Menu
Gratis studiegids

Reiki  

Tijdelijk met GRATIS tablet Nú met 50% korting
Reiki Winnaar Website van het jaar
Gratis proefles
Inschrijven 15 dagen gratis proberen
€558,00
279,00
of betaal
6 x €51,50
5/5

Beoordeeld door 8 student(en)

 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-getuigschrift
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Reiki cursus: Zet je energie in voor anderen en voor jezelf

Je legt je hand op iemands hoofd en de hoofdpijn verdwijnt. Hoe kan dat? Dat leer je dus in de Reiki cursus van NHA. Misschien ben je al bekend met de basisbeginselen en uitgangspunten van Reiki en handoplegging. Of misschien ben je geïnteresseerd maar weet je er nog niets vanaf. In de Reiki cursus ga je in ieder geval zelf aan de slag met deze Japanse natuurgeneeswijze.

 

Wat is Reiki

Reiki betekent (vrij vertaald vanuit het Japans): universele levensenergie. Energie is overal. In mensen en in de natuur. Via handoplegging geef je de helende energie door en versnel je eventuele genezing. Bij de Reiki cursus leer je hoe je met de techniek van handopleggen universele energie doorgeeft en de natuurlijke balans in het fysieke lichaam en de spirituele lichamen herstelt.

 

Waarom een reiki cursus volgen?

Het uiteindelijke doel van deze cursus is dat je leert hoe je anderen kunt behandelen met uitgebreide kennis van Reiki. Je begint daarbij bij het absolute begin. Heb je al kennis van Reiki? Dan kun je die opfrissen. Zo niet, dan gaat er een nieuwe, fascinerende wereld voor je open.

 

Zelf behandelingen geven?

Tijdens de Reiki cursus leer je alles over alledrie de graden van Reiki. Natuurlijk kun je niet zomaar aan de slag als behandelaar. Om jezelf en anderen een Reiki behandeling te kunnen geven, is de eerste graad vereist: Reiki I. Om deze eerste graad te halen moet je ingewijd worden. Dat geldt ook voor de tweede en derde graad. Na de cursus Reiki II en inwijding kun je ook behandelingen op afstand uitvoeren. Na de cursus Reiki III en inwijding mag je jezelf Reiki master noemen en anderen inwijden in de wereld van Reiki. Je kunt dan ook lesgeven. 
 

Voor het geven van Reiki behandelingen is dus een inwijding in Reiki I nodig. Dat klinkt misschien wat veeleisend, maar dat valt best mee. Om thuis te raken in de Reiki geneeswijze is het van groot belang dat je jouw universele energiekanaal opent en alle energie vrijuit laat stromen. Dat gebeurt op jouw eigen initiatief tijdens een inwijding, samen met een Reiki master. Bij NHA ontvang je korting wanneer je kiest voor een inwijding van een van onze Reikimaster partners!
 

Brede Reiki cursus: de werking van energie

Terug naar de Reiki opleiding van NHA. Tijdens de twaalf lessen van de Reiki cursus ga je aan de slag met de wijze waarop chakra’s werken, de werking van energiekanalen en het belang van de energielichamen KI. Ook leer je alles over de geschiedenis van Reiki. Dat is echt een vereiste. In de Reiki-leer is het belangrijk dat je weet hoe energie werkt en wat je daarmee kunt bereiken.

 

Kennis en bewustzijn vormen bij Reiki de basis. Het is echt onmogelijk dat je aan het eind van de Reiki cursus nog de vraag stelt: wat is Reiki? Je weet dan niet alleen het antwoord, maar je omarmt ook het gedachtegoed van de Japanse Reiki geneeswijze en je maakt een ontwikkeling door op bewustzijnsniveau. Dat doe je alleen én met anderen, zie ook de eerder beschreven inwijdingen.
 

Alles over deze Japanse natuurgeneeswijze leren?

Start met de Reiki cursus van NHA. En nee, je hoeft tijdens de cursus niet alle graden van Reiki te behalen. Je kunt ook de cursus uit pure interesse volgen om meer thuis te raken in de wereld van Reiki. Begin met een kennismaking en bepaal gaandeweg wat je nog meer wilt bereiken met deze fascinerende Japanse natuurgeneeswijze.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Programma Reiki

In de cursus komen Reiki I, II en III uitgebreid aan bod. Onder andere de volgende onderwerpen worden behandeld:

 • de geschiedenis van Reiki;
 • de werking van de chakra’s;
 • handposities, mantra’s en symbolen;
 • zelfbehandeling en behandeling van anderen;
 • het doorgeven van Reiki;
 • werking van de energiekanalen;
 • de energielichamen KI.
REVIEWS

Reviews

5/5
Reiki

Vlotte communicatie, zoals inschrijving. nakijken van de gemaakte huiswerk opgaven, duidelijke en overzichtelijke lesmaterialen. Kortom: weloverwogen en snel een opleiding volgen. dan is NHA opleidingen aan te bevelen. ***

5/5
Reiki

Ik ben tevreden met het product. Het is duidelijk en fijn eigen tempo.

5/5
Reiki

Mooi compleet pakket met studiemateriaal, duidelijke opdrachten en snel reactie op je ingezonde huiswerk

5/5
Reiki

Ik ben heel tevreden over het uitgebreide informatie pakket met lesmateriaal. Omdat ik geen lezer ben zag ik er wel tegenop.Zeer goede uitleg en mooi Reiki boek.Ik heb gekozen voor termijnen maar heb nu al meer lessen gedaan, gelukkig was het mogelijk om eerder lessen te ontvangen dan geplande datum. Mijn docent is geweldig, snelle reactie ivm huiswerk. Ik ben heel blij dat ik deze opleiding gekozen heb, geen druk en in mijn eigen tempo. 1- puntje De communicatie per mail of contact formulier ging het niet helemaal goed, ik denk dat het komt omdat er verschillende mensen werken met verschillende uitleg. Zou fijn zijn als je een vast persoon hebt voor mail communicatie. Wel prettig voor mij om zo te communiceren ivm doofheid.

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor 29 euro aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).


Reiki-inwijding

Om de geleerde theorie in de praktijk toe te kunnen passen, is het noodzakelijk om een Reiki-inwijding te ontvangen. NHA geeft alleen een Reiki getuigschrift uit (= je beheerst de theorie), een officieel Reiki diploma haal je wanneer jij je laat inwijden door een Reikimaster. Een inwijding is nodig om met Reiki te kunnen behandelen. Bij NHA ontvang je korting wanneer je kiest voor een inwijding van een van onze Reikimaster partners!

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Leer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de cursus Reiki uitstekend te combineren met een drukke baan of met andere hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd leren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-cursussen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke begeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de cursus Reiki, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur cursus Reiki

De Reiki cursus duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur een e-mail.

LESGELD
Reiki
€558,00 €279,00
of betaal 6x 51,50
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€558,00 €279,00
of betaal 6x 51,50
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

 • Nu 50% korting op het lesgeld!
 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Met persoonlijke begeleiding
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

5/5

Vlotte communicatie, zoals inschrijving. nakijken van de gemaakte huiswerk opgaven, duidelijke en overzichtelijke lesmaterialen. Kortom: weloverwogen en snel een opleiding volgen. dan is NHA opleidingen aan te bevelen. ***

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!