Preventiemedewerker  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Preventiemedewerker
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€299,00
269,10
of 
3 x €94,50
4.5/5

Beoordeeld door 19 student(en)

 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 3 maanden
ALGEMEEN

Volg de cursus Preventiemedewerker en draag zorg voor de dagelijkse veiligheid en gezondheid binnen je organisatie

Als preventiemedewerker werk je actief aan het bevorderen van de veiligheid en gezondheid binnen het bedrijf waar je werkzaam bent. Tijdens de opleiding Preventiemedewerker doe je alle kennis op die nodig is, om goed te kunnen functioneren in deze belangrijke functie. 

Wist je dat in Nederland iedere werkgever, met minimaal 25 werknemers in dienst, verplicht is om ten minste één preventiemedewerker aan te stellen? Het volgen van de cursus Preventiemedewerker, vergroot jouw kans op het verkrijgen van een dergelijke functie.

Van het opstellen van een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) met Plan van Aanpak tot het adviseren van je leidinggevende over arbeidsveiligheid, arbeidsrisico’s en maatregelen, je kan het allemaal na afronding van deze opleiding Preventiemedewerker.
  

Cursus voor iedereen

De cursus Preventiemedewerker kan door iedereen worden gevolgd. De opleiding is bijzonder geschikt wanneer jij je wil ontwikkelen tot preventiemedewerker. Maar ook wanneer jij jouw kennis met betrekking tot arbozorg wil opfrissen, is deze opleiding geschikt.

De opleiding is laagdrempelig. Je hebt dus geen specifieke voorkennis nodig voor het volgen van deze opleiding. Preventiemedewerker worden kan iedereen!
  

Opleiding Preventiemedewerker; van wetgeving tot een Plan van Aanpak

Jij leert alles over het beroep Preventiemedewerker tijdens deze cursus. Preventiemedewerkers ondersteunen werkgevers en collega’s, als interne deskundige, om hen dagelijks een veilige en gezonde werkomgeving te bieden.

Tijdens de cursus Preventiemedewerker doe je kennis op over relevante wet- en regelgeving op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Daarnaast leer je hoe je een RI&E en Plan van Aanpak opstelt. Ook het eenvoudig opstellen van een Taak Risico Analyse (TRA) en Laatste Minuut Risico Analyse (LMRA) komen aan bod.

Tevens komen onderwerpen zoals gevaarlijke stoffen, de arbeidshygiënische strategie, collectieve maatregelen, adviesvaardigheden én meer aan bod tijdens de opleiding.

Naast de uitdagende taken van een preventiemedewerker is het ook een zeer waardevolle functie. Je werkt nauw samen met het management, medewerkers en diverse deskundigen. Als preventiemedewerker voel je de noodzaak om arbeidsongevallen te voorkomen en ziekteverzuim tot een minimum te beperken.

Na afronding van de cursus Preventiemedewerker kun jij de opgedane kennis succesvol implementeren en vertalen naar je eigen bedrijfssituatie.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma cursus Preventiemedewerker

Tijdens de cursus Preventiemedewerker komen diverse onderwerpen aan bod. Het studieprogramma bestaat onder andere uit de volgende onderdelen:

 • Arbowet- en regelgeving;
 • Functieprofiel van de preventiemedewerker;
 • RI&E en Plan van Aanpak;
 • Taak Risico Analyse (TRA) en Laatste Minuut Risico Analyse (LMRA);
 • Werken met collega’s en derden;
 • De praktijk voor en na een arbeidsongeval;
 • Risico’s;
 • Beheersmaatregelen;
 • Communicatie, observatie en inspectie.
REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Preventiemedewerker, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Preventiemedewerker

Het is een overzichtelijke en duidelijke indeling van de studie. Wat ook heel prettig is dat je op ieder moment weer verder kan gaan waar je bent gebleven. Mochten er vragen zijn, kan je die altijd stellen en het huiswerk wordt snel nagekeken. Ben erg tevreden!

10/10
Preventiemedewerker

Super leuke en leerzame opleiding, geeft mij een duidelijk inzicht en op dit moment voldoende informatie als uitbreiding in mijn functie als HR-adviseur. Het huiswerk wat ingeleverd moet worden na het einde van een les word snel nagekeken. Al met al dik tevreden en super leerzaam!!

10/10
Preventiemedewerker

Zeer interessante cursus! Veel geleerd!

10/10
Preventiemedewerker

Toen ik me opgaf voor deze cursus, verwachtte ik veel theorie te zullen moeten doornemen. Dit valt echter reuze mee. Door de combinatie van theorie en het maken van opdrachten, leer je ook zelf te gaan zoeken naar informatie op internet en ontdek je tegelijkertijd waar je in de praktijk veel informatie vandaan kunt halen. De lessen zijn duidelijk en begrijpelijk omschreven en de ingestuurde uitwerking van de opdrachten wordt heel snel beoordeeld en geretourneerd. Kortom ik ben heel tevreden en eigenlijk nu al nieuwsgierig naar het overige cursusaanbod.

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij je cursus Preventiemedewerker af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze cursus kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend.
 • examen maken kan ook in Paramaribo en Curaçao
   

Aanmelding
Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via Plaza. Het examengeld bedraagt € 132,50.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor de cursus Preventiemedewerker is geen specifieke vooropleiding vereist.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Preventiemedewerker valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze cursus Preventiemedewerker uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de cursus Preventiemedewerker, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de cursus Preventiemedewerker staat een studieduur van 3 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Preventiemedewerker

€299,00 €269,10
of  3x 94,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€299,00 €269,10
of  3x 94,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Het is een overzichtelijke en duidelijke indeling van de studie. Wat ook heel prettig is dat je op ieder moment weer verder kan gaan waar je bent gebleven. Mochten er vragen zijn, kan je die altijd stellen en het huiswerk wordt snel nagekeken. Ben erg tevreden!

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!