VWO Engels  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
VWO Engels
Ministerie%20van%20OCW
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€339,00
305,10
of 
12 x €28,35
4.5/5

Beoordeeld door 20 student(en)

 • Lesstof + Examentraining
 • Begeleiding van Engels docent
 • Erkend door ministerie van onderwijs
 • Afronding: Erkend certificaat
 • Studieduur: 10 maanden
ALGEMEEN

Behaal je officiële VWO Engels certificaat

Inclusief gratis examentraining en persoonlijke begeleiding!

Wil jij graag je officiële VWO Engels certificaat behalen? Maar wil je liever niet (terug) plaatsnemen in een druk klaslokaal? Dan is deze thuisstudie ideaal voor jou! Je wordt gedurende de studie persoonlijk begeleid door een ervaren vakdocent.

Studeren voor je VWO Engels certificaat doe je in je eigen tempo en in je eigen vertrouwde omgeving. Wanneer je er klaar voor bent, dan meld je je aan voor het officiële staatsexamen VWO Engels. Geslaagd? Yes! Dan mag je je VWO Engels certificaat in ontvangst nemen. Een moment om trots op te zijn!

 

Wat ga je leren in de VWO Engels cursus?

Tijdens deze cursus VWO Engels ga je je verdiepen in deze prachtige wereldtaal. Je gaat aan de slag met Engelstalige teksten om je leesvaardigheid te vergroten. Check de songteksten van Bob Dylan en laat je inspireren door de wereldberoemde healthcare speech van Barack Obama.

Behalve leesvaardigheid, ga je ook dieper in op onderwerpen als tekstbegrip, woordenschat, grammatica, spreekvaardigheid en luistervaardigheid.

Meer informatie over het studieprogramma van de cursus VWO Engels vind je onder het tabblad ‘Programma’.

 

Altijd recent lesmateriaal dat perfect aansluit op het staatsexamen

De lessen van de cursus VWO Engels zijn volledig afgestemd op het staatsexamen. Je wordt dus rechtstreeks opgeleid voor het examen.

Ieder jaar wordt er opnieuw gekeken naar de lesstof van de cursus VWO Engels. De lesstof wordt afgestemd op het staatsexamen, zodat jij zeker weet dat je over de juiste kennis beschikt die nodig is om het examen met succes af te leggen.

 

Persoonlijke begeleiding door vakbekwame docent

Je zit tijdens deze cursus VWO Engels niet in een klaslokaal, maar je wordt wél begeleid door een ervaren en vakbekwame docent. Na iedere les kun je huiswerk insturen en je docent kijkt dit na en geeft je feedback. Dit gebeurt allemaal online, zodat jij kunt studeren in je eigen vertrouwde omgeving.

Samen met je docent werk je naar het officiële staatsexamen toe. Met vragen kun je bij je docent terecht. Door het inleveren van je huiswerkopgaven en de feedback van je docent door te nemen, weet je precies of je op de juiste weg bent.

 

Inclusief examentraining VWO Engels

Bij deze cursus VWO Engels krijg je gratis een examentraining aangeboden. Tijdens deze examentraining ga je onder andere aan de slag met examens van voorgaande jaren. Dit is een zeer effectieve manier van oefenen, want door het maken van oude examens krijg je beter inzicht hoe een VWO Engels examen eruit ziet.

Wanneer je de examentraining hebt gevolgd en al je huiswerkopgaven hebt ingestuurd naar je docent, ben jij helemaal klaar om aan het officiële eindexamen VWO Engels deel te nemen.    


Met digitale geluidsbestanden voor luister- en spreekoefeningen!

Bij de cursus krijg je digitale geluidsbestanden, waarmee je je uitspraak kunt oefenen door te luisteren naar de ‘native speakers’, Je kunt de geluidsbestanden afspelen op jouw computer, tablet of smartphone.

Verder krijg je tijdens de cursus de gelegenheid je eigen uitspraak te oefenen door zelf huiswerkoefeningen in te spreken en deze ter beoordeling in te sturen naar jouw docent. Tevens leer je praktische vaardigheden zoals het schrijven van een brief.

 

Dit zijn de vele voordelen van een thuisstudie VWO Engels

Graag zetten we alle voordelen van een VWO Engels thuisstudie voor je op een rijtje:

 • Studeren kan waar en wanneer het jou het beste uitkomt
 • Persoonlijke begeleiding door een ervaren docent
 • In je eigen tempo door de lesstof gaan
 • Start op ieder gewenst moment, het hele jaar door
 • Mogelijkheid om online contact op te nemen met medestudenten
 • Inclusief examentraining
 • Altijd recent en up-to-date lesmateriaal
 • Deelname aan het officiële staatsexamen
 • Behaal het landelijk erkende VWO Engels certificaat

Er zitten heel veel voordelen aan het behalen van je VWO Engels certificaat middels een thuisstudie. Je hoeft niet in een druk klaslokaal plaats te nemen, maar je profiteert wel van alle voordelen van het reguliere onderwijs.

