Menu

Software Developer  

Tijdelijk met GRATIS tablet Nú met 50% korting
Software Developer
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€1498,00
749,00
of 
12 x €69,00
 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 12 maanden
ALGEMEEN

Software en applicaties ontwikkelen? Volg de Software Developer opleiding!

Heb jij interesse of affiniteit met software en applicaties? Heb jij altijd al meer willen weten over python, webdesign, agile scrum en meer? Dan is de opleiding Software Developer echt iets voor jou!

Als software developer maak jij programma’s en zorg je ervoor dat ze worden doorontwikkeld. Zo zorg jij niet alleen dat er nieuwe programma’s komen, maar ook dat alles goed blijft werken. De softwaresector blijft immers groeien. En jij dus ook met de Software Developer opleiding.

Boost jouw carrière met de opleiding Software Developer

Er is veel vraag naar softwareontwikkelaars. Met de opleiding Software Developer zet je dan ook een belangrijke stap naar een mooie loopbaan. Je doet veel vakkennis en vaardigheid op en zult versteld staan hoeveel werkgevers jouw deskundigheid weten te waarderen. Maar deze opleiding is ook uitermate geschikt om je kennis en vaardigheden hierin op te frissen en deze aan te laten sluiten aan de meest actuele ontwikkelingen.

De Software Developer opleiding is laagdrempelig en start bij de basis. Je hebt dus geen specifieke kennis nodig om te starten. Enige ervaring met computers is gewenst.

 

Ontdek alle facetten van software development

In de opleiding Software Developer leer jij meer over alle vakspecifieke onderdelen. Je leert bijvoorbeeld hoe de programmeertaal Python werkt en hoe je deze moet hanteren. Daarnaast ga je aan de slag met het bouwen van een website in het onderdeel webdesign. Een goede website is immers voor iedere organisatie een must.

Ook is veilig programmeren en het onderhouden van systemen een belangrijk onderdeel wanneer jij aan de slag gaat als software developer. De opleiding biedt hierin de kennis die jij nodig hebt. Zonder goede beveiliging maken cybercriminelen al snel misbruik van kwetsbaarheden en dat wil jij voorkomen.

Daarnaast ga je tijdens de Software Developer opleiding aan de slag met de Agile werkwijze. Als bedrijf, en dus ook als werknemer of ondernemer, is het belangrijker dan ooit om in te kunnen spelen op de constant veranderende wereld om ons heen. De softwaresector blijft veranderen en om met deze verandering mee te kunnen, biedt agile scrum de oplossing.

Als laatste ga je aan de slag met kwaliteitsmanagement. Je leert meer over het optimaliseren van de kwaliteit van een product, productieproces, dienst of organisatie. Zo ben jij optimaal voorbereid voor jouw carrière als software developer.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

Tijdens de Software Developer opleiding komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • De programmeertaal Python
 • De koppeling met een database
 • Het invoeren van data
 • Het hanteren van de combobox
 • Het maken van webpagina’s
 • Scrum en scrum rollen
 • Scrum events
 • Projectpresentaties en voortgang & geschaalde scrum
 • Cryptografische beveiligingsmaatregelen
 • Beveiliging bedrijfsvoering
 • Communicatie beveiliging
 • Incidentmanagement
 • Integrale kwaliteitszorg
 • Verbetermanagement
DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij je Software Developer opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Het onderdeel Agile Scrum en het onderdeel Cybersecurity voor beginners rond je af met een examen van de exameninstantie EXIN.  EXIN certificeert wereldwijd ICT-professionals en is actief in meer dan 165 landen. Dit is uiteraard niet verplicht. 

Voor meer informatie betreffende deze examens zoals examendata, uiterlijke aanmelddata en examengelden verwijzen wij je naar EXIN.

De  theorie-onderdelen Python, Tkinter, Webdesign en Kwaliteitsmanagement rond je af met een NHA examen.

Heb je alle onderdelen behaald, dan ontvang je het NHA diploma Software Developer.

Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend;
 • examen maken kan ook in Paramaribo en Curaçao.

Aanmelding

Aanmelden voor het praktijkexamen van software developer  is heel eenvoudig. In het lespakket tref je een uitnodiging aan om je aan te melden voor het examen. Het examengeld voor NHA examens bedraagt € 75,- per examen.

Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor 29 euro aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig. Enige ervaring met de computer is gewenst.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

NHA best beoordeelde online opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Multiscope heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van online opleidingen. Duizenden studenten werden gevraagd hun online opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste online opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. 


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Software Developer uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Software Developer, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De Software Developer opleiding duurt 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van 7 lessen per maand. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Software Developer
€1498,00 €749,00
of  12x 69,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€1498,00 €749,00
of  12x 69,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Headphone of Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

 • Nu 50% korting op het lesgeld!
 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!