus Fotografie sterk aanbevelen.

Opleiding ouderenzorg volgen?

De bevolking vergrijst en de vraag naar gemotiveerde bejaardenverzorgers stijgt voortdurend. De zorgsector is constant op zoek naar goed opgeleide medewerkers die hulpbehoevende bejaarden een warm hart toedragen.

Reik je graag een helpende hand aan ouderen? Volg dan een SPH opleiding en ondersteun ouderen waar ze het nodig hebben.

Cursussen in Amsterdam volgen?

Woon jij in (of in de buurt) van Amsterdam en wil jij een cursus volgen zonder de reistijd? Met de thuiscursussen van NHA volg jij een cursus in je eigen tempo!

Wil jij niet vastzitten aan een bepaalde datum of tijd? Maar wil je wel graag een cursus volgen in Amsterdam? Kies dan voor een thuiscursus van NHA.

Opleiding vitaliteitscoach

Wil jij graag mensen coachen en begeleiden? En wil jij daarmee mensen helpen aan een gezondere leefstijl? Dan kun jij kiezen voor verschillende opleidingen!

Kies voor een opleiding psychosociaal counselor, life coach of loopbaancoach en leer hoe jij mensen helpt naar een betere gezondheid!

Werken in de toerisme branche

Ben jij ook dol op vakanties, reizen en alles hieromheen? Dan is werken in de toerisme branche de oplossing. Op die manier ben jij elke dag bezig met je passie.

Ga je aan de slag als reisadviseur? Of vlieg je liever met de vakantiegangers mee met een opleiding stewardess?

Omgaan met verlies

Iedereen kent verlies in zijn of haar leven. Of het nou gaat om het verlies van een dierbare, een scheiding of ontslag.

Daarmee omgaan kan lastig zijn. Een opleiding kan daarbij helpen. Krijg zelf de handvatten om met een ingrijpend verlies om te gaan in de cursus Rouwverwerking of biedt deze hulp aan anderen met de opleiding Rouwbegeleiding.

Werken in de ICT

De vraag naar ICT'ers groeit hard. Met een baan in de ICT zit jij dus zeker goed.

Bij NHA heb je keuze uit verschillende opleidingen die jou opleiden voor een functie in ICT. Ga jij voor een cursus Webdesign? Of een cursus Raspberry Pi Programmeren?

Veiligheid op de werkvloer

Bij veiligheid op het werk gaat het niet alleen om het werken met veilige middelen, maar veilig gedrag is net zo belangrijk.

Een opleiding veiligheid brengt jou een stap dichterbij je droombaan in de veiligheidsbranche. Start jij met een cursus Preventiemedewerker? Of ga je aan de slag in de Criminologie?

 

Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

  • Nu 50% korting op het lesgeld!
  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Met persoonlijke begeleiding
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!