Een vakbekwame docent die jouw persoonlijke leerdoelen kent en je daardoor op de juiste manier kan begeleiden. Ook je klasgenoten hoef je niet te missen. Je kunt online contact opnemen met andere cursisten die ook de VWO Engels cursus op dat moment volgen.

Deze manier van studeren voor het VWO Engels examen is ideaal voor iedereen die zijn eigen tijd wil indelen. En die niet (meer) willen plaatsnemen in de schoolbanken.  

PROGRAMMA

Studieprogramma VWO Engels

Het studieprogramma van de cursus VWO Engels is volledig toegespitst op de exameneisen. Maar wat kun je allemaal verwachten? Je gaat je verdiepen in de volgende onderwerpen:

 • Schrijfvaardigheid
 • Spreekvaardigheid
 • Leesvaardigheid
 • Woordenschat
 • Grammatica
 • Luistervaardigheid

 

Schrijfvaardigheid

Je leert praktische vaardigheden zoals het schrijven van een brief.

 

Spreekvaardigheid

In de online lessen van deze cursus VWO Engels staan luisteroefeningen. Je kunt hiermee je uitspraak oefenen door te luisteren naar ‘native speakers’.

Verder krijg je tijdens de VWO Engels cursus de gelegenheid om je eigen uitspraak te oefenen door zelf oefeningen in te spreken. Deze kun je vervolgens ter beoordeling naar je docent sturen.

 

Leesvaardigheid

Je leert onder andere hoe je de hoofdgedachte van een tekst aangeeft. Maar ook hoe je belangrijke zaken van bijzaken kunt onderscheiden.

 

Tekstbegrip

Je kunt na het afronden van de cursus VWO Engels Engeltalige teksten goed begrijpen en interpreteren.

 

Woordenschat

Je woordenschat Engels wordt aanzienlijk uitgebreid. Hierdoor ben je in staat om teksten (beter) te begrijpen en deel te nemen aan (gecompliceerde) gespreksonderwerpen.

 

Grammatica

De grammaticaregels worden op een begrijpelijke manier uitgelegd. Talloze oefeningen en voorbeelden maken de soms ingewikkelde grammatica regels een stuk duidelijker.

 

Luistervaardigheid

Na het volgen van deze cursus VWO Engels heb jij geen enkele moeite meer met het volgen van Engelstalige films en tv-programma’s. Je gaat aan de slag met oefeningen die je luistervaardigheid verbeteren.

 

Officiële staatsexamen

Ieder jaar staat het eindexamen op het programma. Voor het onderdeel VWO Engels kun je hier aan meedoen. Wanneer je je aanmeld voor de cursus VWO Engels dan ontvang je hierover meer informatie. Je kunt dan bijvoorbeeld een plek om het examen af te nemen uitzoeken bij jou in de buurt. Maar je ontvangt ook alle informatie die je nodig hebt om je aan te melden voor het examen.

 

Onderdelen van het examen VWO Engels

Voor het examen lees je zes boeken, drie gedichten en drie korte verhalen. Je krijgt een schriftelijk examen en een mondeling examen.

Het mondelinge examen bestaat uit vragen over de gelezen boeken, gedichten en verhalen. Het schriftelijke gedeelte bestaat uit meerkeuzevragen en enkele open vragen.

 

Behaal het landelijke erkende VWO Engels certificaat

Wanneer je deel hebt genomen aan het examen en hiervoor een voldoende hebt behaald, dan ontvang je je officiële VWO Engels certificaat. Dit certificaat wordt landelijk erkend en is daarmee net zo waardevol als wanneer je je certificaat behaalt in het dag- of avondonderwijs.

Je kunt het certificaat dus met trots inlijsten en ophangen aan de muur. Dat heb jij maar mooi gedaan!

 

DIPLOMA

Officieel erkend diploma

Logo Ministerie OC&WHet ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de Wet Erkende Onderwijsinstellingen voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs.

Je wordt opgeleid voor hetzelfde examen als de kandidaten in het dag- en avond-onderwijs: het officiële staatsexamen voor het landelijk erkende diploma.

 

Hoe schrijf je in voor het examen?

Je krijgt tijdens je studie automatisch informatie over het examen toegestuurd. Aanmelden voor de examens kan ieder jaar tot 31 december.

