VWO Wiskunde A  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
VWO Wiskunde A
Ministerie%20van%20OCW
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€319,00
287,10
of 
12 x €26,55
4.2/5

Beoordeeld door 21 student(en)

 • Lesstof + Examentraining
 • Begeleiding van Wiskunde docent
 • Erkend door ministerie van onderwijs
 • Afronding: Erkend certificaat
 • Studieduur: 7 maanden
ALGEMEEN

Haal je officiële VWO Wiskunde A certificaat

Complete lesstof + examentraining voor het staatsexamen

Wil jij leren hoe je wiskunde kunt toepassen in de wereld om je heen? Kies dan voor de cursus VWO Wiskunde A. Bij het vak Wiskunde A verdiep je je in algebra, statistiek, kansberekening en meer. Je leert dus onder andere hoe je problemen oplost met cijfers en sommen en hoe je voorspellingen berekent. Met de Wiskunde A cursus van NHA bereid jij je voor op het officiële staatsexamen.

Wil jij leren uitrekenen hoe groot of klein - statistisch gezien - de kans is dat een gevangene onterecht vastzit? Of bepalen hoeveel verschillende opstellingen er mogelijk zijn in een voetbalelftal? Met deze Wiskunde A VWO cursus leer je dit soort vraagstukken op te lossen.
 

Behaal je officiële Wiskunde A VWO certificaat

De inhoud van deze Wiskunde A cursus is geheel in lijn met de exameneisen voor het officiële staatsexamen Wiskunde A en is dus net zo waardevol als dag- of avondonderwijs. Na afloop van de cursus ben jij perfect voorbereid voor je examen.

Ook worden de lessen in deze cursus elk jaar afgestemd op de meest actuele exameneisen. Jouw lesmateriaal sluit dus altijd aan bij het meest recente examenprogramma.
 

Wiskunde A cursus mét examentraining en docentbegeleiding

Of je deze Wiskunde A cursus nou volgt uit interesse of om je voor te bereiden op je examen, je staat er bij NHA nooit alleen voor! Jouw persoonlijke docent staat voor je klaar om je vragen te beantwoorden als je er zelf even niet uitkomt. Dat maakt studeren een stuk prettiger! Ook kijkt jouw docent je huiswerk voor je na. 

Wil je jouw staatsexamen VWO Wiskunde A behalen? Deze cursus is inclusief examentraining zodat jij je optimaal kunt voorbereiden en je zelfverzekerd naar je examen gaat!  
 

VWO Wiskunde A: van grafiek tot algebra

Wiskunde A helpt je om problemen in de maatschappij op te lossen. Je leert hoe je aan de werkelijkheid ontleende problemen doorgrondt en oplost met wiskunde. Dit doe je bijvoorbeeld met lineaire formules, de stelling van Pythagoras en kansverdelingstabellen.

Enkele onderwerpen die in de cursus Wiskunde A VWO aan bod komen zijn:

- tellen en kansrekening
- binomiale kansverdelingen
- verbanden
- toetsen van hypothesen
- exponentiële en logaritmische functies

Voor de cursus Wiskunde A heb je een grafische rekenmachine nodig.
 

Doe examen en haal je Wiskunde A VWO certificaat

Heb jij de VWO Wiskunde A cursus afgerond? Dan kun je deelnemen aan het officiële examen bij DUO. Voor het Wiskunde A VWO staatsexamen leg je een centraal examen (schriftelijk) en een college-examen (mondeling) af.

Na afloop van deze cursus heb jij de wiskundige kennis opgedaan die voor veel vervolgopleidingen wordt gevraagd. Zo heb je toegang tot verschillende vervolgopleidingen in het HBO en WO.

PROGRAMMA

Programma

Wil jij beter worden in analyseren, meten en kansberekening? Of wil je je kennis van statistiek vergroten? Dan past de cursus Wiskunde A VWO goed bij jou!

Je leert in deze cursus bijvoorbeeld werken met de driehoek van Pascal om telproblemen op te lossen. Aan het eind van de cursus Wiskunde A kun jij overweg met verschillende soorten functies, grafieken en formules. Ook leer je hoe je jouw grafische rekenmachine gebruikt om vergelijkingen op te lossen.

Verder komen in de Wiskunde A cursus onderwerpen aan bod zoals:

- grafieken en formules
- intervallen en richtingscoëfficiënt
- groei en gebroken vergelijkingen
- kansen, combinaties en toevalsvariabelen
- goniometrische functies
- differentiëren
- lineair interpoleren en extrapoleren

DIPLOMA

Officieel erkend diploma

Logo Ministerie OC&WHet ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de Wet Erkende Onderwijsinstellingen voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs.

Je wordt opgeleid voor hetzelfde examen als de kandidaten in het dag- en avond-onderwijs: het officiële staatsexamen voor het landelijk erkende diploma.

 

Hoe schrijf je in voor het examen?

Je krijgt tijdens je studie automatisch informatie over het examen toegestuurd. Aanmelden voor de examens kan ieder jaar tot 31 december.

