Menu
Gratis studiegids

Personal Assistant  

Tijdelijk met GRATIS tablet Nú met 50% korting
Personal Assistant Winnaar Website van het jaar
Gratis proefles
Inschrijven 15 dagen gratis proberen
€898,00
449,00
of 
9 x €55,00
 • Met persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Binnen een organisatie het MT bijstaan?
Word een waardevolle hulpkracht met de Personal Assistant opleiding!

Van managers en directieleden wordt steeds meer verwacht. Geen wonder dat mensen in een dergelijke functie steeds vaker een personal assistant in handen nemen. Wil jij deze mensen helpen in hun functie door dagelijkse bezigheden over te nemen? Dan is de opleiding Personal Assistant iets voor jou!

Als personal assistant ben jij een duizendpoot die bijspringt en het MT werk uit handen neemt. Tijdens de Personal Assistant opleiding leer je alle theoretische kennis en praktische vaardigheden die nodig zijn om jouw functie naar behoren te vervullen.

 

Boost je carrière met de Personal Assistant opleiding

Wil jij aan de slag als personal assistant? Of ben jij al werkzaam als management assistent of directie secretaresse, en wil jij jouw kennis vergroten of opfrissen? Dan zit je met de Personal Assistant opleiding helemaal goed! De opleiding is laagdrempelig en start bij de absolute basis. Je hebt dus geen specifieke voorkennis nodig om te starten.

 

Word een kei in administratie

Deze Personal Assistant opleiding biedt de mogelijkheid om opgeleid te worden tot veelzijdige personal assistent. Als personal assistant kun je werken voor verschillende personen, zoals een manager, directeur of afdelingshoofd. Je neemt degene die je assisteert, werk uit handen en je biedt hulp in dagelijkse bezigheden en werkzaamheden.

Tijdens de opleiding Personal Assistant leer jij hoe je een gestructureerde en strakke agendaplanning maakt. Je ontdekt wat er komt kijken bij correspondentie en hoe je zelfstandig zakelijke brieven opstelt. Ook notuleren, postbehandeling en het archiveren van belangrijke documenten komen uitgebreid aan bod in deze opleiding. Als personal assistant ben je immers dagelijks bezig met administratie.

 

Leer effectief communiceren

Daarnaast doe je kennis op over communicatie en management. Dit aspect is immers van belang in tal van functies. Je verdiept je onder andere in PR, evenementorganisatie en het op de juiste manier ontvangen van klanten. Als personal assistant assisteer je immers iemand ook in zijn of haar privé werkzaamheden, zoals het plaatsen van een reservering bij een restaurant, het kopen van cadeaus of het laten stomen van kleding.

Voornamelijk voor de zakelijke werkzaamheden heb je veel kennis nodig. Daar ligt in deze opleiding Personal Assistant dan ook de nadruk op. Deze opleiding zal jou een belangrijk deel van deze kennis aanreiken. 

Door de praktijkgerichte lesstof weet jij na de opleiding Personal Assistant hoe je iemand zo goed en efficiënt mogelijk ondersteunt!


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma opleiding Personal Assistant

Tijdens de opleiding Personal Assistant komen de volgende onderwerpen aan bod;

Secretariaatspraktijk
Met de Personal Assistant opleiding leer jij alle onmisbare vaardigheden, zoals agendabeheer, de organisatie van bijeenkomsten/evenementen/reizen, postbehandeling, archivering en het ontvangen van bezoekers.

Communicatie & Management
Kennis van communicatie en management is voor allerlei functies van groot belang, zo ook voor een personal assistant. Je verdiept je in management en organisatie, PR, bedrijfscommunicatie, marketing, projectmanagement en evenementenorganisatie.

Notuleren
Kennis van notuleren is onmisbaar voor een personal assistant. Een vergadering correct samenvatten vraagt om specifieke vaardigheden: grammaticaal foutloos schrijven, hoofd- en bijzaken scheiden en opmerkingen objectief samenvatten.

Zakelijke Correspondentie Nederlands
In het laatste onderdeel van de opleiding Personal Assistant leer je zelfstandig en foutloos brieven opstellen en redigeren.

DIPLOMA

Diploma

Na het afronden van de opleiding Personal Assistant kun je meerdere diploma’s behalen. Je kunt de module Zakelijke Correspondentie Nederlands afronden met een examen van de Associatie van Examinering. Daarnaast heb je de mogelijkheid om de modules Secretariaatspraktijk, Notuleren en Communicatie & Management af te sluiten met het NHA-diploma.

Associatie voor Examinering

De examens van de Associatie voor Examinering worden flexibel per computer afgenomen en je kunt zelf aangeven wanneer je het examen wenst af te leggen. De examenplaatsen liggen verspreid over Nederland. Je kunt een plaats uitzoeken die bij jou in de buurt ligt.

Voor meer informatie betreffende het examen zoals examendata, uiterlijke aanmelddata en examengelden verwijzen wij je naar de Associatie voor Examinering.

Postbus 642
3800 AP Amersfoort
Telefoon: (033) 461 21 59
Internet: associatie.nl

NHA-instituutsdiploma

Heb je het bovengenoemde Associatie-diploma gehaald en het NHA-examen Secretariaatspraktijk, Notuleren en Communicatie & Management gehaald? Dan kun je het overkoepelende officiële NHA- instituutsdiploma Personal Assistant aanvragen bij NHA.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor 29 euro aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor de opleiding Personal Assistant is geen specifieke vooropleiding vereist.

 Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

 

NHA best beoordeelde online opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Multiscope heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van online opleidingen. Duizenden studenten werden gevraagd hun online opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste online opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. 


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Personal Assistant uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Personal Assistant, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De Personal Assistant opleiding duurt 9 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Personal Assistant
€898,00 €449,00
of  9x 55,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€898,00 €449,00
of  9x 55,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen

Belastingteruggaaf: Alleen nog tot 1 januari krijg je 37% of 49% van je studiekosten terug

Alleen nog dit jaar kun je de studiekosten voor een opleiding, die aansluit op jouw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij jouw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst een gedeelte (afhankelijk van jouw belastingschaal) van jouw studiekosten, boven het drempelbedrag van € 250,-. Dat maakt je studie bij NHA nog voordeliger! Dus schrijf je vandaag nog in. 

Bereken jouw belastingvoordeel Bedrag
Studiekosten
Belastingschaal
Drempel
Jouw Voordeel

Profiteer tot 1 januari van belastingvoordeel!

Alleen nog dit jaar kun je de studiekosten voor een opleiding, die aansluit op jouw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij jouw belastingaangifte.

Jouw voordeel berekenen? Ga naar het lesgeld tabblad »

Tablet incl. toetsenbord of headphone

Daarom NHA

 • Nu 50% korting op het lesgeld!
 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!