Gratis studiegids

Wil jij een kindertherapie opleiding volgen? 

Ben jij gek op kinderen en ben je nieuwsgierig naar wat een kind beweegt? Misschien heb je zelf kinderen en wil je een betere band met ze opbouwen. Of je wilt je kennis en ervaring uitbreiden in de richting van de kindertherapie. Dan past een kindertherapie opleiding goed bij jou. Binnen de kindertherapie kun je je nog verder specialiseren in bepaalde therapievormen zoals speltherapie.  
  

 
In een kindertherapie opleiding ga je dieper in op gedrags- en psychologische problemen bij kinderen. Je leert deze problemen te verklaren en op zoek te gaan naar oplossingen. Ook leer je wat belangrijk is in de begeleiding van kinderen, maar ook van hun ouders of verzorgers.

Je ontdekt in een kindertherapie opleiding hoe je een vertrouwensband opbouwt met het kind en hoe je het beste met hem of haar communiceert.

Bekijk hieronder direct onze opleiding Kinderpsychologie:


Een kindertherapie opleiding past goed bij jou als je in het werkveld van de kindertherapie aan de slag wilt. Ook als je in het onderwijs, de kinderopvang of in de hulpverlening werkt, heb je veel profijt van de kennis die je in een kindertherapie opleiding opdoet. Je kunt natuurlijk ook vanuit persoonlijke interesse besluiten om deze opleiding te volgen. Zo kun je bijvoorbeeld je eigen kinderen beter leren begrijpen.
 

Past een kindertherapie opleiding bij mij?

Als je overweegt om een kindertherapie opleiding te volgen is het belangrijk dat je het leuk vindt om met kinderen om te gaan. Ook zul je in de praktijk te maken krijgen met ouders of verzorgers. Communicatieve vaardigheden zijn in dit werkveld dus handig om te hebben. Verder is het belangrijk dat je geduldig bent en moet je je goed kunnen inleven in de wereld van het kind.

In een kindertherapie opleiding leer je meer over de ontwikkeling van het kind en over de verschillende stromingen binnen de kinderpsychologie. Ook ontdek je verschillende technieken die bij de therapie ingezet kunnen worden.

 

Hoe kan ik kindertherapeut worden?

Om als kindertherapeut aan de slag te kunnen wordt er vaak minimaal een afgeronde HBO-opleiding gevraagd in de richting van bijvoorbeeld toegepaste psychologie, speltherapie of integratieve kindertherapie. Een opleiding in een van deze richtingen kun je volgen bij verschillende onderwijsinstellingen.

Dit zijn langdurigere opleidingen met een gemiddelde studieduur van 4 jaar. Daarna kun je ook een post-HBO opleiding volgen waarin je je specialiseert in de richting van kindertherapie.

 


 

Bereid je voor met een thuisstudie

Wil jij je goed voorbereiden op een volledige kindertherapie opleiding op HBO-niveau? Met een opleiding van NHA verdiep jij je alvast in dit vakgebied en ben je goed voorbereid om aan een HBO-opleiding beginnen. Zo weet jij zeker dat een volledige kindertherapie opleiding iets voor jou is.

De opleiding Kinderpsychologie is daarvoor een goede keuze. In deze opleiding leer je kinderen en hun gedrag goed begrijpen. Ook ontdek je hoe hun gedrag bij elke levensfase verandert. In deze opleiding leer je wat de basis is van een goede opvoeding.
 

Bekijk de opleiding »

 

 

Review Kinderpsychologie

"Erg leuke en leerzame cursus. Het geeft diepgang in de ontwikkeling van kinderen waarbij je vaak niet altijd bij stilstaat. Huiswerkopgaves worden snel nagekeken! Fijn studeren op je eigen tempo."

 

Review Kinderpsychologie

"De cursus is overzichtelijk en er zit een logische opbouw in. Het huiswerk zet je aan nog beter over de behandelde onderwerpen na te denken. Daarnaast wordt het huiswerk vlot nagekeken en van heldere en uitgebreide feedback voorzien."

 

Lees meer reviews »
 

 

 

Andere interessante thuisstudies

Wil je graag je kennis verbreden, omdat je in jouw beroep veel contact hebt met kinderen? Dan past de Speltherapie opleiding van NHA goed bij jou! In deze opleiding help je kinderen en leer hoe jij spel inzet om hen te ondersteunen.

Of kies voor de opleiding Creatieve Therapie. Creatieve opdrachten helpen om sneller los te komen en op die manier zware onderwerpen op een prettige manier aan te kaarten. Voor kinderen is dit de ideale manier om psychische vraagstukken aan te pakken.

Of heb je nog geen idee in welk specifiek vakgebied jij jezelf wilt ontwikkelen? Bekijk dan hier welke therapeut opleidingen in ons aanbod zitten! 

  

Volg een kindertherapie opleiding gespecialiseerd in spel

In de Speltherapie opleiding leer jij hoe je kinderen spelenderwijs kunt begrijpen en helpen. Spel is voor kinderen een natuurlijke manier om zich te uiten. Door te spelen kunnen zij ervaringen verwerken en experimenteren met verschillende vormen van gedrag.

In deze opleiding leer je verschillende werkvormen kennen en verdiep je je in het systeem van het kind. Ook ga je dieper in op spelontwikkeling, de inrichting van de spelkamer en leer je meer over de therapeutische houding.
 

Coaching voor kinderen en jongeren      

Er zijn veel verschillende manieren om klaar te staan voor kinderen en jongeren. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om gastouder te worden. Ook kun je je bij NHA verdiepen in coaching van kinderen met de opleiding Kindercoach. In deze opleiding leer je kinderen te begeleiden bij hun ontwikkeling. Je verdiept je in de ontwikkeling van het kind en mogelijke gedragsproblemen. Ook leer je meer over psychologische gespreksvoering toegespitst op coaching in de opvoeding.

Heb jij meer interesse in jongeren? Dan past de opleiding Jongerencoach goed bij jou. Deze opleiding is meer gericht op de ontwikkeling van en gedragsproblemen bij jongeren. Ook coachingsvaardigheden komen in de opleiding aan bod. In beide opleidingen ontdek je hoe je zelfstandig aan de slag kunt als coach in een eigen coachingspraktijk.

Misschien focus jij je wel liever op het hele gezin en de relaties daarin dan enkel op de kinderen. Dan is de Emotionally Focused Therapy opleiding EFT perfect voor jou! Met deze opleiding leer jij hoe je relaties binnen onder andere gezinnen versterkt en herstelt.

 

Vraag nu een gratis proefles aan!

Ben jij benieuwd of onze opleiding Kinderpsychologie goed bij jou past? Ervaar het zelf en vraag nu een gratis proefles aan! Als voorproefje ontvang je dan een van de lessen uit de opleiding in je mailbox, zodat je zelf kunt uitproberen of de opleiding bij je past. Welke voordelen NHA heeft, lees je hier

Ben je meer geïnteresseerd in één van onze andere opleidingen? Ook van die opleidingen kun je een gratis proefles volgen. Stop met dromen, start met doen!

 

Ja ik wil een gratis proefles! »

 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!