Menu
Gratis studiegids

Opleiding voor volwassenen

Je bent nooit te oud om te leren. Ook als volwassene, wanneer je de schoolbanken al lang achter je hebt gelaten, wil je je kennis vaak nog wat uitbreiden. Misschien omdat je een nieuwe boost wil geven aan je carrière, of gewoon uit persoonlijke interesse voor een bepaald onderwerp. Je kunt uiteraard weer terug de fysieke schoolbanken in als je een opleiding voor volwassenen wilt volgen. Maar het kan ook anders. Gezellig in je woonkamer studeren, buiten in de tuin, in je luie stoel of in de trein naar je werk? Dat is mogelijk, met een thuiscursus van NHA.

 

Opleiding voor volwassenen zonder naar school te gaan

Ben je druk met het uitbouwen van je loopbaan, of zit je juist lekker op je plek in je huidige werk? Misschien wil je wel iets compleet anders qua werk. Of heb jij vroeger de schoolbanken verlaten zonder diploma? Wat je situatie ook is: je voelt wellicht de behoefte om je verder te ontwikkelen. Een opleiding voor volwassenen is dikwijls een springplank naar een promotie en nieuwe, uitdagende carrièrekansen. Zeker voor volwassenen zonder diploma

Het is natuurlijk ook mogelijk dat je een cursus volgt omdat je een passie hebt voor een bepaalde hobby of een bepaald onderwerp. Een volwassenen opleiding in het klassikale onderwijs ligt echter niet altijd voor de hand. Je werk, gezin en huishouden eisen tijd op. Ontbreekt het jou ’s avonds aan tijd of energie om terug op de schoolbanken te gaan zitten? Geen nood: met de thuiscursussen van NHA hoef je ’s avonds niet meer op pad. Je studeert waar en wanneer je het zelf wilt.

 

Begeleiding door een ervaren vakdocent

Je ontvangt het lesmateriaal gedrukt op papier in een luxe ringmap. Net als in klassikale onderwijs word je bij een thuiscursus van NHA begeleid door een professionele vakdocent. Via de digitale leeromgeving communiceer je rechtstreeks met jouw persoonlijke docent via huiswerk- of vraagmomenten. Hij of zij beoordeelt jouw ingezonden opdrachten en beantwoordt jouw vragen. Bij NHA krijg je overigens drie jaar de tijd om een cursus te voltooien. Als je een aantal weken of maanden geen tijd hebt om te studeren, is dat helemaal geen probleem.

 

Lukas maakte een carrièreswitch via een NHA opleiding. Lees het interview >>

 

Opleiding voor volwassenen: voor elk wat wils

Gaat je interesse uit naar administratie, programmeren of talen? Of verdiep je je liever in een studie management, HRM of communicatie? Over de meest uiteenlopende vakgebieden biedt NHA cursussen aan: van ICT tot kinderzorg, van Juridisch Medewerker tot een opleiding Werkvoorbereider. Ook opleidingen persoonlijke ontwikkeling en hobbycursussen vind je in het aanbod. Ongetwijfeld ontdek je bij NHA een boeiende opleiding voor volwassenen waar je al lang naar op zoek was!
 

Na voltooiing van elke opleiding heb je recht op een getuigschrift. Bij de meeste cursussen mag je op het einde deelnemen aan een digitaal examen. Als je slaagt in het examen, word je de trotse bezitter van een NHA-instituutsdiploma of een erkend branchediploma.

 

Bekijk alle opleidingen >>
 

Elke cursus 15 dagen op proef

Maak je keuze uit het brede aanbod aan NHA-thuiscursussen! Welke opleiding je ook kiest, elke cursus ontvang je vijftien dagen op proef. Als jouw keuze onverhoopt niet zou bevallen, mag je het lesmateriaal binnen vijftien dagen terugsturen en krijg je je geld terug. Ook kun je een gratis proefles volgen om alvast een kijkje te nemen in de studie van jouw keuze.
 

Dus wil je je ontwikkelen, maar heb je geen tijd om naar (avond)school te gaan?  Blijf lekker thuis en begin aan een boeiende opleiding voor volwassenen van NHA.

Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

  • Nu 50% korting op het lesgeld!
  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!