InDesign  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
InDesign
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€319,00
287,10
of 
6 x €52,65
 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Van filmposters tot reisbrochures: jij wordt de ontwerper met de InDesign cursus

De mooiste reisbrochures waarbij je helemaal wegdroomt wanneer je erdoorheen bladert, schitterend geïllustreerde folders die je verleiden tot een museumbezoek, of een spectaculaire filmposter waar de actie vanaf spat. Heb jij altijd al zulke ontwerpen zelf willen maken? Dan is de InDesign cursus echt wat voor jou!

Ga aan de slag met het ontwerpprogramma InDesign en ontdek alle ins and outs. Van het ontwerpen van uitnodigingen tot het opstellen van advertenties, het komt allemaal aan bod in de deze uitgebreide cursus.

InDesign helpt jou om professioneel uitziende ontwerpen te maken. Een ontzettend leuke en creatieve cursus voor iedereen die zijn of haar ontwerpen een professionele uitstraling wil geven.
 

De eerste stap naar jouw carrière in de grafische wereld

Droom jij van een carrière als editor bij een tijdschrift? Zie jij jezelf al posters ontwerpen voor allerlei instanties? Of kun jij je helemaal verliezen in het ontwerpen van advertenties, folders, visitekaartjes of logo’s? Dan is de cursus InDesign perfect voor jou!

Je leert aan de hand van uitgebreide teksten en talloze afbeeldingen en video’s het grafische ontwerpprogramma Adobe InDesign kennen. De cursus neemt je stap voor stap mee en je duikt steeds dieper het programma in. Voor je het weet kijk je met trots naar je eerste ontwerpen op je scherm.
 

Jouw docent

Ik ben Collin, jouw docent voor deze cursus. Na ruim 25 jaar werkervaring in het bedrijfsleven op het gebied van grafische- en multimedia, ben ik sinds 2014 docent in de online en offline media. Bij deze cursus van NHA sta je er gelukkig niet alleen voor. Ik beantwoord je vragen en geef je graag advies tijdens de cursus.

 

Met jouw oog voor detail ben jij straks in staat om professionele grafische ontwerpen te maken. Ook kijk jij kritisch naar het ontwerp van tijdschriften, folders en advertenties. Jij bent iemand die ziet wanneer iets niet goed uitgelijnd staat, kleuren niet goed uitkomen of foto’s verkeerd afgesneden zijn. Met jouw creativiteit zit het wel goed en daar kun jij je dan ook helemaal in verliezen.

Na het afronden van de cursus kun je zelfstandig aan de slag met allerlei grafische ontwerpen. Van logo’s tot e-books en interactieve pdf’s. Deze InDesign cursus is een mooi startpunt voor een veelzijdige carrière in de grafische wereld. Een waardevolle toevoeging op je cv!
 

InDesign: dé cursus naar professionele designs

Stap voor stap word je meegenomen in de wereld van Adobe InDesign. Aan de hand van duidelijke uitleg en handige voorbeelden leer je alle technieken om schitterende ontwerpen te creëren. Met de instructievideo’s volg je eenvoudig elke stap en ontdek je al snel hoe je de theorie toepast in de praktijk.

Raak vertrouwd met de vele mogelijkheden die het programma biedt en maak je eerste professioneel uitziende ontwerpen. Je zult zien dat je het snel onder de knie hebt en dat maakt het alsmaar leuker om verder te creëren. Naarmate je vordert zul je zien dat je creaties er steeds professioneler uit komen te zien.

Voor je het weet heb jij professionele advertenties gecreëerd, het design van tijdschriften onder handen genomen en spectaculaire uitnodigingen gemaakt. En dat allemaal dankzij de cursus InDesign.

Deze cursus InDesign begint bij de basis en is daarmee zeer geschikt voor iedereen die het ontwerpprogramma in wil zetten binnen een huidige of nieuwe carrière.
 

Korting op Adobe InDesign

Tijdens de InDesign cursus ga jij aan de slag met het programma InDesign. Heb je dit programma nog niet? Via NHA sluit jij extra voordelig je Adobe abonnement af! Op vertoon van jouw inschrijfbewijs ontvang je als cursist 65% korting op het complete pakket van Adobe.

Ga je liever eerst met een gratis programma aan de slag? Kies dan voor de cursus Scribus van NHA.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

Tijdens de InDesign cursus ga je onder meer aan de slag met de volgende onderwerpen:

 • Tekst- en afbeeldingskaders
 • Kleur
 • Ontwerpkeuzes
 • Tekst beheren en opmaken
 • Advertenties
 • Huisstijl
 • Drukken en printen

De theorie ga je direct in de praktijk toepassen bij deze cursus InDesign. Zo ga je bijvoorbeeld je eerste tijdschrift in elkaar zetten! Een ontzettend leuke manier om de vele functionaliteiten van Adobe InDesign direct in de praktijk toe te passen.

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en vanuit thuis

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma. Om dit diploma te behalen, dien je deel te nemen aan het praktijkexamen.

 • Praktijkexamen
  Het praktijkexamen is een praktische opdracht die je thuis uitvoert. 

Wanneer je voor het examen een 5,5 of hoger haalt, ontvang je het NHA Instituutsdiploma InDesign

Aanmelding
Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via plaza. Het examengeld bedraagt € 132,50.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. InDesign valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding InDesign uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding InDesign, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de cursus InDesign staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

InDesign

€319,00 €287,10
of  6x 52,65
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€319,00 €287,10
of  6x 52,65
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!