Gratis studiegids

Sport en bewegen: een leuke branche om in te werken!

Wanneer je een sportieveling bent en er energie van krijgt om anderen enthousiast te maken over sporten, dan is een beroep in dit werkveld een goed carrière pad. Wil jij ook iets met sport en bewegen doen, maar weet je niet zo goed wat? Wij helpen je graag op weg. Er zijn namelijk veel mogelijkheden!

De mensheid wordt steeds ongezonder. We bewegen allemaal minder omdat veel banen tegenwoordig bestaan uit computerwerk achter een bureau. Om die reden wordt het steeds belangrijker om voldoende te bewegen. Goede begeleiding is hierbij onmisbaar. We geven je hier enkele mogelijke beroepen in de sport, inclusief de bijbehorende opleiding in sport en bewegen die je ervoor kunt of moet volgen.
 

Fitness instructeur

Wil je fitness instructeur worden en je sporters voorzien van uitleg sportapparatuur? Wil je klanten helpen om de juiste houding en trainingsvorm aan te nemen? Wil je gedegen advies kunnen geven rondom sport en bewegen? Dan kun je de branche-erkende Fitness Trainer A opleiding volgen via NHA. 

Wanneer je er nog niet zeker van bent of je als fitness instructeur met sport en bewegen aan de slag wil, dan is het ook mogelijk om eerst te beginnen met de basis fitness instructeur opleiding van NHA. De basisopleiding geeft je de mogelijkheid om erachter te komen of het vak écht iets voor je is. Mocht dit zo zijn, dan kun je doorstromen naar de branche-erkende opleiding  (inclusief praktijkdagen) middels een doorstroomtraject.

Personal trainer

Zoek je een sport en bewegen opleiding waarmee je nog iets gerichter met specifieke klanten aan de slag kunt? Dan kun je de Personal Trainer opleiding volgen. Hierin zit ook het Fitness Trainer A Branchediploma, met daarbij nog een aantal extra modules zoals voedingsleer en het starten van een eigen coachingspraktijk. Een zeer complete opleiding die compleet gericht is op sport en bewegen. Zo kun jij gemakkelijk je eigen zaak beginnen als persoonlijke trainer

 

Jorrit volgde zijn droom en werd personal trainer

Lees het verhaal van ex-shorttracker Jorrit Oosten. Hij volgde de opleiding Personal Trainer bij NHA en startte zijn eigen bedrijf als personal trainer. 

Of bekijk de video! »

Sport en voeding

Sport en bewegen wordt eigenlijk altijd in één adem genoemd met voeding. Sport & Voeding is dan ook een goede aanvulling op de bovenstaande opleidingen. Je gaat dan specifiek aan de slag met de voedingsbehoefte (eiwitten, koolhydraten, vocht etc.) voor verschillende soorten sporters, van krachtsporters tot duursporters.  

Fysiotherapeut

Wil jij de juiste adviezen kunnen geven met betrekking tot spieren en gewrichten, bijvoorbeeld op basis van fysieke klachten? Dan is fysiotherapeut een sport en bewegen opleiding die je kunt kiezen. Naast een goede kennis van het menselijk lichaam en de effecten van diverse oefeningen hierop, dien je ook wat meer medisch onderlegd te zijn. Zo leer je onder andere aan de hand van klachten, de (medische) voorgeschiedenis en de omstandigheden een diagnose stellen.  

 

Sportpsychologie en coaching

Het fysieke komt in deze lijst al flink aan bod. Maar wist je dat sportprestaties ook afhankelijk zijn van mentale en emotionele aspecten? In de opleiding Sportpsychologie en Coaching duik jij in de menselijke psyche van sporters. Je leert bijvoorbeeld meer over de motivatie van sporters en hoe ze zich optimaal kunnen voorbereiden op wedstrijden. Verder komen aandacht, focus, angst en spanning aan bod. Een hele andere kant van sport, maar absoluut een leuke kant om te ontdekken via de onderstaande sport en bewegen opleiding.

Sportmassage

Op het gebied van sport en bewegen is dit misschien niet iets waar je meteen aan denkt: een cursus sportmassage. Het masseren van zere en vermoeide spieren is iets wat verlichting en zelfs genezing kan bieden. Wanneer je dus beroepsmatig bezig bent met sport en bewegen, dan is dit een extra vaardigheid die je in kunt zetten.
  

Sportmassage + Sport en Voeding

Bij NHA kun je extra voordelig de combinatieopleiding Sportmassage + Sport en Voeding volgen. Zo verdiep je je niet alleen in sportmassage en het voorkomen en behandelen van blessures, maar kun je na de opleiding ook voedingsadvies geven aan sporters.

Meer info en inschrijven via de opleidingspagina Sportmassage »

Sportmanagement

Wil je iets doen met sport en bewegen, maar dan liever als manager, bestuurder of bestuurslid in een organisatie? Dan ga je al snel richting de opleiding Sportmanagement. Je leert hierin over de cultuur, organisatiestructuur, HR, leiderschap, operationeel- en financieel management binnen de sportwereld.

Welke sport en bewegen opleiding past bij jou?

Het mooie aan de meeste van de bovenstaande sport en bewegen opleidingen is dat deze gemakkelijk te volgen zijn naast een (fulltime) baan en een gezinsleven. Je kunt studeren in je eigen tijd en werkt zo onder begeleiding naar een (branche) diploma toe.

Naast de bovenstaande opleidingen kun je natuurlijk nog tal van andere sportgerelateerde opleidingen volgen. Zo kun je trainer of instructeur worden in diverse sporten. Hier zijn meestal specifieke opleidingen en cursussen voor beschikbaar vanuit de verschillende sportbonden.

Wil je aan de slag met je eigen gezondheid? Bekijk dan eens onze cursus Fit en Gezond Leven

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!