Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA)  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA)
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
179,00
of 
6 x €33,00
4.3/5

Beoordeeld door 21 student(en)

 • Kies voor persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: Erkend diploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Wil jij BOA worden? Kies de BOA opleiding (Buitengewoon Opsporingsambtenaar)

De buitengewoon opsporingsambtenaar, beter bekend als BOA, zie je steeds vaker op straat. Een buitengewoon opsporingsambtenaar is officieel erkend en heeft officiële opsporingsbevoegdheid. Je bent bijvoorbeeld jachtopziener, parkeercontroleur of sociaal-rechercheur. Interessant? Volg dan een BOA opleiding bij NHA.
 
Een BOA is specialist in een bepaald vakgebied en doet taakgericht opsporingswerk. Je hoeft daarbij niet in dienst te zijn van politie of Koninklijke Marechaussee. Zo kun je bijvoorbeeld aan het werk als jachtopziener, milieu-inspecteur of sociaal-rechercheur. Ook kun je ambtenaar bouw- en woningtoezicht, parkeercontroleur of controleambtenaar voor de Drank- en Horecawet worden. Daarvoor moet je wel eerst een BOA opleiding hebben afgerond.


Benieuwd of deze BOA opleiding iets voor jou is?
Bekijk gratis én vrijblijvend de proefles
De eerste stap naar BOA worden heb jij al gezet!

 

BOA opleiding; een veelzijdig cursus

De BOA opleiding voor Buitengewoon Opsporingsambtenaar is een veelzijdige cursus. Je maakt kennis met de basisbeginselen van het Nederlandse recht. Je mag namelijk niet zomaar mensen oppakken, fouilleren of hun huis doorzoeken. In de opleiding BOA worden ook gespreks- en benaderingstechnieken behandeld.
 

Behaal een erkend diploma met de BOA opleiding

Met het erkend diploma Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) krijg je van het ministerie van Justitie speciale bevoegdheden. Deze speciale bevoegdheden gaan verder dan die van beveiligingsambtenaren en bewakingspersoneel. Jij bent als buitengewoon opsporingsambtenaar straks bijvoorbeeld bevoegd om een proces-verbaal op te maken dat bij een rechtszaak als bewijsmateriaal kan dienen. 
 

Buitengewoon opsporingsambtenaar: beroep voor aanpakkers

Heb jij een goed rechtsgevoel, ben je doortastend en hou je van aanpakken? Dan is de BOA opleiding een interessante keuze en een goede opstap naar de beroepspraktijk.

Wil jij BOA worden? Volg dan de BOA opleiding en je legt een stevige basis voor een boeiende functie als buitengewoon opsporingsambtenaar.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma BOA opleiding

Het studieprogramma van de BOA opleiding bestaat, net als het examen, uit 2 onderdelen:

 • Onderdeel 1: Rechtskennis, waarin in algemene zin de beginselen van het staats- en strafrecht worden uitgelegd.
 • Onderdeel 2: Boa Basis Praktijk en het opmaken van een digitaal proces-verbaal.

Aan de hand van praktische oefeningen leer je hoe je een proces-verbaal, ook wel combibon genoemd, opmaakt. De BOA opleiding bevat 6 praktische opdrachten, waarin je proces verbaal dient op te maken van een fictieve overtreding. Jouw docent geeft je aanwijzingen, tips en kijkt het huiswerk na.
 

Inclusief instructievideo's

Bij het lesmateriaal van de opleiding tot BOA ontvang je door NHA ontwikkelde instructievideo's met voorbeelden van gespreks- en benaderingstechnieken. Hiermee word je nog beter voorbereid op het examen. 

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA), afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

6/10
Buitengewoon Opsporingsambtenaar

Het is een leuke cursus, maar in meerdere gevallen kom ik toch vragen tegen die niet helemaal correct gesteld worden ("puntiger hadden gekund" volgens de leraar), of waarbij een juist gegeven antwoord toch afgekeurd wordt. En bijv. bij les 1; waar in de lesstof vind ik de consequenties van het afzien van rechts- en verhoorbijstand? En bij veel van de lessen zit er nog een oude combibon bij, dit erg verwarren in het begin

8/10
Buitengewoon Opsporingsambtenaar

Cursus is leuk maar de delen die letterlijk uit de wet zijn overgenomen vind ik af en toe lastig te behapstukken.

8/10
Buitengewoon Opsporingsambtenaar

Door de begeleiding van Jo Augustin was het extra leuk. De voorbeelden in de cursus mogen wel geactualiseerd worden, denk aan betaalcheques en videobanden.

8/10
Buitengewoon Opsporingsambtenaar

Goed duidelijk precies zoals verwacht

DIPLOMA

Diploma Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA)

Het examen Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) bestaat uit 2 examenonderdelen:

 • Onderdeel 1: Rechtskennis
 • Onderdeel 2: Gespreks- en benaderingstechnieken en het proces-verbaal

De examens worden meerdere keren per jaar afgenomen. Als je voor beide examenonderdelen geslaagd bent, ontvang je het door het ministerie van Justitie verplichtgestelde diploma/getuigschrift BOA.

Voor meer informatie betreffende beide examens zoals examendata, uiterlijke aanmelddata en examengelden verwijzen wij je naar de Exameninstelling Toezicht en Handhaving.

Exameninstelling Toezicht en Handhaving
Postbus 1230
3800 BE Amersfoort
Telefoon: 033 - 450 46 78
Internet: www.exth.nl

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor de opleiding Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) is geen specifieke vooropleiding vereist.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA), stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de opleiding BOA staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Buitengewoon Opsporingsambtenaar
meest gekozen Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€239,00
of  6x 44,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
€179,00
of  6x 33,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Erg duidelijk les materiaal en heb tot nu toe 1 les ingestuurd kreeg hem.snel terug gestuurd nagekeken en al helemaal top erg snel !!!!

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!