Menu
Gratis studiegids

Handletteren  

Tijdelijk met GRATIS tablet Nú met 50% korting
Handletteren Winnaar Website van het jaar
Gratis proefles
Inschrijven 15 dagen gratis proberen
€558,00
279,00
of betaal
5 x €61,50
4.6/5

Beoordeeld door 5 student(en)

 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Leer creatief tekenen met letters
 • Inclusief gratis materialenpakket
 • Afronding: NHA-getuigschrift
 • Studieduur: 5 maanden
ALGEMEEN

Cursus Handletteren: Creatief tekenen met letters!

De mooiste kaartjes en posters met sierletters maken? Een leuke krijtborddecoratie voor in huis creëren met een speels geschreven tekst erop? Met de cursus Handletteren van NHA kun jij je creativiteit de vrije loop laten. Het is dé trend van dit moment en ook jij kunt deze vaardigheid onder de knie krijgen. Speel met vormen en kleuren, en laat je woorden en zinnen visueel tot leven komen met mooie lettertypen en grappige tekeningetjes.

 

Heb jij niet het mooiste handschrift van jezelf? Geen probleem, want iedereen kan leren handletteren! De cursus is zo ontwikkeld dat je zonder voorkennis of vooropleiding kunt beginnen. Daarnaast is de cursus Handletteren zeer praktijkgericht: na wat basisinformatie ga je in de eerste les al meteen aan de slag. Je begint laagdrempelig met natekenen, maar al snel mag je je creativiteit gaan aanspreken. Zo leer je niet alleen de tekst mooi op papier te tekenen, maar leer je ook om deze aan te kleden met doodles, banners, kaders en méér.

Kortom: je kunt je creativiteit helemaal kwijt in de cursus Handletteren!

 

Voor wie is deze cursus geschikt?

De NHA cursus Handletteren is een ontspannende hobbycursus waarbij je in een prettig tempo door de lessen wordt geleid. Iedereen kan deelnemen.

Het is natuurlijk ook mogelijk om handletteren in je werk te gebruiken. Werk je bijvoorbeeld in de horeca en wil je het dagmenu graag op een mooie manier onder de aandacht brengen op een krijtbord? Of werk je in de creatieve sector en wil je je designs upgraden met zelf ontworpen lettertypes? Ook dan maak je een goede keuze door deze cursus Handletteren te volgen.

 

Wat is het doel van de cursus?

Het doel van de cursus Handletteren is dat jij straks zonder veel moeite de mooiste handlettering creaties kunt maken. Door je te verdiepen in deze creatieve en kunstzinnige vorm van schrijven, kun je iedereen om je heen verrassen met de mooiste handgeschreven kaartjes. Ook uitnodigingen voor feestjes, posters, krijtborden en zelfs interieuritems (zoals houten dienbladen) personaliseer je straks helemaal zelf door ze te voorzien van handlettering.

 

Wat ga je leren?

In onderstaande video is te zien wat je kunt leren in de cursus Handletteren. 

 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma cursus Handletteren

Tijdens de cursus Handletteren maak je kennis met alle facetten van handletteren. Onder andere de volgende onderwerpen komen aan bod:

 

Wat is handlettering & meteen aan de slag!

Na een introductie in handletteren en de gebruikte materialen ga je meteen beginnen met natekenen.

 

Typografie

Je leert hoe letters zijn opgebouwd en welke lettertypen goed met elkaar gecombineerd kunnen worden. Ook leer je hoe je letters kunt accentueren en hoe je mooie scriptletters kunt tekenen.

 

Layout schetsen & uitwerken

Je leert je woorden op een mooie manier te structureren zodat je een gebalanceerd handlettering ontwerp krijgt. Ook ga je werken met grids. Uiteindelijk leer je een potloodschets uit te werken tot een echt werkstuk.

 

Decoratie

Met decoratie breng je je handlettering echt tot leven. Je gaat aan de slag met brush letters, leuke tekeningen, banners, kaders en dieptewerking.

