Menu
Gratis studiegids

VWO Biologie  

Tijdelijk met GRATIS tablet Nú met 50% korting
VWO Biologie
Ministerie%20van%20OCW
Winnaar Website van het jaar
Gratis proefles
Inschrijven 15 dagen gratis proberen
€558,00
279,00
of betaal
8 x €38,50
4.4/5

Beoordeeld door 8 student(en)

 • Behandelt complete lesstof
 • Uitgebreide examentraining
 • Erkend door ministerie van onderwijs
 • Afronding: Erkend diploma
 • Studieduur: 8 maanden
PROGRAMMA

Haal het officiële staatsexamen VWO Biologie

complete lesstof + examentraining

De lessen van de cursus VWO Biologie zijn volledig afgestemd op het staatsexamen. Je wordt dus rechtstreeks opgeleid voor dit examen. Ook zonder examen is dit een interessante cursus voor wie meer wil weten over het functioneren van het menselijk lichaam, over de samenhang tussen organismen en hun milieu en over gedragsbiologie, erfelijkheidsleer en biotechnologie.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • structuren: cellen, organismen, ecosystemen;
 • levenscyclus: groei, ontwikkeling, voortplanting, erfelijkheid;
 • stofwisseling: energiestromen, kringlopen, afbraak en opbouw;
 • regeling: zintuigen, zenuwstelsel, hormoonstelsel;
 • gedrag: sleutelprikkels, leerprocessen, sociaal gedrag;
 • bescherming: huid, bloedstolling, immuniteit, vaccinatie;
 • verscheidenheid: mutatie, natuurlijke selectie, isolatie, evolutie;
 • biochemie: atomen en moleculen, formules, vetten, eiwitten, zuren.

Het examen bestaat uit een schriftelijk gedeelte en een mondeling gedeelte. Beide onderdelen hebben betrekking op de gehele examenstof. Op het mondeling examen wordt aandacht besteed aan de bestudering van een bepaald onderwerp, een praktische opdracht en aan bepaalde vaardigheden, waarbij bijvoorbeeld het gebruik van een loep, een microscoop en/of binoculair moet worden gedemonstreerd. 

DIPLOMA

logo ministerie van OCWDe NHA is erkend door het ministerie van onderwijs conform de WEO (Wet op de erkende Onderwijsinstellingen).

Je wordt opgeleid voor hetzelfde examen als de kandidaten in het dag- en avond-onderwijs: het officiële staatsexamen voor het landelijk erkende diploma.

Hoe schrijf je in voor het examen?
Je krijgt tijdens je studie automatisch informatie over het examen toegestuurd. Aanmelden voor de examens kan ieder jaar tot 31 december.

Je kunt je aanmelden bij:
Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO / IB-groep)
Afdeling Examendiensten
Postbus 30158
9700 LK Groningen
Tel.: 050 - 599 89 33
E-mail: [email protected]
Internet: www.duo.nl


De examenplaatsen (voor zowel het centraal schriftelijk examen als het college-examen) liggen verspreid over Nederland. Op het aanmeldingsformulier kun je een plaats uitzoeken die bij jou in de buurt ligt.

Examengeld
Je kunt per vak examen afleggen of kiezen voor een volledig staatsexamen (meerdere vakken).
Het examengeld is door de overheid als volgt vastgesteld:
Volledige examen VWO: maximaal ca. € 595
Per vak (bestaande uit een centraal schriftelijk examen én college-examen): ongeveer € 113,45
Per vak (bestaande uit een centraal schriftelijk examen óf een college-examen): ongeveer € 56,75

Proefexamen
Ter voorbereiding op het examen wordt je bij veel vakken de mogelijkheid geboden een proefexamen te maken. Zo weet je precies welke onderwerpen nog extra aandacht nodig hebben en kun je zelfverzekerd het examen afleggen.

