Persoonlijke Effectiviteit  

Tijdelijk met GRATIS tablet óf GRATIS met STAP-budget
Persoonlijke Effectiviteit
ktno_bijscholing_klein
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
339,00
of 
4 x €89,00
4.4/5

Beoordeeld door 7 student(en)

 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-getuigschrift
 • Studieduur: 3 maanden
ALGEMEEN

Haal meer uit je leven met de cursus Persoonlijke Effectiviteit

Bij persoonlijke effectiviteit gaat het er niet alleen om dat je doet wat past bij jouw doelen, maar ook bij waar je goed in bent en wat je met plezier doet. Ben jij klaar voor de volgende stap? Haal meer uit je leven en start vandaag nog met de cursus Persoonlijke Effectiviteit!

Hoewel persoonlijke effectiviteit voor iedereen anders is, kunnen we wel stellen dat persoonlijk effectieve mensen enkele gemeenschappelijke kenmerken hebben.

Zij beschikken onder meer over zelfinzicht en ‘managementvaardigheden’, zijn communicatief sterk, assertief, overtuigend, ambitieus, mentaal sterk en zichtbaar. Wil jij vandaag nog deze vaardigheden verbeteren? Schrijf je dan snel in voor de Persoonlijke Effectiviteit cursus!


Maak bewustere keuzes na de Persoonlijke Effectiviteit cursus

Heb jij ook wel eens het gevoel dat je niet alles uit het leven haalt? Wil jij graag meer inzicht krijgen in jouw denken en doen zodat je bewuste keuzes kunt maken? Dan is de cursus Persoonlijke Effectiviteit zeer geschikt voor jou! In deze cursus ontdek je hoe je meer uit jezelf haalt.     

Het lesmateriaal van de cursus bevat veel tips, voorbeelden en zelftesten. Zo kun jij zelf praktisch met de lesstof aan de slag gaan. Deze cursus Persoonlijke Effectiviteit is toegankelijk en start bij de absolute basis. Specifieke voorkennis is dus niet nodig om met de cursus te beginnen.      


Word je tijd en energie de baas

In deze Persoonlijke Effectiviteit cursus ga jij zelf aan de slag met jouw persoonlijke effectiviteit. Door bezig te zijn met wat bij jou past, wat je leuk vindt en waar je goed in bent, ga jij efficiënter te werk. Dit komt goed van pas in je werk en in het dagelijkse leven. Zo behaal jij gegarandeerd jouw doelstellingen en gewenste resultaten.  

Het uiteindelijke doel van de cursus Persoonlijke Effectiviteit is dat jij persoonlijk effectief gedrag aanleert en het je eigen maakt. Op die manier ben jij ook onbewust persoonlijk effectief. Dit betekent dus dat jij je huidige gedrag zult moeten veranderen om effectief te zijn.

Om dat te kunnen doen, leer je in de cursus Persoonlijke Effectiviteit meer over je persoonlijke kenmerken en verkrijg je zelfinzicht. Ook doe je vaardigheden op het gebied van time- en energiemanagement op. Zo leer jij hoe je de baas wordt over je tijd en energie. Aan de hand van onder andere ontspanningsoefeningen leer je hoe je omgaat met stress.

 
Praktische cursus Persoonlijke Effectiviteit vol communicatietips

Ook communicatie en gespreksvoering komen uitgebreid aan bod in deze cursus. Persoonlijke Effectiviteit aanleren gaat doorgaans hand in hand met het ontwikkelen van sterke communicatieve vaardigheden. Daarom leer jij tijdens de Persoonlijke Effectiviteit cursus hoe je effectief jouw boodschap overbrengt en het gedrag van anderen kunt beïnvloeden. 

Daarnaast speelt positiviteit een belangrijke rol in deze cursus. Jouw doelen positief formuleren of op een positieve manier in het leven staan heeft namelijk een gunstige invloed op jouw effectiviteit. Je leert daarom tijdens de cursus Persoonlijke Effectiviteit meer over positieve psychologie.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

Hoewel persoonlijke effectiviteit voor iedereen anders is, hebben persoonlijk effectieve mensen gemeenschappelijke kenmerken. Tijdens de cursus Persoonlijke Effectiviteit leer je meer over deze kenmerken aan de hand van de volgende onderwerpen;

 • persoonlijke kenmerken;
 • time-, energie- en stressmanagement;
 • communicatie en gespreksvoering;
 • gedrag beïnvloeden;
 • positieve psychologie;
 • presentatievaardigheden.
REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Persoonlijke Effectiviteit, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

5/5
Persoonlijke Effectiviteit

Zeer positief ben ik over deze kortdurende cursus. Je leert reflecteren, je leert doelen stellen, je kijkt hierbij naar mogelijkheden en gaat met de punten aan de slag. Zelf heb ik een stukje balans terug gevonden in mijn leven. Tijdens de cursus krijg je handvatten om je doelen te behalen. Een aantal van deze handvatten zijn voor mij al bekend, maar het is leuk en leerzaam om dit nu bewust in te zetten. Huiswerk wordt direct nagekeken en vragen beantwoord; binnen 48 uur. Dit heb ik al prettig ervaren.

4/5
Persoonlijke Effectiviteit

Soms vind ik het pittig om door de stof heen te komen, (termen). Maar over het algemeen geeft het me goede inzichten.

