Gratis studiegids

Ontwikkel je people skills

People skills, ook wel soft skills of sociale vaardigheden genoemd, is een term die je steeds vaker op de arbeidsmarkt voorbij hoort komen. Naast jouw kennis en kunde zijn jouw people skills bepalend voor jouw functioneren als werknemer. Lees snel verder en ontdek hoe je jouw sociale vaardigheden verder kunt ontwikkelen.

Wil jij werken aan je people skills? Bekijk dan direct onze Soft Skills training

Bekijk de Soft Skills training »

 

Vaardigheden van nú

Ben jij iemand die het voortouw neemt en een pro is in leiderschap? Kom jij vaak onverwachts creatief uit de hoek of ben jij een echte teamplayer? Deze voorbeelden van people skills kunnen een reden zijn waarom jij juist wel of niet goed functioneert binnen een team.

Tijdens sollicitatieprocedures wordt er dan ook steeds meer aandacht geschonken aan de sociale vaardigheden van de kandidaat. Het draait dus niet alleen maar om jouw diploma’s en certificaten.

Voor sommige beroepen waarin je veel met mensen werkt zijn people skills onmisbaar. Denk bijvoorbeeld aan het werk van een personal assistant, een logistiek teamleider, een life coach of een virtual assistant. Goede people skills kunnen in erg uiteenlopende functies goed van pas komen! 

Hoe ontwikkel je jouw people skills?

Wil jij werken aan jouw sociale vaardigheden? Dan is een goede zelfreflectie de eerste stap die je zet. Ga voor jezelf na aan welk gedrag je wilt werken, zodat je in jouw huidige team of toekomstige baan optimaal kunt functioneren.

Vind je het lastig om te bepalen aan welke people skills je moet werken? Vraag dan jouw collega’s of familie en vrienden om feedback. Zij kennen jou door en door en weten waarin jij uitblinkt of aan welke vaardigheden je juist moet werken. Ook is het slim om uit te zoeken welke people skills in jouw vakgebied veel gevraagd worden. 

  

Een voorbeeld: wil jij solliciteren op een functie waar je veel inlevingsvermogen voor nodig hebt? Bijvoorbeeld voor een baan als intercedent, waar je de kandidaten die de functie niet gekregen hebben moet teleurstellen?

Dan levert het volgen van een cursus Vertrouwenspersoon jou een pluspunt op, omdat je hiermee aantoont dat jij voldoende inlevingsvermogen hebt voor deze functie.

 

Verbeter je people skills met een opleiding

Nu je weet aan welke people skills je wilt werken, is het zaak om deze verder te ontwikkelen. Werken aan je sociale vaardigheden kan met behulp van de opleiding Soft Skills. Tijdens deze cursus leer je meer over eigenaarschap, communicatievaardigheden, gezonde relaties onderhouden, focus aanbrengen, doorzettingsvermogen enzovoorts.

Daarnaast is het ook mogelijk om specifieke sociale vaardigheden te ontwikkelen. Ben jij bijvoorbeeld snel gestrest? Dan kan de opleiding Stressmanagement jou helpen om beter te leren omgaan met stress.

Werk jij regelmatig in teamverband? Dan is de cursus Projectmanagement wellicht interessant voor jou. Tijdens deze opleiding leer je onder andere efficiënt plannen en organiseren. Of volg een cursus Presenteren en leer hoe je vol zelfvertrouwen en overtuigingskracht jouw ideeën overbrengt op collega's. Wil jij meer uit jouw carrière halen? Start nu met het ontwikkelen van jouw Personal Skills!

 
Haal meer uit jouw carrière

Naast het ontwikkelen van de skills die mooi op jouw cv staan, zijn er nog meer mogelijkheden om meer uit jezelf en jouw carrière te halen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een cursus Zelfvertrouwen, om jouw zelfbeeld een boost te geven? Op die manier kan geen werkgever meer om jou heen. Of volg een cursus Persoonlijke Effectiviteit zodat jouw gedragspatronen ook onbewust zo efficiënt effectief mogelijk worden.

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!