Java  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Java
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€459,00
413,10
of 
4 x €108,45
 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 4 maanden
ALGEMEEN

Volg de Java cursus en ontdek de meestgebruikte programmeertaal

Wil jij met behulp van computerkracht een probleem oplossen? Dan ben je met de Java cursus aan het juiste adres! Ontdek hoe jij door het schrijven van een computerprogramma een computer kunt programmeren om voor jouw leefwereld een probleem op te lossen. Schrijf je in en ga vandaag nog aan de slag!

In de cursus Java ontdek je een van de meest gebruikte programmeertalen ter wereld die veel wordt ingezet om objectgeoriënteerd te programmeren. Tijdens de Java opleiding ontdek jij de bouwstenen van het programmeren in het algemeen, maar ook van het objectgeoriënteerd programmeren in het bijzonder. Zo los je na deze opleiding eenvoudig problemen op aan de hand van Java!

Verdiep je in de populaire programmeertaal Java

Ben jij graag met computers bezig en heb je interesse in programmeren? Wil jij graag jouw kennis op het gebied van programmeertalen uitbreiden? Misschien heb jij al een andere programmeertaal onder de knie en wil je je nu graag verdiepen in Java. Dan past de Java cursus van NHA perfect bij jou.    

Voor deze cursus is enige kennis van programmeren vereist om te starten. Zo kun jij direct van start gaan met het bestuderen van Java. In de Java cursus ontdek jij stap voor stap wat je moet weten om zelf met deze programmeertaal aan de slag te gaan.

Maak het internet dynamischer met Java

Java is een technologie voor het ontwikkelen van applicaties die internet leuker en handiger maken. Het zorgt ervoor dat we games kunnen spelen, online kunnen chatten, foto’s kunnen uploaden en nog veel meer. Zonder Java zouden veel applicaties op onze computer het niet meer doen. Met een Java cursus leer jij het internet dus dynamisch te maken!

In deze cursus Java ontwikkel jij stap voor stap jouw kennis over de programmeertaal Java. Je maakt tijdens de opleiding gebruik van opensource software ontwikkelomgeving BlueJ. Spelenderwijs ga jij aan de slag met de programmeeromgeving zodat je direct alle opgedane kennis in de praktijk kunt brengen.

Schrijf je eigen computerprogramma met de Java cursus

In deze opleiding Java ga je uitgebreid aan de slag met klassen, objecten en instanties. Ook ga je dieper in op het toevoegen van constructors en methoden (met en zonder parameters) aan de klassen. Door praktische met de lesstof bezig te zijn, leer je eenvoudig methoden programmeren die meer doen dan het veranderen of teruggeven van waarden.

Ook ontdek je in de Java cursus verschillende basisexpressies, het if- en switch statement en diverse String-methoden. Met deze kennis van Java kun jij al snel een selectie toevoegen wanneer je het programma opdrachten laat uitvoeren. Daarnaast ga je in de cursus Java dieper in op onderwerpen als overerving, abstractie, arrays en de for-lus zodat jij een totaal beeld hebt van de mogelijkheden die Java te bieden heeft.

Naast de theoretische achtergrond, krijg je in de Java opleiding uitgebreid demomateriaal en oefenopgaven aangereikt. Door de theorie direct toe te passen in de praktijk, en door praktische bezig te blijven met de opgedane lesstof, zul je merken dat je steeds handiger wordt met deze programmeertaal. Met de Java cursus schrijf jij al binnen enkele maanden zelfstandig jouw eigen computerprogramma. Schrijf je snel in en ga direct aan de slag!

 

Combinatiecursus Programmeren voor Beginners + Java

Droom jij van een carrière in deze fascinerende wereld, maar heb je nog geen ervaring met programmeren? Start dan met de combinatiecursus Programmeren voor Beginners + Java. Zo leer jij de basis van het programmeren en leg je de grondbeginselen voor een mooie toekomst.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

Tijdens de Java cursus komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod;

 • De BlueJ ontwikkelomgeving
 • Objecten en klassen
 • Klassedefinitie
 • Expressies en statements
 • Selectie
 • Interactie tussen objecten
 • Objecten groeperen in collecties
 • Overerving en abstractie
 • Arrays en for-lus
 • Unit Test en Debuggen

 

Combinatiecursus Programmeren voor Beginners + Java

Kies jij voor de combinatiecursus? Dan ga je ook aan de slag met de volgende onderwerpen:

 • wat programmeren is;
 • welke programmeertalen we zoal kennen en wat de verschillen zijn;
 • werken met een code editor;
 • versiebeheer;
 • de bouwstenen van een programma;
 • datamanipulatie;
 • programmastructuren;
 • functies en variabelen;
 • debugging;
 • werken met pakketten en frameworks;
 • het kiezen van een vervolgtaal.
DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend.
 • examen maken kan ook in Paramaribo en Curaçao
   

Aanmelding
Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via Plaza. Het examengeld bedraagt € 132,50.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

 

Combinatiecursus Programmeren voor Beginners + Java

Na het afronden van de combinatiecursus Programmeren voor beginners + Java kun je het NHA Instituutsdiploma behalen.

Om dit diploma te behalen, dien je deel te nemen aan het examen Java en dit met minimaal een 5,5 (op 10) als beoordeling af te sluiten.

 

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Java valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Java uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Java, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de cursus Java staat een studieduur van 4 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Combinatiecursus Programmeren voor Beginners + Java

Voor de combinatiecursus Programmeren voor Beginners + Java staat een studieduur van 8 maanden bij een gemiddeld studietempo van 3 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Java

€459,00 €413,10
of  4x 108,45
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€459,00 €413,10
of  4x 108,45
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Programmeren voor Beginners + Java

€669,00 €602,10
of  8x 82,80
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€669,00 €602,10
of  8x 82,80
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!