Je kunt je aanmelden bij:
Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO)
Afdeling Examendiensten
Postbus 30158
9700 LK Groningen
Tel.: (050) 599 89 33
E-mail: [email protected]
Internet: www.duo.nl

De examenplaatsen (voor zowel het centraal schriftelijk examen als het college-examen) liggen verspreid over Nederland. Op het aanmeldingsformulier kun je een plaats uitzoeken die bij jou in de buurt ligt.

Examengeld

Je kunt per vak examen afleggen of kiezen voor een volledig staatsexamen (meerdere vakken). Het examengeld is door de overheid als volgt vastgesteld:

- Volledige examen VWO: maximaal ca. € 720,-
- Per vak (bestaande uit een centraal schriftelijk examen én college-examen): ongeveer € 144,-
- Per vak (bestaande uit een centraal schriftelijk examen óf een college-examen): ongeveer € 71,-

Proefexamen

Ter voorbereiding op het examen krijg je bij veel vakken de mogelijkheid om een proefexamen te maken. Zo weet je precies welke onderwerpen nog extra aandacht nodig hebben en leg je daarna zelfverzekerd het examen af.

Examengarantie

NHA geeft volledige examengarantie. Mocht je onverhoopt niet slagen voor het examen, dan begeleidt jouw docent(e) je gratis tot je wél geslaagd bent!

Het NHA getuigschrift

Examens zijn niet verplicht. Wanneer je als vrijetijdsbesteding wil studeren kan dat natuurlijk ook. Na afloop van ieder vak kun je een getuigschrift aanvragen. Dat kan wanneer je het vak hebt gevolgd, van alle lessen het huiswerk of de werkopdrachten ter correctie hebt ingestuurd en daarvoor gemiddeld een voldoende cijfer haalde (5,5 of hoger). De totale kosten voor dit getuigschrift bedragen € 29,-.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

 

Meer kwaliteitsgaranties

 

NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over VWO Engels, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Vwo Engels

De docent zou ik een 9,5 geven. Ze kijkt waanzinnig snel na, geeft duidelijk uitleg. En beantwoord ook vragen naast de lesstof zoals welk woordenboek ze zou adviseren etc. De lessen zijn afwisselend, behalve de BBC Worldnews luisteropdracht. Dit "nieuws" is naar om te beluisteren en zinloos. Het is geen nieuws meer, het heeft niks met mijn leven te maken. Het zou fijn zijn als je kon kiezen hier in welk soort nieuws je van de BBC zou willen horen. Afwisselende thema's gebruiken en veel meer up to date maken.

8/10
Vwo Engels

De cursus (VWO - engels) die ik volg bevalt mij super goed! Ik kan vragen stellen indien nodig en merk dat mijn engels echt vooruit gaat.

10/10
Vwo Engels

erg fijn hoe snel er gereageerd wordt op de huiswerk opgaves. Ik volg bij jullie op het moment 5 vakken en ben erg tevreden over alle 5.

10/10
Vwo Engels

De cursus/ opleiding is goed en duidelijk uitgelegd, en bij de huiswerk snel nagekeken en als je vragen hebt krijg je daar goed en duidelijk reactie op.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze VWO cursus uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met VWO Engels kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen drie jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Wanneer je start met de cursus VWO Engels, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

VOOROPLEIDING

Vooropleiding

Voor VWO is geen specifieke vooropleiding vereist.

Leerboeken

De lessen zijn compleet. Je hoeft verder geen leerboeken aan te schaffen.

LESGELD

Lesgeld

Vwo Engels

€339,00 €305,10
of  12x 28,35
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€339,00 €305,10
of  12x 28,35
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Vraag een deel van je studiekosten terug bij DUO

Een NHA-studie VMBO, HAVO, VWO volg je in deeltijd. Als je een studie in deeltijd volgt, heb je geen recht op studiefinanciering. Je kunt wel onder bepaalde voorwaarden een tegemoetkoming voor deeltijders aanvragen.

Volg je minstens 2 vakken bij NHA, ben je ouder dan 18 jaar, krijg je geen studiefinanciering of andere tegemoetkoming van DUO? Dan kun je een tegemoetkoming aanvragen via DUO.

De opleidingen van NHA zijn erkend. De tegemoetkoming is afhankelijk van je inkomen. Je kunt nu al inschrijven, tegemoetkoming aanvragen kan ook nog als je al ingeschreven bent.
 

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

erg fijn hoe snel er gereageerd wordt op de huiswerk opgaves. Ik volg bij jullie op het moment 5 vakken en ben erg tevreden over alle 5.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!