Fries  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Fries
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€259,00
233,10
of 
10 x €25,65
4.3/5

Beoordeeld door 9 student(en)

 • Begeleiding van Fries docent
 • Met luister-& spreekoefeningen
 • Leer in je eigen tempo
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 10 maanden
ALGEMEEN

Fries leren? It giet oan!

Ben je in Friesland komen wonen, wil je Fries leren voor je Friese vrienden of familie of wil je tijdens jouw volgende vakantie in Friesland zelf een woordje Fries spreken? Better let as net! Start vandaag nog met de cursus Fries van NHA.  

Hoewel veel mensen denken dat Fries een dialect is, is niets minder waar. Fries is namelijk als enige van alle Nederlandse dialecten erkend als echte taal en het kent zelfs verschillende eigen dialecten. Met een cursus Fries van NHA verdiep jij je in deze unieke taal.

De Friese taal ontstond in de vroege middeleeuwen en is zich steeds meer gaan onderscheiden van andere verwante Germaanse talen. Sinds de 19e eeuw groeide deze taal sterk in populariteit. Inmiddels spreken meer dan 400.000 mensen Fries. In Fryslân is de Friese taal zelfs een verplicht vak op de basisschool, kun je het volgen op de middelbare school en het studeren op de universiteit. En nu kun je ook een cursus Fries volgen bij NHA!

 

Fries leren met een cursus

Wil jij Fries leren spreken? Voor je vakantie, om met vrienden of familie te communiceren of gewoon omdat het kan? Dan is de cursus Fries geschikt voor jou. Door middel van deze cursus is de Friese taal gemakkelijk te leren. Al na een paar lessen kun je gesprekken voeren in het Fries.

Cursus Fries: leer de taal van het Noorden

De cursus Fries is praktijkgericht en levendig. Je leert de taal aan de hand van alledaagse situaties en herkenbare voorbeelden. Van dagelijkse gesprekken over het weer tot winkelen, de weg vragen en typische vakantiedingen zoals een maaltijd bestellen in een restaurant. Na een cursus Fries gaat jou dit gemakkelijk af.

Elke les heeft een heldere opzet waarbij je met dagelijkse gesprekken of verhalen de taal leert spreken, schrijven en lezen. Je maakt opdrachten en gaat aan de slag met luisteroefeningen. Ook kun je tijdens de cursus Fries zelf geluidsbestanden inspreken en naar je docent sturen. Deze controleert dan je uitspraak. 

 

Fries spreken met lokale ondernemers

De cursus Fries is erg geschikt om te volgen wanneer je kennis van de Friese taal nodig hebt voor je werk. Vooral in het contact met lokale ondernemers kan een cursus Fries erg goed van pas komen.

Om het vertrouwen van een klant te winnen en om misverstanden te voorkomen, is het belangrijk dat je helder communiceert en de juiste woorden kiest. Door deze cursus te volgen vergroot je jouw algemene inzetbaarheid en verbeter je jouw communicatieve vaardigheden

Schrijf je vandaag nog in voor de cursus Fries van NHA en begin met Fries leren!


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

De cursus Fries is een praktische cursus met veel oefeningen. De grammatica wordt op een eenvoudige en heel duidelijke manier uitgelegd, terwijl je op een eenvoudige en prettige manier jouw spreek- en luistervaardigheid zal vergroten. Onder andere de volgende onderwerpen komen aan bod:

 • kennismaken;
 • op reis;
 • het lichaam;
 • wonen;
 • in de supermarkt;
 • nieuws en weer;
 • uitgaan;
 • sport en spel;
 • werk;
 • vakantie en vrije tijd;
 • natuur;
 • verkeer;
 • bestuur;
 • literatuur;
 • muziek.

 

Inclusief digitale geluidsbestanden

De lessen in de cursus Fries zijn voorzien van luister- en spreekoefeningen. Een belangrijk hulpmiddel bij het leren van de juiste uitspraak. Jouw persoonlijke docent kan je daarbij helpen.

De geluidsbestanden (luisteroefeningen) vind je digitaal terug in jouw online leeromgeving Plaza. Je kunt deze geluidsbestanden afspelen op je computer, tablet of smartphone.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Fries, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Fries

Helder en makkelijk te volgen.

8/10
Fries

Leuke cursus alleen uitspraak huiswerk inleveren wat lastig.

10/10
Fries

Mooie duidelijke overzichtelijke cursus! Een extra app om de uitspraak te oefenen is wel een aanrader, er blijken veel taal apps te zijn verbonden aan de NHA, maar niet voor de cursus Fries.

10/10
Fries

Fijn om de Friese taal op deze manier eigen te maken.

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij je Fries af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen

Deze taalcursus kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend;

Aanmelding
Aanmelden voor het examen is heel eenvoudig. In het lespakket tref je een uitnodiging aan om je aan te melden voor het examen. Het examengeld bedraagt € 132,50.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Na afloop van de Fries kun je voor € 29,- een NHA-getuigschrift aanvragen, wanneer je al je huiswerk hebt ingezonden en hiervoor gemiddeld een voldoende (5,5 of hoger) hebt behaald.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Fries valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de Fries uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd de Fries leren op de manier die het beste bij jou past.

Met digitale geluidsbestanden voor luister- en spreekoefeningen!

De lessen zijn voorzien van luister- en spreekoefeningen. Een belangrijk hulpmiddel bij het leren van de juiste uitspraak. De geluidsbestanden (luisteroefeningen) vind je digitaal terug in jouw online leeromgeving: NHA Plaza. Je kunt deze geluidsbestanden afspelen op je computer of tablet of kopiëren naar jouw smartphone. Dat maakt een taal leren bij NHA nog leuker.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Wanneer je start met deze cursus, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

Studiemateriaal NHA

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de cursus Fries staat een studieduur van 10 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Fries

€259,00 €233,10
of  10x 25,65
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€259,00 €233,10
of  10x 25,65
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Helder en makkelijk te volgen.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!