Gratis studiegids

VWO Biologie  

Tijdelijk met GRATIS tablet Nú met 50% korting
VWO Biologie
Ministerie%20van%20OCW
Winnaar Website van het jaar
Adviesgesprek Gratis proefles
Inschrijven 15 dagen gratis proberen
€458,00
229,00
of betaal
8 x €31,50
4/5

Beoordeeld door 3 student(en)

 • Behandelt complete lesstof
 • Uitgebreide examentraining
 • Erkend door ministerie van onderwijs
PROGRAMMA

Haal het officiële staatsexamen VWO Biologie

complete lesstof + examentraining

De lessen van de cursus VWO Biologie zijn volledig afgestemd op het staatsexamen. Je wordt dus rechtstreeks opgeleid voor dit examen. Ook zonder examen is dit een interessante cursus voor wie meer wil weten over het functioneren van het menselijk lichaam, over de samenhang tussen organismen en hun milieu en over gedragsbiologie, erfelijkheidsleer en biotechnologie.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • structuren: cellen, organismen, ecosystemen;
 • levenscyclus: groei, ontwikkeling, voortplanting, erfelijkheid;
 • stofwisseling: energiestromen, kringlopen, afbraak en opbouw;
 • regeling: zintuigen, zenuwstelsel, hormoonstelsel;
 • gedrag: sleutelprikkels, leerprocessen, sociaal gedrag;
 • bescherming: huid, bloedstolling, immuniteit, vaccinatie;
 • verscheidenheid: mutatie, natuurlijke selectie, isolatie, evolutie;
 • biochemie: atomen en moleculen, formules, vetten, eiwitten, zuren.

Het examen bestaat uit een schriftelijk gedeelte en een mondeling gedeelte. Beide onderdelen hebben betrekking op de gehele examenstof. Op het mondeling examen wordt aandacht besteed aan de bestudering van een bepaald onderwerp, een praktische opdracht en aan bepaalde vaardigheden, waarbij bijvoorbeeld het gebruik van een loep, een microscoop en/of binoculair moet worden gedemonstreerd. 

DIPLOMA

logo ministerie van OCWDe NHA is erkend door het ministerie van onderwijs conform de WEO (Wet op de erkende Onderwijsinstellingen).

Je wordt opgeleid voor hetzelfde examen als de kandidaten in het dag- en avond-onderwijs: het officiële staatsexamen voor het landelijk erkende diploma.

Hoe schrijf je in voor het examen?
Je krijgt tijdens je studie automatisch informatie over het examen toegestuurd. Aanmelden voor de examens kan ieder jaar tot 31 december.

Je kunt je aanmelden bij:
Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO / IB-groep)
Afdeling Examendiensten
Postbus 30158
9700 LK Groningen
Tel.: 050 - 599 89 33
E-mail: [email protected]
Internet: www.duo.nl

De examenplaatsen (voor zowel het centraal schriftelijk examen als het college-examen) liggen verspreid over Nederland. Op het aanmeldingsformulier kun je een plaats uitzoeken die bij jou in de buurt ligt.

Examengeld
Je kunt per vak examen afleggen of kiezen voor een volledig staatsexamen (meerdere vakken).
Het examengeld is door de overheid als volgt vastgesteld:
Volledige examen VWO: maximaal ca. € 595
Per vak (bestaande uit een centraal schriftelijk examen én college-examen): ongeveer € 113,45
Per vak (bestaande uit een centraal schriftelijk examen óf een college-examen): ongeveer € 56,75

Proefexamen
Ter voorbereiding op het examen wordt je bij veel vakken de mogelijkheid geboden een proefexamen te maken. Zo weet je precies welke onderwerpen nog extra aandacht nodig hebben en kun je zelfverzekerd het examen afleggen.

Examengarantie
De NHA geeft volledige examengarantie. Mocht je onverhoopt niet slagen voor het examen, dan begeleidt je leraar/lerares je gratis tot je wél geslaagd bent!


Het NHA getuigschrift
Examens zijn niet verplicht. Wanneer je als vrijetijdsbesteding wenst te studeren kan dat natuurlijk ook. Na afloop van ieder vak kun je een getuigschrift krijgen. Dat kan wanneer je het vak hebt gevolgd, van alle lessen het huiswerk of de werkopdrachten ter correctie hebt ingestuurd en daarvoor gemiddeld een voldoende cijfer haalde (5,5 of hoger). De totale kosten voor dit getuigschrift bedragen € 19.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze VWO cursus uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met VWO Biologie kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het complete lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (per post of via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen vijf jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Wanneer je start met de cursus VWO Biologie, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • je digitale coach activeren om je extra te stimuleren;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen.

VOOROPLEIDING

Voor VWO is geen specifieke vooropleiding vereist.

Leerboeken
De lessen zijn compleet. Je hoeft verder geen leerboeken aan te schaffen.
Wel dien je een Binas-tabellenboekje aan te schaffen.

REVIEWS

Reviews

4/5
Vwo biologie

Ik ben erg blij met de vakken die ik gekozen heb. De vakken zijn duidelijk en goed beschreven, er is ook duidelijk wat er van je verwacht word, en wat je precies moet leren. Wel vind ik een min puntje en dat is dat er een binas bij gekocht moest worden bij Chemie, het is geen probleem natuurlijk, maar wel fijn om van te voren te weten zodat hier rekening mee gehouden kan worden in een begroting. Verder helemaal toppie

3/5
Vwo biologie

De stof wordt op een begrijpelijke manier in 'hapklare stukjes' uitgelegd. De stof is op veel punten echter incompleet of foutief door slordigheden die nog niet zin gewijzigd.

4/5
Vwo biologie

De stof is duidelijk maar wel erg compact soms en verder had een beetje kleur ook wel leuk geweest bij sommige illustraties. Verder prima

LESGELD
Vwo biologie
€458,00 €229,00
of betaal 8x 31,50
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 5 jaar lang begeleiding!
€458,00 €229,00
of betaal 8x 31,50
Inschrijven
15 dagen gratis proberen

Vraag een deel van je studiekosten terug bij DUO


Een NHA-studie vmbo, havo, vwo volg je in deeltijd. Als je een studie in deeltijd volgt, heb je geen recht op studiefinanciering. Je kunt wel onder bepaalde voorwaarden een tegemoetkoming voor deeltijders aanvragen.


Volg je minstens 2 vakken bij NHA, ben je ouder dan 18 jaar, krijg je geen studiefinanciering of andere tegemoetkoming van DUO? Dan kun je een tegemoetkoming aanvragen op https://duo.nl/particulier/geld-voor-deeltijdopleiding.jsp.


De tegemoetkoming is afhankelijk van je inkomen.

Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

 • Nu 50% korting op het lesgeld!
 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt

4/5

Ik ben erg blij met de vakken die ik gekozen heb. De vakken zijn duidelijk en goed beschreven, er is ook duidelijk wat er van je verwacht word, en wat je precies moet leren. Wel vind ik een min puntje en dat is dat er een binas bij gekocht moest worden bij Chemie, het is geen probleem natuurlijk, maar wel fijn om van te voren te weten zodat hier rekening mee gehouden kan worden in een begroting. Verder helemaal toppie

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!