Gratis studiegids

Omscholen naar de zorg: zo pak je dat aan!

Denk je erover na om je te laten omscholen naar de zorg? Dit kan veel vragen met zich meebrengen. Is het bijvoorbeeld wel een verstandige keuze? Hoe pak je jouw omscholing het beste aan en welke richting wil je precies op binnen de zorg? We laten je zien welke mogelijkheden je hebt en welke voordelen het volgen van een thuisstudie voor omscholing heeft!
 

Waarom omscholen naar de zorg?

Wanneer je kijkt naar de baankansen in de zorgsector, zit je zeker goed als je je laat omscholen naar de zorg. In de zorg zijn er namelijk veel krapteberoepen. Het personeelstekort in deze sector is jaar op jaar gigantisch en lijkt voorlopig zeker niet te dalen.

Met een zorgdiploma op zak hoef jij je dus geen zorgen te maken over het vinden van een baan. Daarnaast wordt werken in de zorg ook beschouwd als een erg dankbaar beroep. 

 

Maak de juiste keuze

Nu je hebt besloten dat jij je graag wilt laten omscholen naar de zorg, moet je een bepaald vakgebied binnen deze sector kiezen. Ga voor jezelf na op welk gebied jij je graag zou willen omscholen.

Wil jij graag werken als voedingsassistent of zorgcoördinator? Of ga je liever als persoonlijke begeleider aan de slag in de gehandicaptenzorg. Misschien is werken als verpleegkundige in een ziekenhuis meer iets voor jou? Of wil je jouw persoonlijke ervaringen inzetten om een brug te vormen tussen hulpzoekenden en formele hulpverleningsdiensten? Dan is onze Ervaringsdeskundige opleiding zeer geschikt voor jou! 

Of misschien wil je liever mensen met gehoorproblemen helpen als audicien assistent of aan de slag in een optiekzaak als opticien assistent. In de zorg zijn er ontzettend veel mogelijkheden!

Wij kunnen natuurlijk niet voor jou beslissen welk vak het beste bij je past. Maar we kunnen je wel een handje helpen, want bij NHA kun je diverse basisopleidingen in de zorg volgen. Met een basisopleiding van NHA leer je alle basiskennis van het door jou gekozen vak. Door eerst een basisopleiding te volgen, ontdek je of het vak wel of niet bij je past. Hierdoor weet je zeker of jij je wilt laten omscholen naar de zorg, en zo ja, welk vakgebied dan het beste bij je past. 

Hoewel je met deze basisopleidingen dus niet meteen aan het werk kunt in de zorg, weet je na afronding wel zeker dat je je met een gerust hart kunt inschrijven voor de volledige MBO- of HBO opleiding. Met het MBO- of HBO diploma op zak kun je vervolgens wel aan de slag in de zorg.

 
 
Andere zorgberoepen 

De zorg is erg breed. Naast verschillende basisopleidingen biedt NHA daarom nog meer Welzijn & Gezondheidszorg opleidingen aan. Wil jij bijvoorbeeld werken in de zorg als medisch secretaresse of meer weten over medische terminologie? Dan ben je ook bij NHA aan het juiste adres.

Wil je liever een leidinggevende functie in de zorg? Dan is onze opleiding Management in de Zorg erg geschikt! Met deze opleiding Teamleider Zorg ontwikkel jij je leidinggevende vaardigheden en méér.

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden binnen de zorg. Zo kun je ook aan de slag als coach op het gebied van gezondheid, bijvoorbeeld met een welzijnscoach opleiding. Wil je graag audicien worden? Dan is een opleiding Audicien Assistent een goede eerste stap om in dit vakgebied aan de slag te gaan. Maar ook als medisch pedicure kun jij mensen helpen. Met de opleiding Medisch Pedicure Branchediploma word jij opgeleid tot erkend medisch pedicure!
 

15 dagen gratis op proef

Vind jij het toch lastig om in te schatten welke studie bij jou past? Geen zorgen want bij NHA ontvang je de door jou gekozen opleiding 15 dagen gratis op proef. Blijkt de door jou gekozen opleiding toch niet bij jou te passen? Dan stuur je de opleiding gewoon weer retour binnen 15 dagen.

  Ook interessant: Zorgadministratie opleiding

 

Ontdek ook de complementaire zorg

Wil je je niet zomaar omscholen naar de zorg, maar je er ook nog verder in verdiepen? Ontdek dan ook de boeiende wereld van complementaire zorg. Naast de reguliere medische benaderingen zijn er diverse mogelijkheden om je te verdiepen in aanvullende therapieën die het welzijn en herstel van patiënten kunnen bevorderen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan orthomoleculaire therapie, waarbij voeding en supplementen worden ingezet om het lichaam optimaal te ondersteunen. Of fytotherapie, waarbij natuurlijke kruiden en planten worden gebruikt voor therapeutische doeleinden. Of wat dacht je van hypnotherapie, waarbij de kracht van het onderbewuste wordt benut om diverse gezondheidskwesties aan te pakken?

 

 

Door je om te scholen naar de zorg, krijg je inzicht in de vele facetten van gezondheid en welzijn. Deze aanvullende kennis in complementaire zorg kan een waardevolle aanvulling zijn op de reguliere zorgpraktijk. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van een geïntegreerde benadering, waarbij complementaire therapieën worden ingezet naast de klassieke medische behandelingen. Dit stelt zorgprofessionals in staat om een bredere waaier aan opties aan te bieden aan hun patiënten, en om zorg op maat te leveren die aansluit bij de individuele behoeften en voorkeuren.

 

Volg een thuisstudie in de zorg

Het woord zegt het natuurlijk al: je volgt de studie thuis. Met een thuisstudie van NHA laat jij je thuis omscholen naar de zorg op jouw eigen tempo. Maar je staat er zeker niet alleen voor! Via de digitale leeromgeving Plaza heb jij contact met jouw docent en medestudenten en lever jij je huiswerk in.

Durf jij de stap te nemen en je te laten omscholen naar zorg? Of wil je anderen wel helpen, maar liever niet aan de slag in de zorg? Dan is de opleiding WMO Consulent perfect voor jou! Met deze opleiding zorg jij ervoor dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen en mee kunnen doen in de maatschappij.

Welke opleiding je ook kiest, wij zorgen ervoor dat je je succesvol kunt omscholen naar de zorg. Dit is jouw tijd!

 

Bekijk alle zorgopleidingen! »

 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!