Leerlingbegeleider  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Leerlingbegeleider
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€719,00
647,10
of 
6 x €118,80
 • Begeleiding van ervaren docent
 • Met casussen uit de praktijk
 • Studeer in je eigen tempo
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Opleiding Leerlingbegeleider: Jouw weg naar impactvol onderwijs

Stap binnen in de boeiende wereld van onderwijsondersteuning en ontdek hoe je als leerlingbegeleider het verschil kunt maken in het leven van leerlingen. De opleiding Leerlingbegeleider neemt je mee op een reis vol kennis, inzicht en vaardigheden. Jij leert hoe je de behoeften van leerlingen kunt herkennen en hen kunt ondersteunen in hun leerproces.

Of je nu droomt van het begeleiden van leerlingen in een reguliere school, het bieden van extra ondersteuning aan leerlingen met speciale behoeften, of het bijdragen aan een inclusieve leeromgeving, deze opleiding biedt je de tools en knowhow die je nodig hebt om uit te blinken als leerlingbegeleider.

Duik met deze Leerlingbegeleider opleiding in het werkveld van de leerlingbegeleider, ontdek de geschiedenis van het onderwijs en de rol van de leerlingbegeleider. Leer over differentiatie, inclusie en adaptief onderwijs, en ontdek hoe je interne ondersteuning kunt bieden aan leerlingen.

 

Leerlingbegeleider opleiding voor sportclub tot onderwijs

Ben jij een empathische en betrokken persoon die een passie heeft voor het helpen van leerlingen? Een teamspeler die graag samenwerkt met docenten, ouders en andere professionals om het beste uit elke leerling te halen? Of een motivator die wil bijdragen aan het creëren van een positieve leeromgeving? Dan is de opleiding Leerlingbegeleider de perfecte keuze voor jou.

Of je nu al werkzaam bent in het onderwijs en je wilt specialiseren in leerlingbegeleiding, of als je nieuw bent in het onderwijsveld en de leerlingbegeleiding wilt verkennen. Met deze opleiding maak jij de juiste keus! 

Het maakt niet uit of je wilt werken in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs of andere onderwijsinstellingen. Echter kan het ook als je werkzaam bent bij een sportclub en je de leerlingen verder wilt begeleiden. De opleiding is speciaal geschikt voor mensen die met kinderen willen werken, voornamelijk basisschoolleerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. Je hoeft geen lerarenopleiding als vooropleiding te hebben. Met de opleiding Leerlingbegeleider doe jij de vaardigheden en kennis op die je nodig hebt.

 

Leer alles essentiële vaardigheden met deze opleiding Leerlingbegeleider

Het doel van de opleiding Leerlingbegeleider is om je de essentiële vaardigheden en kennis bij te brengen die je nodig hebt om leerlingen effectief te begeleiden in hun leerproces.

Je leert hoe je de individuele behoeften van leerlingen kunt identificeren en hoe je hun ontwikkeling ondersteunt. De leerling kan met alle soorten vragen terecht bij jou als leerlingbegeleider waar hij of zij niet terecht kan bij de mentor, een leraar of de ouder(s)/verzorger(s). Je helpt leerlingen die op school, thuis, op de sportclub of ergens buiten school vastlopen met problemen.

 

Maak het verschil in het leven van een leerling

Deze Leerlingbegeleider opleiding biedt inzicht in verschillende ondersteuningsmethoden binnen en buiten de klas, en richt zich op de aandacht die een leerlingbegeleider kan bieden aan leerlingen in groep 1 tot en met 8.

Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het didactische domein, zoals taalonderwijs en rekenonderwijs, en het pedagogische domein.

Met de kennis en vaardigheden die je opdoet tijdens deze Leerlingbegeleider opleiding kun je een positieve bijdrage leveren aan het onderwijs, leerlingen ondersteunen in hun ontwikkeling en bijdragen aan een inclusieve leeromgeving waarin elke leerling de kans krijgt om te groeien en te bloeien.

Word een leerlingbegeleider en maak het verschil in het leven van leerlingen! Het gaat je lukken na het volgen van deze opleiding tot leerlingbegeleider.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma opleiding Leerlingbegeleider

Tijdens de opleiding Leerlingbegeleider ga je aan de slag met de volgende onderwerpen:

 • Werkveld van de leerlingbegeleider
 • Geschiedenis van het onderwijs en de leerlingbegeleider
 • Differentiatie, inclusie en adaptief onderwijs
 • Interne ondersteuning
 • Competenties
 • Planmatig volgen, werken en ondersteunen
 • Voorwaarden voor extra ondersteuning
 • Ondersteuningen binnen en buiten de eigen klas
 • Aandacht van de leerlingbegeleider groep 1 t/m 8
 • Didactisch domein: taalonderwijs en rekenonderwijs
 • Pedagogische domein

 

Deze Leerlingbegeleider opleiding biedt jou alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om een verschil te maken in het leven van een leerling.

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend.
 • examen maken kan ook in Paramaribo en Curaçao
   

Aanmelding
Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via Plaza. Het examengeld bedraagt € 132,50.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Leerlingbegeleider valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Leerlingbegeleider uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Leerlingbegeleider, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De opleiding Leerlingbegeleider duurt 6 maanden bij een normaal studietempo. Maar sneller of langzamer kan en mag altijd! Je bepaalt jouw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Leerlingbegeleider

€719,00 €647,10
of  6x 118,80
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€719,00 €647,10
of  6x 118,80
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!