4/5
Persoonlijke Effectiviteit

Nog maar net gestart, maar nu al zo tevreden. De theoretische leerstof is makkelijk te volgen door de printout die is toe gestuurd. Huiswerk inleveren gaat makkelijk. Geen tijdsdruk, je kan het echt in je eigen tempo volgen.

5/5
Persoonlijke Effectiviteit

Een uitstekende cursus en een prima lerares. Deze cursus is een echte aanrader voor iedereen !

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift

Een NHA getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

KTNO-geaccrediteerd

Ook is deze opleiding geaccrediteerd door de beroepsvereniging KTNO, actief binnen de complementaire gezondheidszorg. Deze opleiding wordt voor hun leden geadviseerd als bijscholing en kan nascholingspunten opleveren.
 

BATC-geaccrediteerd

Deze opleiding is ook geaccrediteerd door de beroepsvereniging BATC (Belangen Associatie Therapeut en Consument). De opleiding wordt voor hun leden geadviseerd als bijscholing op MBO-niveau.

STAP-BUDGET UITLEG

STAP-budget

Wil jij GRATIS studeren? Met de STAP-subsidie kun jij een NHA-opleiding met tot wel € 1.000,- korting volgen door gebruik te maken van het STAP-budget. In veel gevallen is de opleiding dus gratis!

Je kunt één keer per jaar een STAP-budget ontvangen van maximaal € 1.000,-.

Subsidie aanvragen met het STAP-aanmeldbewijs

Het aanvragen van jouw STAP-budget kan via een speciaal portaal (via UWV) van de overheid. Per jaar zijn er verschillende subsidie rondes. De volgende aanmeldronde start op maandag 1 mei om 10:00 uur. Voor deze aanmelding heb je een STAP-aanmeldbewijs nodig van de specifieke opleiding die je wilt volgen.

Met dit STAP-aanmeldbewijs kun je een aanvraag voor het STAP-budget indienen. Vraag nu al jouw STAP-aanmeldbewijs aan en dien jouw aanvraag op tijd in. Wij sturen je van tevoren ook nog een herinnering als de subsidieperiode van start gaat.

Let op: het aantal STAP-budgetten is beperkt. Wees er snel bij en loop deze kans niet mis! Op = op.

Kom ik in aanmerking voor het STAP-budget?

Om in aanmerking te komen voor het STAP-budget moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Wij zetten ze voor je op een rij:

 • Je bent tussen de 18 jaar en de AOW-gerechtigde leeftijd.
 • Op het moment van de aanvraag ontvang je geen andere financiering op het gebied van onderwijs (zoals studiefinanciering, lerarenbeurs, etc).
 • Je opleiding of cursus start binnen 3 maanden na de aanvraagtermijn. Bij NHA start je zodra jouw aanvraag is goedgekeurd.
 • Je hebt in het betreffende jaar nog niet eerder de STAP-subsidie ontvangen. Let op: in 2023 kun je opnieuw gebruikmaken van het STAP-budget! 
 • Jouw gekozen opleiding is arbeidsmarkt-relevant.


Hoe vraag ik mijn STAP-budget aan?

Kom jij in aanmerking voor het STAP-budget? Dan wil je natuurlijk weten hoe je dit kunt aanvragen. Doorloop de volgende stappen van het aanmeldproces:

 1. Kies de opleiding die jij wilt volgen.
 2. Klik op de button “STAP-aanmeldbewijs” op de pagina van jouw gekozen opleiding en vul het formulier in. Binnen een uur ontvang je jouw STAP-aanmeldbewijs in de mail. 
 3. Dien jouw STAP-aanmeldbewijs in op de STAP-aanmeldpagina van het UWV. Voor de volgende aanmeldronde kan dit vanaf 1 mei om 10:00 uur. Let op: het aantal STAP-budgetten is beperkt, dus verstuur jouw aanvraag op tijd!
 4. Houd je mailbox goed in de gaten. Je ontvangt automatisch bericht of jouw aanvraag is goedgekeurd.
 5. Is jouw aanvraag goedgekeurd? Gefeliciteerd! Wij gaan voor jou aan de slag en zetten jouw aanmeldbewijs om in een definitieve inschrijving. Jij hoeft hier zelf verder niks voor te doen, lekker makkelijk!


Meer weten? Klik hier.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Persoonlijke Effectiviteit uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Persoonlijke Effectiviteit, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de cursus Persoonlijke Effectiviteit staat een studieduur van 3 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Persoonlijke Effectiviteit
€339,00
of  4x 89,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€339,00
of  4x 89,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Headphone of Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Ontvang €1.000 opleidingssubsidie via STAP!

Ben jij werkend of werkzoekend en wil je jouw positie op de arbeidsmarkt versterken? Met het STAP-budget krijg jij tot €1.000 subsidie voor een opleiding. Dat betekent dat jij in veel gevallen GRATIS kunt studeren bij NHA.

Wil je meer weten over jouw persoonlijke STAP-budget? Ontdek het hier!

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

5/5

Zeer positief ben ik over deze kortdurende cursus. Je leert reflecteren, je leert doelen stellen, je kijkt hierbij naar mogelijkheden en gaat met de punten aan de slag. Zelf heb ik een stukje balans terug gevonden in mijn leven. Tijdens de cursus krijg je handvatten om je doelen te behalen. Een aantal van deze handvatten zijn voor mij al bekend, maar het is leuk en leerzaam om dit nu bewust in te zetten. Huiswerk wordt direct nagekeken en vragen beantwoord; binnen 48 uur. Dit heb ik al prettig ervaren.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!