Haken  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Haken
Inclusief%20gratis%20materialenpakket%201122x315
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
389,00
of 
5 x €86,00
4.9/5

Beoordeeld door 8 student(en)

 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Gratis materialenpakket
 • Afronding: NHA-getuigschrift
 • Studieduur: 5 maanden
ALGEMEEN

Leren haken met een leuke thuiscursus

Haken is hip! Van trendy sjaals tot mooie omslagdoeken tot woonaccessoires. Gehaakte producten kom je overal tegen. Wil jij ook leren haken? Met deze cursus Haken van NHA dompel jij je helemaal onder in de wereld van haken.

In het vervolg geef je een origineel kraamcadeau in de vorm van een gehaakte knuffel, voorzie je je bank van trendy gehaakte kussens en creëer je een unieke en modieuze strandtas. Na deze cursus Haken verras jij jezelf en je vrienden met jouw prachtige gehaakte creaties!
 

Haken voor beginners mét materialenpakket

Als je gaat leren haken via een NHA cursus, hoef je geen enkele voorkennis te hebben. Het is echt ‘haken voor beginners” en je start dan ook bij de basis. Je wordt vervolgens geleidelijk door alle materie geleid.

Daarnaast hoef je niet meteen naar de winkel om benodigdheden te kopen: Je gaat namelijk leren haken middels een uitgebreid materialenpakket dat je bij je cursus ontvangt. Daar kun je meteen mee aan de slag!
 

Verschillende kleuren en bijzondere steken

De cursus Haken van NHA zit boordevol handige informatie en tips hoe jij de mooiste gehaakte producten kunt maken. Door de aanwezigheid van stap-voor-stap foto’s en handige instructievideo’s krijg jij de technieken zeker onder de knie. Aangezien de cursus Haken voor beginners is, start je met de basissteken. Daarna ga je al snel verder met verschillende vormen, verschillende kleuren, variatietechnieken en uiteindelijk ook afwerkingsranden en knoopsgaten. 

Je leert haken met de hulp van een docent. Dit betekent dat je foto’s van je haakkunsten naar je toegewezen docent stuurt. Deze zal je haakwerkjes beoordelen en je voorzien van feedback. 
 

Dit leer je allemaal:

Bekijk de onderstaande video om te zien wat je onder andere gaat leren in de cursus Haken.

 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Cursus Haken

In 14 uitgebreide lessen werk je aan je techniek en creativiteit. Leren haken was nog nooit zo leuk! Het programma bestaat onder andere uit de volgende onderwerpen:

 • Benodigdheden
 • De basis: hoe houd je je haaknaald en draad vast, hoe maak je de eerste basissteken?
 • Breid je kennis uit van basissteken, waaronder de vaste, keerlosse en stokjes
 • Haakpatronen lezen
 • Verschillende vormen en netwerken haken
 • Haken met verschillende kleuren en restjes garen
 • Afwerkingsrandjes en knoopsgaten
 • Overige technieken zoals Tunisch haken en Granny Squares

 

Je krijgt een kwalitatief startpakket bij je cursus geleverd waarmee je direct aan de slag kunt. Om te leren haken hoef je dus geen benodigdheden te kopen.

 

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Haken, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Haken

Leuke cursus , goede feedback van docente en huiswerk is snel beoordeeld.

10/10
Haken

Hele prettige begeleiding, huiswerk werd snel nagekeken, er werden goede en heldere adviezen gegeven en de cursus werd zeer snel geleverd.

10/10
Haken

De cursus heeft mij fan gemaakt van haken. De docent was heel fijn en reageerde snel en uitgebreid op vragen en ingeleverd huiswerk. Dat motiveerde heel erg. Het lesmateriaal was ook prima. Heel fijn dat er ook video’s online zijn met uitleg.

8/10
Haken

Goede docente, de lessen zijn gemakkelijk te volgen. Het zou fijn zijn als er duidelijkere instructie wordt vermeld welke wol te gebruiken en de juiste hoeveelheid aan te bieden IPV dat er los bijbesteld moet worden.

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).
 

NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Leer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Elke maand ontvang je nieuwe lessen van jouw hobbycursus in huis, waardoor je telkens weer geprikkeld wordt om lekker met jouw hobby bezig te zijn. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de cursus Haken uitstekend te combineren met een drukke baan of met andere hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd leren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Volg je een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-cursussen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke begeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de cursus Haken, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën.

MATERIALENPAKKET

Leren haken: gratis pakket met materialen

Bij de cursus haken ontvang je een uitgebreid startpakket met kwalitatieve materialen. Dit betekent dat je metéén van start kunt! Je hoeft voor de gehele cursus géén extra materialen aan te schaffen: alles wat je nodig hebt, krijg je in het pakket.

Zo bestaat het materialenpakket onder andere uit:

 • Haaksetje giraf: haaknaald, garen, vulling en instructies om een mooie giraf knuffel te haken.
 • Verschillende bollen garen in diverse kleuren
 • Kwalitatieve haaknaald
 • Stopnaald

Mocht je later extra materialen nodig hebben, zoals andere haaknaalden en garen, dan krijg je als NHA cursist een fijne korting!

STUDIEDUUR

Studieduur

De studieduur voor de cursus Haken is 5 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaald jouw eigen tempo.
 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

CREATIES

Creaties van cursisten

Gemaakt door cursist(e) Anita A.

Gemaakt door cursist(e) Liza 

LESGELD

Lesgeld

Haken
€389,00
of  5x 86,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€389,00
of  5x 86,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Leuke cursus , goede feedback van docente en huiswerk is snel beoordeeld.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!