Gratis studiegids

Omscholen naar zorg

Je denkt erover na om je te laten omscholen naar de zorg. Dit kan veel vragen met zich meebrengen. Is het bijvoorbeeld wel een verstandige keuze? En hoe pak je dit het beste aan?

 

Waarom omscholen naar de zorg?

Wanneer je kijkt naar de baankansen in de zorgsector, zit je zeker goed als je je laat omscholen naar de zorg. Het personeelstekort in deze sector is namelijk jaar op jaar gigantisch en lijkt voorlopig zeker niet te dalen. Met een zorgdiploma op zak hoef jij je geen zorgen te maken over het vinden van een baan. Daarnaast wordt werken in de zorg ook beschouwd als een erg dankbaar beroep. 

 

De juiste keuze maken

Nu je hebt besloten dat jij je graag wilt laten omscholen naar de zorg, moet je een bepaald vakgebied binnen deze sector kiezen. Ga voor jezelf na op welk gebied jij je graag zou willen omscholen. Wil jij graag met ouderen werken als voedingsassistent, als persoonlijke begeleider aan de slag in de gehandicaptenzorg of als verpleegkundige werken in een ziekenhuis? Of misschien wil je liever mensen met gehoorproblemen helpen als audicien assistent of aan de slag in een optiekzaak als opticien assistent

Wij kunnen deze beslissing natuurlijk niet voor jou maken. Maar we kunnen je wel een handje helpen, want bij NHA kun je diverse basisopleidingen in de zorg volgen. Met een basisopleiding van NHA leer je alle basiskennis van het door jou gekozen vak. Door eerst een basisopleiding te volgen, ontdek je of het vak wel of niet bij je past. Hierdoor weet je zeker of jij je wilt laten omscholen naar de zorg, en zo ja, welk vakgebied dan het beste bij je past. 

Hoewel je met deze basisopleidingen dus niet meteen aan het werk kunt in de zorg, weet je na afronding wel zeker dat je je met een gerust hart kunt inschrijven voor de volledige MBO- of HBO opleiding. Met het MBO- of HBO diploma op zak kun je vervolgens wel aan de slag in de zorg. En wil jij bijvoorbeeld graag audicien worden? Dan is een opleiding Audicien Assistent een goede eerste stap om in dit vakgebied aan de slag te gaan.

 
Andere zorgberoepen 

Naast de basisopleiding biedt NHA nog meer Welzijn & Gezondheidszorg opleidingen aan. Wil jij bijvoorbeeld werken in de zorg als medisch secretaresse of meer weten over medische terminologie? Dan ben je ook bij NHA aan het juiste adres. Of wil je liever een leidinggevende functie in de zorg? Dan is onze opleiding Management in de Zorg erg geschikt! 

Vind jij het toch lastig om in te schatten welke studie bij jou past? Geen zorgen want bij NHA kun je de door jou gekozen opleiding 15 dagen gratis op proef ontvangen. Blijkt de door jou gekozen opleiding toch niet bij jou te passen? Dan stuur je de opleiding gewoon weer retour binnen 15 dagen.

 

Thuisstudie in de zorg

Het woord zegt het natuurlijk al: je volgt de studie thuis. Met een thuisstudie van NHA laat jij je thuis omscholen naar de zorg op jouw eigen tempo. Maar je staat er zeker niet alleen voor! Via de digitale leeromgeving Plaza heb jij contact met jouw docent en medestudenten en lever jij je huiswerk in.

 

Durf jij de stap te nemen en je te laten omscholen naar zorg? Of wil je anderen wel helpen maar liever niet aan de slag in de zorg? Dan is de opleiding WMO Consulent perfect voor jou! Met deze opleiding zorg jij ervoor dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen en mee kunnen doen in de maatschappij.

Gratis Headphone of Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!