Gratis studiegids

Media opleiding volgen

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel manieren en kanalen om een boodschap of een nieuwsfeit aan een groot publiek bekend te maken. Met de komst van het internet en de sociale media is de mediawereld flink op zijn kop gezet.

De traditionele pers, radio en televisie krijgen nu enorme concurrentie van nieuwswebsites, Facebook, Twitter enzovoorts. Met een media opleiding kun je tal van richtingen uit. Er wacht jou bijvoorbeeld een interessante baan in de reclamesector, bij een webdesignbureau, bij een krant of een televisieomroep.

 

Media opleiding: breed en veelzijdig

Met media bedoelen we alle middelen die gebruikt worden om informatie te verspreiden aan een grote groep mensen. Pers, radio en televisie behoren tot de traditionele media. Enkele tientallen jaren geleden werd de mediawereld flink door elkaar geschud door de komst van het wereldwijde internet. Daarna verschenen de sociale media, die uitgroeiden tot een zeer belangrijk communicatiemiddel. Tegenwoordig hoor je de boodschappen van de Amerikaanse president zelfs sneller via Twitter dan via televisie. Met een media opleiding kom je in aanraking met de boeiende wereld van de ‘oude’ en de ‘nieuwe’ media.  

 

Een media opleiding volgen in je huiskamer

Veel onderwijsinstellingen bieden een media opleiding aan. De inhoud van de opleidingen kan sterk variëren, omdat de mediawereld heel divers en veelzijdig is. Werk je al voltijds en wil je je omscholen of bijscholen voor een baan in de mediasector?  Het is niet makkelijk om na een dag werken je telkens weer te haasten naar een avondcursus. Tal van mediavakken kun je gelukkig via thuisonderwijs volgen. NHA biedt diverse opleidingen aan op het vlak van media en communicatie. Blijf gezellig thuis om een media opleiding te volgen en studeer wanneer het jou uitkomt.  


Kies je thuisstudie bij NHA

In tal van NHA cursussen komen mediaonderwerpen aan bod. Als je je wilt specialiseren in moderne communicatiemiddelen zoals Facebook, Twitter, Instagram en dergelijke, is de media opleiding Social Media van NHA absoluut een aanrader. Hoe je een aantrekkelijke website bouwt, leer je in de thuiscursus Webdesign. Wil je ook leren hoe je de behoeften en verlangens van gebruikers kunt omzetten in meeslepende digitale ervaringen? Dan is de UX Designer opleiding perfect voor jou!

Zowel in de traditionele als in de nieuwe media nemen foto’s en filmbeelden een belangrijke plaats in. De thuisopleidingen Fotografie en Digitaal Filmen en Videobewerking vormen een goede basis als je in dit vakgebied aan de slag wilt. De cursus Grafisch Vormgever is van belang voor wie kennis wil op doen van publicaties via tijdschriften en reclamefolders. Of leer direct werken met de grafische programma's Illustrator, Photoshop of InDesign.

Wil je liever eerst ontdekken of grafisch ontwerpen iets voor jou is zonder dure pakketten aan te schaffen? Dan kun je kiezen voor de cursussen die gebruik maken van gratis software die lijkt op de Adobe programma's. Kies jij voor Scribus, Gimp of Inkscape?

 

Op weg naar een loopbaan in de mediasector

Benieuwd naar de inhoud en de kwaliteit van NHA-thuisopleidingen? Vraag een gratis proefles aan van de cursus die je wil volgen! In veel gevallen kun je deelnemen aan een examen om een waardevol NHA-instituutsdiploma te behalen. Werk aan je toekomst met een media opleiding van NHA.

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!