VWO Natuurkunde  

Tijdelijk met GRATIS tablet
VWO Natuurkunde
Ministerie%20van%20OCW
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
319,00
of 
12 x €29,50
4.1/5

Beoordeeld door 14 student(en)

 • Lesstof + Examentraining
 • Begeleiding van Natuurkunde docent
 • Erkend door ministerie van onderwijs
 • Afronding: Erkend certificaat
 • Studieduur: 8 maanden
ALGEMEEN

Haal je officiële Natuurkunde VWO certificaat

Complete lesstof + examentraining voor het staatsexamen

Wil jij de wetten van de natuur leren begrijpen? In de cursus Natuurkunde VWO verdiep je je in onderwerpen zoals kracht, energie, beweging, warmte, magnetisme en elektriciteit. Je leert verschijnselen te verklaren en maakt kennis met bekende natuurkundige theorieën. De cursus van NHA bereidt jou voor op het officiële staatsexamen VWO Natuurkunde.

Hoe werkt een LED-lamp? Is een lift van de aarde naar de ruimte mogelijk? En zo ja, welke krachten zijn er nodig om de lift in de ruimte te laten komen? De wetenschap natuurkunde geeft antwoord op dit soort vragen.
 

Behaal goed voorbereid je Natuurkunde VWO certificaat

De lessen van de VWO Natuurkunde cursus zijn volledig afgestemd op het officiële staatsexamen Natuurkunde. Zo ben je na het volgen van deze cursus uitstekend voorbereid als je examen doet.

De inhoud van deze cursus wordt elk jaar afgestemd op de meest actuele exameneisen. Zo sluit jouw lesmateriaal altijd naadloos aan op het meest recente examenprogramma.
 

Inclusief examentraining en docentbegeleiding

Schrijf je je in voor de cursus VWO Natuurkunde bij NHA? Dan ontvang je niet alleen het lesmateriaal dat jou voorbereidt op het staatsexamen. De cursus is ook inclusief examentraining, zodat jij kunt testen of je alle lesstof voldoende beheerst.

Het voordeel van studeren bij NHA is dat je er nooit alleen voor staat. Je krijgt namelijk een persoonlijke docent die jou begeleidt bij je voorbereiding op het examen. Kom je er niet helemaal uit? Dan kun je met jouw vragen terecht bij je docent. Ook kijkt je docent jouw huiswerkopdrachten voor je na.
 

Wat leer ik in de cursus Natuurkunde VWO?

In de cursus Natuurkunde verdiep je je in verschillende onderwerpen uit de natuurkunde. Zo leer je bijvoorbeeld meer over onderwerpen als:

- golven
- beweging en wisselwerking
- lading en veld
- straling en materie
- het heelal
 

Staatsexamen Natuurkunde doen?

Na afloop van de cursus kun je het officiële staatsexamen afleggen bij DUO. Het examen Natuurkunde VWO bestaat uit een centraal examen (schriftelijk) en een college-examen (mondeling). Met de cursus Natuurkunde van NHA bereid je je voor op beide onderdelen.

Voor sommige universitaire vervolgopleidingen, bijvoorbeeld in de richting techniek of gezondheid, heb je kennis van natuurkunde nodig. Na afloop van de cursus Natuurkunde VWO bezit jij de benodigde kennis die hier wordt gevraagd.
 

Combineer Natuurkunde met Wiskunde B

Om het vak Natuurkunde goed te kunnen volgen, heb je kennis van wiskunde op VWO-niveau nodig. We raden je daarom aan om naast Natuurkunde ook de cursus VWO Wiskunde B te volgen.

Voor deze Natuurkunde cursus heb je een rekenmachine en een BINAS-tabellenboekje (6e druk) nodig. Deze zijn niet bij de cursus inbegrepen.

PROGRAMMA

Programma

Natuurkunde gaat over het begrijpen van de wereld. Het is meer dan alleen het leren van wetten en formules. In de cursus Natuurkunde VWO van NHA leer je op een wetenschappelijke manier naar je omgeving kijken.

In deze Natuurkunde cursus komen allerlei onderwerpen aan bod: van warmteleer tot het heelal en van elektrische velden tot radioactiviteit. Verdiep je in de wetten van Newton en leer hoe je zelf berekeningen uitvoert. Ook maak je in de cursus kennis met grootheden, eenheden en nauwkeurigheid.

Andere onderwerpen die in deze cursus Natuurkunde aan bod komen zijn onder andere:

- snelheid en verplaatsing
- de wisselwerking van krachten
- arbeid en energie
- elektrische spanning en stroom
- het magnetisch veld
- trillingen
- astrofysica
- Quantumdeeltjes

DIPLOMA

Officieel erkend diploma

Logo Ministerie OC&WHet ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de Wet Erkende Onderwijsinstellingen voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs.