Examengarantie
De NHA geeft volledige examengarantie. Mocht je onverhoopt niet slagen voor het examen, dan begeleidt je leraar/lerares je gratis tot je wél geslaagd bent!


Het NHA getuigschrift
Examens zijn niet verplicht. Wanneer je als vrijetijdsbesteding wenst te studeren kan dat natuurlijk ook. Na afloop van ieder vak kun je een getuigschrift krijgen. Dat kan wanneer je het vak hebt gevolgd, van alle lessen het huiswerk of de werkopdrachten ter correctie hebt ingestuurd en daarvoor gemiddeld een voldoende cijfer haalde (5,5 of hoger). De totale kosten voor dit getuigschrift bedragen € 19.

REVIEWS

Reviews

5/5
Vwo Biologie

Deze cursus geeft mij veel informatie en uitleg over de onderwerpen die mij interesseren. Het functioneren van het menselijk lichaam, en het hoe en waarom in de natuur. Ook wekt het mijn nieuwsgierigheid, waardoor ik veel informatie opzoek op het internet. Het helpt mij om levendig en met interesse in het leven te staan. Het inleveren van het huiswerk na elk hoofdstuk vind ik stimulerend en leuk om te doen.Tot op heden heb ik nog geen negatieve ervaring, dus van mij kunt u alleen een positieve reactie verwachten,

4/5
Vwo Biologie

Ben erg tevreden met NHA, vind soms het alleen werken nog wel is lastig maar er komt steeds meer verbetering in en dat is fijn om te zien!

5/5
Vwo Biologie

Ik ben heel erg blij met mijn NHA studie, de lesstof is goed en duidelijk! Wat het fijnste is is het huiswerk wat nagekeken wordt en er evt persoonlijk advies op gegeven wordt!

4/5
Vwo Biologie

Erg fijn. Kan zelf bepalen wanneer je er tijd voor hebt. Ik combineer dit met een HBO studie en moet het dus vaak afwisselen. Verder erg fijn dat het huiswerk binnen 1-2 dagen wordt nagekeken en voorzien is van uitleg als er een vraag gesteld was.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze VWO cursus uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met VWO Biologie kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen drie jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Wanneer je start met de cursus VWO Biologie, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

VOOROPLEIDING

Voor VWO is geen specifieke vooropleiding vereist.

Leerboeken
De lessen zijn compleet. Je hoeft verder geen leerboeken aan te schaffen.
Wel dien je een Binas-tabellenboekje aan te schaffen.

LESGELD
Vwo Biologie
€558,00 €279,00
of betaal 8x 38,50
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€558,00 €279,00
of betaal 8x 38,50
Inschrijven
15 dagen gratis proberen

Vraag een deel van je studiekosten terug bij DUO


Een NHA-studie vmbo, havo, vwo volg je in deeltijd. Als je een studie in deeltijd volgt, heb je geen recht op studiefinanciering. Je kunt wel onder bepaalde voorwaarden een tegemoetkoming voor deeltijders aanvragen.


Volg je minstens 2 vakken bij NHA, ben je ouder dan 18 jaar, krijg je geen studiefinanciering of andere tegemoetkoming van DUO? Dan kun je een tegemoetkoming aanvragen op https://duo.nl/particulier/geld-voor-deeltijdopleiding.jsp.


De tegemoetkoming is afhankelijk van je inkomen.

Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

 • Nu 50% korting op het lesgeld!
 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

5/5

Deze cursus geeft mij veel informatie en uitleg over de onderwerpen die mij interesseren. Het functioneren van het menselijk lichaam, en het hoe en waarom in de natuur. Ook wekt het mijn nieuwsgierigheid, waardoor ik veel informatie opzoek op het internet. Het helpt mij om levendig en met interesse in het leven te staan. Het inleveren van het huiswerk na elk hoofdstuk vind ik stimulerend en leuk om te doen.Tot op heden heb ik nog geen negatieve ervaring, dus van mij kunt u alleen een positieve reactie verwachten,

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!