Gratis studiegidsVolg een opleiding Logistiek vanuit huis

Wil jij graag in de logistiek werken? Lijkt het jou leuk om alles te leren over het logistieke proces, van planning tot vervoer en het beheren van een magazijn? Bij NHA kun je een opleiding Logistiek volgen met verschillende specialisaties. Zo kun je aan de slag als medewerker, teamleider, supervisor of manager in de logistieke sector. Ontdek welke opleiding het beste bij jou past en vraag direct een gratis proefles aan!

De logistiek is een erg dynamische sector waarin veel gebeurt. In de logistiek houd je je bezig met goederenstromen; van de inkoop en productie tot aan distributie. Werken in de logistiek betekent dat je onderdeel bent van de supply chain, de logistieke ketting van grondstof tot aan de consument. Met een opleiding Logistiek zorg jij ervoor dat dit proces soepel verloopt.

Bij NHA vind je altijd een opleiding Logistiek die bij je past. Of je nu medewerker, supervisor, teamleider of manager wil worden. Bekijk snel onze opleidingen!


Aan de slag als medewerker in de logistiek

Studieduur: 8 maanden

De opleiding Logistiek Medewerker maakt je wegwijs in de wereld van de logistiek. Je leert hoe je goederen zo efficiënt mogelijk ontvangt, bewaart en verzendklaar maakt. In een functie als logistiek medewerker krijg je binnen het magazijn te maken met met opslag- en verzamelsystemen. Ook de lay-out van het magazijn en interne transportmiddelen komen in de opleiding aan bod.

In de opleiding Logistiek Medewerker leer je orders verzamelen en voorraden beheren en aanvullen. Je verdiept je in de wet- en regelgeving die geldt in de logistiek en er wordt aandacht besteed aan veiligheid. In de logistiek werk je namelijk met zware ladingen en hulpmiddelen als heftrucks. Na de opleiding Logistiek Medewerker weet jij precies wat je met pakbonnen en vrachtbrieven moet doen!
 

Groei door tot teamleider met een opleiding Logistiek

Studieduur: 12 maanden

Ben jij klaar voor de volgende stap binnen de logistiek? Wil jij doorgroeien naar een leidinggevende functie binnen deze sector? Dan is de opleiding Logistiek Teamleider de ideale opleiding voor jou! In deze opleiding leer je niet alleen hoe je een team magazijnmedewerkers goed aanstuurt, maar doe je ook belangrijke vakinhoudelijke kennis op. Als teamleider moet jij namelijk precies op de hoogte zijn van wat jouw team doet.

Voor een teamleider is het belangrijk om goed leiding te kunnen geven. In deze opleiding Logistiek leer je daarom meer over leiderschap en de verschillende leiderschapsstijlen. Ook verdiep je je in personeelsbeleid. Zo leer je bijvoorbeeld meer over werving en selectie, arbeidsvoorwaarden en hoe je nieuwe werknemers efficiënt inwerkt. Deze opleiding Logistiek bereidt jou voor op een verantwoordelijke baan als teamleider.

Word supervisor met een opleiding Logistiek

Studieduur: 12 maanden

Ben jij al een aantal jaar werkzaam in de logistiek? Ben jij een geboren leider en wil jij leiding geven aan een magazijn of distributiecentrum? In de opleiding Logistiek Supervisor leer jij hoe je het logistieke proces zo snel, efficiënt en goedkoop mogelijk laat verlopen. Dit doe je door alle werkzaamheden te plannen. Je leert hoe je bijdraagt aan de servicelevels van jouw organisatie.

Ook leer je in deze opleiding Logistiek meer over leiding geven, zodat je medewerkers kunt instrueren én motiveren. In een functie als supervisor krijg je daarnaast met allerlei aspecten van de logistiek te maken, denk bijvoorbeeld aan documentbeheer, vergunningen, transportplanning, berekeningen van kosten en vracht- en dagprijzen, capaciteitsplanning en nog veel meer. Deze opleiding Logistiek bereidt jou voor op een veelzijdige baan in de logistiek!
 

Zo krijg jij die managementfunctie in de logistiek

Studieduur: 10 maanden

Ben jij ambitieus en wil jij doorgroeien naar een managementfunctie binnen de logistiek? Dan past de opleiding Logistiek Management het beste bij jou. In deze opleiding verdiep je je in verschillende aspecten van de logistiek. Ook leer je over de raakvlakken tussen logistiek, marketing en verkoop. Verschillende methoden om de vraag naar producten of diensten te voorspellen worden behandeld en je leert meer over inkoop-, productie- en distributielogistiek.

In deze opleiding Logistiek leer je meer over supply chain management en ontdek je verbetertechnieken binnen organisaties en in de keten. Ook de rol van ICT binnen de supply chain komt aan bod. De opleiding gaat dieper in op Lean en Agile werken binnen de logistiek. Met deze opleiding Logistiek ontwikkel je een echte helicopterview. Onmisbaar voor een managementfunctie binnen de logistiek.

 

 

Welke opleiding Logistiek past het beste bij jouw ambities? Met onze opleidingen bereid je je voor op een carrière in de logistiek. Studeer wanneer het jou uitkomt en bepaal je eigen tempo. Vraag nu een gratis proefles aan. 

Staat jouw droombaan hier niet bij? Bekijk dan eens het volledige aanbod Vervoer & Logistiek opleidingen. Misschien past onze Assistent Declarant opleiding of de Expediteur opleiding beter bij jou! 

 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!