Menu
Gratis studiegids

Ontwikkel je people skills

People skills, ook wel soft skills of sociale vaardigheden genoemd, is een term die je steeds vaker op de arbeidsmarkt voorbij hoort komen. Naast jouw kennis en kunde zijn jouw people skills bepalend voor jouw functioneren als werknemer. Lees snel verder en ontdek hoe je jouw sociale vaardigheden verder kunt ontwikkelen.
 

Vaardigheden van nú

Ben jij iemand die het voortouw neemt en een pro is in leiderschap? Kom jij vaak onverwachts creatief uit de hoek of ben jij een echte teamplayer? Deze voorbeelden van people skills kunnen een reden zijn waarom jij juist wel of niet goed functioneert binnen een team. Tijdens sollicitatieprocedures wordt en dan ook steeds meer aandacht geschonken aan de sociale vaardigheden van de kandidaat. Het draait dus niet alleen maar om jouw diploma’s en certificaten.
 

Hoe ontwikkel je jouw people skills?

Wil jij werken aan jouw sociale vaardigheden? Dan is een goede zelfreflectie de eerste stap die je zet. Ga voor jezelf na aan welk gedrag je wilt werken, zodat je in jouw huidige team of toekomstige baan optimaal kunt functioneren. Vind je het lastig om te bepalen aan welke people skills je moet werken? Vraag dan jouw collega’s of familie en vrienden om feedback. Zij kennen jou door en door en weten waarin jij uitblinkt of aan welke vaardigheden je juist moet werken.
 

Studie volgen

Nu je weet aan welke people skills je wilt werken, is het zaak om deze verder te ontwikkelen. Werken aan je sociale vaardigheden kan met behulp van de opleiding Soft Skills. Tijdens deze cursus leer je meer over eigenaarschap, communicatievaardigheden, gezonde relaties onderhouden, focus aanbrengen, doorzettingsvermogen enzovoorts.
 

Daarnaast is het ook mogelijk om specifieke sociale vaardigheden te ontwikkelen. Ben jij bijvoorbeeld snel gestrest? Dan kan de opleiding Stressmanagement jou helpen om beter te leren omgaan met stress. Of werk jij regelmatig in teams? Dan is de cursus Projectmanagement wellicht interessant voor jou. Tijdens deze opleiding leer je onder andere efficiënt plannen en organiseren. Of volg een cursus Presenteren en leer hoe je vol zelfvertrouwen en overtuigingskracht jouw ideeën overbrengt op collega's. 
 

Wil jij meer uit jouw carrière halen? Start nu met het ontwikkelen van jouw Personal Skills!

Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

  • Nu 50% korting op het lesgeld!
  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!