Gratis studiegids

Counseling opleidingen

Op zoek naar een counseling opleiding? Bij NHA kun je terecht voor kwalitatieve opleidingen die jou in staat stellen andere mensen te helpen. Kies bijvoorbeeld voor de SNRO HBO Opleiding Psychosociaal Counselor (OPC). Leer het vak tot in de puntjes en help als erkend counselor mensen in veranderingsprocessen. Of ga je liever richting de psychologie opleidingen en wil je je specialiseren in het doorgronden van de menselijke psyche? Welke counselor opleiding je ook kiest: je kunt rekenen op een kwalitatieve studie die jouw toekomstmogelijkheden drastisch vergroot.

Wat doe je als counselor?

Als counselor zorg jij ervoor dat je de krachten en kwaliteiten in mensen activeert. Zo leren ze hun eigen problemen herkennen en tackelen. Daarbij geef je ze de handvatten zodat ze in de toekomst leren omgaan met dergelijke situaties. Na het volgen van een counselor opleiding kun je ervoor kiezen om een eigen praktijk te starten, of in dienst te treden van een organisatie.
 

Erkende na- en bijscholing

Wanneer je al werkzaam of opgeleid bent in het gebied van counseling, dan kun je kiezen voor erkende bijscholing of nascholing in jouw vakgebied. De compacte modules sociale psychologie, psychologie van hoogbegaafdheid en klinische psychologie zijn daar uitermate geschikt voor.

Wanneer je (een van) deze modules met succes afrondt, inclusief de praktijkdagen en tentamens, haal je een certificaat van Psychodidact. Dit certificaat wordt door de Nederlandse Federatie voor Gezondheidszorg erkend als bij- en nascholing op HBO-niveau. Je ontvangt er dus PE punten voor.
 

Uit persoonlijke interesse

De counseling opleidingen van NHA zijn ook te volgen uit persoonlijke interesse. Omdat er geen specifieke vooropleiding benodigd is, kan iedereen met interesse in counseling en psychologie deze beroepsopleidingen volgen. Wellicht begin je aan de studie vanuit persoonlijke interesse, maar mocht je alsnog een carrièreswitch overwegen, dan leg je met onze counseling opleidingen een goede basis voor de rest van je toekomst!

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

NHA Counseling opleiding

Volg thuis een opleiding tot counselor en ontvang bij voltooiing een getuigschrift, certificaat of diploma. Van een HBO opleiding tot een cursus Sociale Psychologie: haal een officieel diploma of een getuigschrift bij NHA. Bij NHA bieden we 100% examengarantie, wat betekent dat je kunt rekenen op de hulp van je persoonlijke vakdocent totdat je geslaagd bent.

Omdat elke counseling opleiding van NHA een thuisstudie betreft, zijn deze gemakkelijk te combineren met bijvoorbeeld een gezinsleven, drukke baan en hobby’s. Je deelt je tijd zelf in en studeert in je eigen tempo. Zo werk je met slechts enkele studie-uren per week naar een diploma toe.Daarom studeren bij NHA

 • Eerste 15 dagen op proef
 • Waardevolle diploma's
 • Compleet studiepakket
 • Voordelige lesgelden
Lees meer over studeren bij NHA »
 
NRTO Logo    iso
Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!