Gratis studiegids

Drogisterij

Hoeveel vacatures zijn er bij drogisterijen? Stap in de toekomst: begin vandaag aan een drogisterij opleiding. Behaal het vakdiploma drogist, leer alles over het vak en leer de producten kennen: van tandpasta tot paracetamol. Leer klanten adviseren als ze bij je komen, bijvoorbeeld met een vraag over shampoo of parfumvrije pleisters. Het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD) heeft NHA aangewezen als branche-erkend opleidingsinstituut.

Vakdiploma halen

Als drogist is het noodzakelijk om een vakdiploma op zak te hebben. Je moet namelijk goed op de hoogte zijn van de wijze van gebruik, contra-indicaties en bijwerkingen van de medicatie die je verkoopt.

Het geven van advies is een zeer belangrijk onderdeel van het beroep, dus dit is iets wat in de drogist opleiding erg duidelijk aan bod zal komen. Ook als assistent-drogist dien je een opleiding gevolgd te hebben, aangezien de assistent de leiding heeft als de drogist afwezig is.
 

Examen via Stichting Pharmacon

Wanneer je een NHA drogisterij opleiding volgt, kun je na afronding van de lesstof een officieel examen afleggen via de Stichting Pharmacon. Deze stichting is door de overheid aangewezen voor de examinering voor drogisterij opleidingen. Leg je het examen met succes af? Dan ontvang je een vakdiploma en kun jij aan de slag bij een drogist bij jou in de buurt!

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

Beroepsgerichte opleidingen

Met NHA volg je thuis, in je eigen tempo en wanneer het jou uitkomt, een gedegen vakopleiding. Je ontvangt na afronding een diploma of getuigschrift waarmee je die extra stap kunt zetten in jouw carrière. Van een cursus Webdesign tot een Assistent Controller opleiding: er zijn tal van mogelijkheden. Kies de studie die bij je past en haal het beste in jezelf naar boven. Je ontvangt persoonlijke begeleiding van je vakdocent totdat je geslaagd bent (100% examengarantie).

Het volgen van een beroepsopleiding van NHA is prima mogelijk naast hobby´s, gezin en een drukke baan. Je wordt middels slechts enkele uren studie per week naar een officieel diploma geleid. Vergroot je toekomstmogelijkheden met NHA.

Daarom studeren bij NHA

 • Eerste 15 dagen op proef
 • Waardevolle diploma's
 • Compleet studiepakket
 • Voordelige lesgelden
Lees meer over studeren bij NHA »
NRTO Logo    iso
Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!