Gratis studiegids

Na een cocktail cursus maak jij zelf de lekkerste cocktails!

Ga jij voor een Tequila Sunrise, een exotische Caipirinha of een klassieke Mojito? Wat is jouw favoriete cocktail? Of je nu naar een goede cocktailbar gaat of thuis zelf aan de slag gaat met je shaker en strainer, een goede cocktail valt altijd in de smaak. Wil jij zelf de lekkerste cocktails leren maken? Volg dan een cocktail cursus. Of wil jij van cocktails maken echt je beroep maken? Volg dan onze Bartender cursus en start jouw carrière achter de bar! 

Er bestaan ontzettend veel cocktailrecepten en variaties op klassieke cocktails. Maar wanneer mag je een drankje nou eigenlijk een cocktail noemen? Een cocktail moet uit minimaal drie ingrediënten bestaan, waarvan er twee drinkbaar moeten zijn en één alcohol moet bevatten. Ook bestaan er alcoholvrije cocktails, ook wel mocktails genoemd. In een cocktail cursus leer je meer over de ingrediënten en bereiding van verschillende soorten cocktails.     
   

Cocktail cursus – shaken, not stirred       

Met een cocktail cursus leer jij zelf de lekkerste drankjes te mixen. Cocktails zijn voor veel speciale gelegenheden of feestjes een perfecte manier om je gasten te verrassen. In een cocktail cursus leer je hoe je de verschillende barinstrumenten zoals een shaker, strainer en jigger gebruikt. Na het volgen van een cocktail cursus verbaas jij iedereen met jouw mixtalenten!            

Ook als je thuis graag cocktails drinkt in het weekend is een cocktail cursus een goede investering. Zo ontdek je eenvoudig nieuwe recepten die je nog niet eerder geprobeerd had of vind je een lekkere variatie op een van je favoriete cocktails. In een cocktail cursus leer je altijd wel iets nieuws!

Cocktails maken als beroep

Wil jij meer dan alleen een cocktail cursus volgen, en van cocktails schenken écht je beroep maken? Als bartender kun jij aan de slag bij de beste cocktailbars en komen er dagelijks interessante gasten bij jou aan de bar. Als barprofessional kun jij je creativiteit kwijt in het maken van de mooiste cocktails. Maar je moet ook een hoop kennis in huis hebben over de verschillende dranken, de juiste bereidingswijze van cocktails, verantwoord drankgebruik en hygiëne. Dit komt allemaal aan bod in de Bartender cursus van NHA. 


Als jij je wilt voorbereiden op een carrière achter de bar dan is deze cursus van NHA perfect voor jou! In de cursus verdiep je je in het vakgebied en leer je meer over de geschiedenis van de cocktail, het zelf maken van ingrediënten, het juiste gebruik van ijs en nog veel meer. Deze cursus gaat echt de diepte in en bevat veel achtergrondinformatie en details vergeleken met een cocktail cursus. Ook leer je hoe je jouw eigen signature cocktail maakt. Extra leuk: de cursus bevat instructievideo’s van professioneel barman Victor Abeln, bekend van het programma First Dates.

Schrijf je snel in voor de Bartender cursus van NHA. De lekkerste cocktails maak jij straks zelf!

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!