Je kunt je aanmelden bij:
Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO)
Afdeling Examendiensten
Postbus 30158
9700 LK Groningen
Tel.: (050) 599 89 33
E-mail: [email protected]
Internet: www.duo.nl

De examenplaatsen (voor zowel het centraal schriftelijk examen als het college-examen) liggen verspreid over Nederland. Op het aanmeldingsformulier kun je een plaats uitzoeken die bij jou in de buurt ligt.

Examengeld

Je kunt per vak examen afleggen of kiezen voor een volledig staatsexamen (meerdere vakken). Het examengeld is door de overheid als volgt vastgesteld:

- Volledige examen VWO: maximaal ca. € 720,-
- Per vak (bestaande uit een centraal schriftelijk examen én college-examen): ongeveer € 144,-
- Per vak (bestaande uit een centraal schriftelijk examen óf een college-examen): ongeveer € 71,-

Proefexamen

Ter voorbereiding op het examen krijg je bij veel vakken de mogelijkheid om een proefexamen te maken. Zo weet je precies welke onderwerpen nog extra aandacht nodig hebben en leg je daarna zelfverzekerd het examen af.

Examengarantie

NHA geeft volledige examengarantie. Mocht je onverhoopt niet slagen voor het examen, dan begeleidt jouw docent(e) je gratis tot je wél geslaagd bent!

Het NHA getuigschrift

Examens zijn niet verplicht. Wanneer je als vrijetijdsbesteding wil studeren kan dat natuurlijk ook. Na afloop van ieder vak kun je een getuigschrift aanvragen. Dat kan wanneer je het vak hebt gevolgd, van alle lessen het huiswerk of de werkopdrachten ter correctie hebt ingestuurd en daarvoor gemiddeld een voldoende cijfer haalde (5,5 of hoger). De totale kosten voor dit getuigschrift bedragen € 29,-.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

 

Meer kwaliteitsgaranties

 

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over VWO Wiskunde A, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Vwo Wiskunde A

Ik vind het een geweldige cursus. De website en omgeving van NHA Plaza is makkelijk in gebruik en zeer overzichtelijk. De lessen zijn duidelijk en makkelijk te openen via de telefoon, laptop etc. Eén verbeterpunt: Het insturen van huiswerk is niet altijd even gemakkelijk. Zeker met veel sommen in Wiskunde A is het moeilijk om dit te verwerken via Word. Een document zit al gauw aan de maximum van 7MB. Het insturen van afbeeldingen gaat dan makkelijk maar dit zijn vaak grote bestanden. Hier zou wel een gemakkelijkere oplossing voor zijn lijkt me.

8/10
Vwo Wiskunde A

Het is een goede traditionele methode. Het leerproces zou misschien versneld kunnen worden doormiddel van modernisering, kijk bijvoorbeeld naar nieuwe digitale methodes zoals OMPT.

10/10
Vwo Wiskunde A

Ik doe de studie met heel veel plezier, goede opbouw en variatie. Echter denk ik dat als je weinig of geen kennis van wiskunde hebt deze studie aardig pittig kan zijn. De uitleg is af en toe kort en bondig. Heb je wel enige basiskennis is het naar mijn idee ideaal.

8/10
Vwo Wiskunde A

Goede uitgebreide cursus.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze VWO cursus uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met VWO Wiskunde A kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het complete lespakket in twee deelzendingen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen drie jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Wanneer je start met de cursus VWO Wiskunde A, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

VOOROPLEIDING

Vooropleiding

Voor VWO is geen specifieke vooropleiding vereist.

Leerboeken

De lessen zijn compleet. Je hoeft verder geen leerboeken aan te schaffen. Wel dien je een grafische rekenmachine aan te schaffen.

LESGELD

Lesgeld

Vwo Wiskunde A

€319,00 €287,10
of  12x 26,55
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€319,00 €287,10
of  12x 26,55
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Vraag een deel van je studiekosten terug bij DUO

Een NHA-studie VMBO, HAVO, VWO volg je in deeltijd. Als je een studie in deeltijd volgt, heb je geen recht op studiefinanciering. Je kunt wel onder bepaalde voorwaarden een tegemoetkoming voor deeltijders aanvragen.

Volg je minstens 2 vakken bij NHA, ben je ouder dan 18 jaar, krijg je geen studiefinanciering of andere tegemoetkoming van DUO? Dan kun je een tegemoetkoming aanvragen via DUO.

De opleidingen van NHA zijn erkend. De tegemoetkoming is afhankelijk van je inkomen. Je kunt nu al inschrijven, tegemoetkoming aanvragen kan ook nog als je al ingeschreven bent.
 

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Ik doe de studie met heel veel plezier, goede opbouw en variatie. Echter denk ik dat als je weinig of geen kennis van wiskunde hebt deze studie aardig pittig kan zijn. De uitleg is af en toe kort en bondig. Heb je wel enige basiskennis is het naar mijn idee ideaal.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!