 

Kleurgebruik & blenden

Tijd voor kleur! Welke kleuren zijn geschikt voor jouw handlettering tekst, hoe kun je kleuren het beste combineren en hoe werkt blenden precies?

 

Krijtborden en andere ondergronden

Leer meer over de bijzondere ondergronden waarop je kunt handletteren, bijvoorbeeld op krijtborden.

REVIEWS

Reviews

5/5
Handletteren

Er leuke cursus met veel achtergrondinformatie en inspiratie. Behapbaar, maar ook genoeg uitdagend. En daarbij een prettige begeleiding van de docent.

4/5
Handletteren

Leuke cursus en goede eerlijke feedback van de docent. In de lesstof in het begin wel wat oude info/niet meer relevant

5/5
Handletteren

Twee opmerkingen.Geef aan het begin van de cursus uitleg over het opsturen van het huiswerk. Dit voor de oude digibeten onder ons. en dan stap voor stap. En geef de cursisten meer ruimte bij het huiswerk om vragen te stellen bij de ingezonden huiswerkopdrachten. Verder prima.

5/5
Handletteren

De uitleg is duidelijk. De lerares is vakkundig en geeft goede feedback. En coach *** vind ik ook erg prettig. Zo geeft ze aan dat ik precies op schema lig. Dat bevordert weer extra. Ik heb zelfs Nha aangeraden bij een vriendin die ook interesse heeft in deze cursus. Na het afronden van deze cursus heb ik al 2 cursussen gezien die ik wil gaan volgen!

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor 29 euro aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

NHA best beoordeelde online opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Multiscope heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van online opleidingen. Duizenden studenten werden gevraagd hun online opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste online opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Leer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Elke maand ontvang je nieuwe lessen van jouw hobbycursus in huis, waardoor je telkens weer geprikkeld wordt om lekker met jouw hobby bezig te zijn. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de cursus Handletteren uitstekend te combineren met een drukke baan of met andere hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd leren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-cursussen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke begeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de cursus Handletteren, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën.

STUDIEDUUR

Studieduur cursus Handletteren

De cursus Handletteren heeft een totale studieduur van 5 maanden wanneer je een gemiddeld studietempo aanhoudt. Het gemiddelde tempo ligt op 4 lessen per maand en je kunt rekenen op een studie- en oefentijd van ongeveer 3 uur per week.

Uiteindelijk studeer je met NHA in je eigen tempo. Je kunt dus ook minder lessen per maand bestuderen, wat uiteraard ook invloed heeft op de totale studieduur.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur een e-mail.

MATERIALENPAKKET

Gratis handletteren startpakket

Bij de cursus Handletteren ontvang je een gratis startpakket. Zo ontvang je onder andere enkele professionele fineliners en brush pennen zodat je meteen aan de slag kunt.

 Handletteren startpakket

CREATIES

Creaties van cursisten

Gemaakt door cursist(e) Yolanda van Duijne

Gemaakt door cursist(e) Yolanda van Duijne

Gemaakt door cursist(e) Emma de Vries

LESGELD

Lesgeld

Handletteren
€558,00 €279,00
of betaal 5x 61,50
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€558,00 €279,00
of betaal 5x 61,50
Inschrijven
15 dagen gratis proberen

Profiteer tot 1 januari van belastingvoordeel!

Alleen nog dit jaar kun je de studiekosten voor een opleiding, die aansluit op jouw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij jouw belastingaangifte.

Jouw voordeel berekenen? Ga naar het lesgeld tabblad »

Tablet incl. toetsenbord of headphone

Daarom NHA

 • Nu 50% korting op het lesgeld!
 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

5/5

Er leuke cursus met veel achtergrondinformatie en inspiratie. Behapbaar, maar ook genoeg uitdagend. En daarbij een prettige begeleiding van de docent.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!