Je wordt opgeleid voor hetzelfde examen als de kandidaten in het dag- en avond-onderwijs: het officiële staatsexamen voor het landelijk erkende diploma.

 

Hoe schrijf je in voor het examen?

Je krijgt tijdens je studie automatisch informatie over het examen toegestuurd. Aanmelden voor de examens kan ieder jaar tot 31 december.

Je kunt je aanmelden bij:
Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO)
Afdeling Examendiensten
Postbus 30158
9700 LK Groningen
Tel.: (050) 599 89 33
E-mail: [email protected]
Internet: www.duo.nl

De examenplaatsen (voor zowel het centraal schriftelijk examen als het college-examen) liggen verspreid over Nederland. Op het aanmeldingsformulier kun je een plaats uitzoeken die bij jou in de buurt ligt.

Examengeld

Je kunt per vak examen afleggen of kiezen voor een volledig staatsexamen (meerdere vakken). Het examengeld is door de overheid als volgt vastgesteld:

- Volledige examen VWO: maximaal ca. € 720,-
- Per vak (bestaande uit een centraal schriftelijk examen én college-examen): ongeveer € 144,-
- Per vak (bestaande uit een centraal schriftelijk examen óf een college-examen): ongeveer € 71,-

Proefexamen

Ter voorbereiding op het examen krijg je bij veel vakken de mogelijkheid om een proefexamen te maken. Zo weet je precies welke onderwerpen nog extra aandacht nodig hebben en leg je daarna zelfverzekerd het examen af.

Examengarantie

NHA geeft volledige examengarantie. Mocht je onverhoopt niet slagen voor het examen, dan begeleidt jouw docent(e) je gratis tot je wél geslaagd bent!

Het NHA getuigschrift

Examens zijn niet verplicht. Wanneer je als vrijetijdsbesteding wil studeren kan dat natuurlijk ook. Na afloop van ieder vak kun je een getuigschrift aanvragen. Dat kan wanneer je het vak hebt gevolgd, van alle lessen het huiswerk of de werkopdrachten ter correctie hebt ingestuurd en daarvoor gemiddeld een voldoende cijfer haalde (5,5 of hoger). De totale kosten voor dit getuigschrift bedragen € 29,-.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

 

Meer kwaliteitsgaranties

 

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over VWO Natuurkunde, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Vwo Natuurkunde

- De stof is erg uitgebreid uitgelegd, dus makkelijk te begrijpen zonder uitleg van een docent. - Het huiswerk wordt snel nagekeken. - Het is lastig direct contact te leggen met de docent.

8/10
Vwo Natuurkunde

Ik ontving veel fysiek materiaal in combinatie met ondersteuning van een docent. Vergeleken met andere thuisopleiders krijg je bij NHA veel waar voor je geld!

8/10
Vwo Natuurkunde

Meer video ondersteuning bij de leerstof zou ik fijn vinden.

8/10
Vwo Natuurkunde

Goede opgebouwde structuur, dus de op opvolging van hoofdstukken is logisch.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze VWO cursus uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met VWO Natuurkunde kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen drie jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Wanneer je start met de cursus VWO Natuurkunde, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

VOOROPLEIDING

Vooropleiding

Voor VWO is geen specifieke vooropleiding vereist.

Leerboeken

De lessen van de cursus Natuurkunde VWO zijn compleet. Je hoeft dus verder geen leerboeken aan te schaffen. Wel dien je een rekenmachine en een Binas tabellenboekje (6e druk) aan te schaffen.

LESGELD

Lesgeld

Vwo Natuurkunde
€319,00
of  12x 29,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€319,00
of  12x 29,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Vraag een deel van je studiekosten terug bij DUO

Een NHA-studie VMBO, HAVO, VWO volg je in deeltijd. Als je een studie in deeltijd volgt, heb je geen recht op studiefinanciering. Je kunt wel onder bepaalde voorwaarden een tegemoetkoming voor deeltijders aanvragen.

Volg je minstens 2 vakken bij NHA, ben je ouder dan 18 jaar, krijg je geen studiefinanciering of andere tegemoetkoming van DUO? Dan kun je een tegemoetkoming aanvragen via DUO.

De opleidingen van NHA zijn erkend. De tegemoetkoming is afhankelijk van je inkomen. Je kunt nu al inschrijven, tegemoetkoming aanvragen kan ook nog als je al ingeschreven bent.
 

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

De lessen zijn helder beschreven en voorzien van veel uitgewerkte voorbeelden en oefenopgaven. Tezamen met het commentaar van de studiebegeleider op de ingediende huiswerkopgaven is deze cursus voor mij een uitstekend product.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!