Gratis studiegids

Opleiding voor volwassenen

Je bent nooit te oud om te leren. Ook als volwassene, wanneer je de schoolbanken al lang achter je hebt gelaten, wil je je kennis vaak nog uitbreiden. Misschien omdat je een nieuwe boost wil geven aan je carrière, of gewoon uit persoonlijke interesse voor een bepaald onderwerp. Een opleiding voor volwassenen kan dan uitkomst bieden. 

Je kunt uiteraard weer terug de fysieke schoolbanken in als je een opleiding voor volwassenen wilt volgen. Maar het kan ook anders. Gezellig in je woonkamer studeren, buiten in de tuin, in je luie stoel of in de trein naar je werk? Dat is allemaal mogelijk, met een thuiscursus van NHA.

 

Opleiding voor volwassenen zonder naar school te gaan

Ben je druk met het uitbouwen van je loopbaan, of zit je juist lekker op je plek in je huidige werk? Misschien wil je wel iets compleet anders qua werk. Of heb jij vroeger de schoolbanken verlaten zonder diploma? Wat je situatie ook is: je voelt wellicht de behoefte om je verder te ontwikkelen. Een opleiding voor volwassenen is vaak een springplank naar een promotie en nieuwe, uitdagende carrièrekansen. Zeker voor volwassenen zonder diploma

Het is natuurlijk ook mogelijk dat je een cursus volgt omdat je een passie hebt voor een bepaalde hobby of een bepaald onderwerp. Een volwassenen opleiding in het klassikale onderwijs ligt echter niet altijd voor de hand. Je werk, gezin en huishouden eisen tijd op. Daardoor heb je niet altijd veel tijd over om te besteden aan een opleiding. Volwassenen hebben nu eenmaal een druk leven. 

Ontbreekt het jou ’s avonds aan tijd of energie om terug in de schoolbanken te gaan? Geen nood: met de thuiscursussen van NHA hoef je ’s avonds niet meer op pad. Je studeert waar en wanneer je het zelf wilt.

 

Begeleiding door een ervaren vakdocent

Je ontvangt het lesmateriaal van jouw volwassenen opleiding gedrukt op papier in een luxe ringmap. Net als in het klassikaal onderwijs word je bij een thuiscursus van NHA begeleid door een professionele vakdocent. Via de digitale leeromgeving communiceer je rechtstreeks met jouw persoonlijke docent via huiswerk- of vraagmomenten. Hij of zij beoordeelt jouw ingezonden opdrachten en beantwoordt jouw vragen. Bij NHA krijg je overigens 3 jaar de tijd om je volwassenen opleiding te voltooien. Als je een aantal weken of maanden geen tijd hebt om te studeren, is dat helemaal geen probleem.

 

Lukas maakte een carrièreswitch via een NHA opleiding. Lees het interview >>

 

Opleiding voor volwassenen: voor elk wat wils

Gaat je interesse uit naar administratie, programmeren of talen? Of verdiep je je liever in een studie management, HRM of communicatie? Misschien wil jij graag audicien worden? Of denk je eerder aan opleiding deurwaarder? Ook leer je bij NHA projectmatig werken door bijvoorbeeld een Prince2® training te volgen.

In de meest uiteenlopende vakgebieden biedt NHA cursussen en opleidingen aan: van ICT tot kinderzorg, en van opleiding Logistiek tot Juridisch Medewerker. Of kies je een opleiding Werkvoorbereider? Ook kun je bij NHA programmeertalen zoals SQL leren. Opleidingen persoonlijke ontwikkeling en hobbycursussen vind je ook in ons aanbod. Ongetwijfeld ontdek je bij NHA een boeiende opleiding voor volwassenen waar je al lang naar op zoek was!

Na voltooiing van elke opleiding kun je een getuigschrift aanvragen. Bij de meeste cursussen mag je op het einde deelnemen aan een digitaal examen. Als je slaagt voor het examen, word je de trotse bezitter van een NHA-instituutsdiploma of een erkend branchediploma.
 

 

Bekijk alle opleidingen >>
 

Elke cursus 15 dagen op proef

Maak je keuze uit het brede aanbod aan NHA-thuiscursussen! Welke opleiding je ook kiest, elke cursus ontvang je 15 dagen op proef. Als jouw keuze onverhoopt niet zou bevallen, mag je het lesmateriaal binnen 15 dagen terugsturen en krijg je je geld terug. Ook kun je een gratis proefles volgen om alvast een kijkje te nemen in de studie van jouw keuze. Bij ons vind je altijd een geschikte opleiding. Volwassenen studeren daarom graag bij NHA!
 

Dus wil je je ontwikkelen, maar heb je geen tijd om naar (avond)school te gaan?  Blijf lekker thuis en begin aan een boeiende opleiding voor volwassenen van NHA.

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!