VWO Biologie  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
VWO Biologie
Ministerie%20van%20OCW
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€319,00
287,10
of 
12 x €26,55
4.3/5

Beoordeeld door 15 student(en)

 • Lesstof + Examentraining
 • Begeleiding van Biologie docent
 • Erkend door ministerie van onderwijs
 • Afronding: Erkend certificaat
 • Studieduur: 8 maanden
ALGEMEEN

Haal je officiële Biologie VWO certificaat

Complete lesstof + examentraining

De wetenschap biologie houdt zich bezig met het bestuderen van leven. In de cursus Biologie VWO leer je meer over onderwerpen als het functioneren van het menselijk lichaam, organismen en hun milieu, erfelijkheidsleer en biotechnologie. Met deze cursus van NHA bereid jij je optimaal voor op het officiële staatsexamen Biologie, gewoon vanuit huis!

Ben jij nieuwsgierig naar mensen, dieren en andere organismen? Wil je bijvoorbeeld meer weten over gedrag en hoe dit tot stand komt? Of heb je interesse in moleculaire genetica? Over deze en andere onderwerpen leer jij meer in de VWO Biologie cursus.
 

Behaal je Biologie VWO certificaat vanuit huis

De cursus Biologie van NHA bereidt jou voor op het officiële staatsexamen Biologie. De lesstof in onze cursus sluit namelijk volledig aan bij het officiële examenprogramma.

Jaarlijks wordt de inhoud van de cursus afgestemd op de meest actuele exameneisen. Als je je inschrijft voor de cursus Biologie VWO kun je er dus vanuit gaan dat je altijd de lesstof uit het meest recente examenprogramma bestudeert.
 

Biologie VWO met examentraining en docentbegeleiding

Volg jij de VWO Biologie cursus van NHA? Dan sta je er niet alleen voor. Je krijgt namelijk een persoonlijke docent die jou tijdens de cursus begeleidt en die ook je huiswerk voor je nakijkt. Heb je een vraag over de lesstof? Dan kun je terecht bij je docent. Zo bereid jij je optimaal voor op je examen.

De Biologie cursus is ook inclusief examentraining. Zo kun jij je kennis testen voordat je je examen gaat maken. Een goede voorbereiding is het halve werk!
 

Verdiep je in biologie: van cellen tot evolutie

Treed jij in de voetsporen van Charles Darwin? Of wil je leren hoe onze zintuigen precies werken of begrijpen hoe de stofwisseling in cellen plaatsvindt? In de cursus Biologie verdiep jij je in deze onderwerpen en meer! Verder leer je bijvoorbeeld over:

- genetica;
- het zenuwstelsel;
- voeding en spijsvertering;
- het hormoonstelsel.
 

Examen doen voor je VWO Biologie certificaat

Heb je alle lesstof bestudeerd? Dan kun jij deelnemen aan het officiële examen bij DUO. Het staatsexamen Biologie VWO bestaat uit een centraal examen (schriftelijk) en een college-examen (mondeling). Beide onderdelen hebben betrekking op de gehele examenstof.

Op het mondeling examen komen de bestudering van een bepaald onderwerp, een praktische opdracht en bepaalde vaardigheden aan bod. Daarbij moet je bijvoorbeeld het gebruik van een loep, een microscoop of een binoculair demonstreren.
 

Verder studeren op HBO- of WO-niveau

In de cursus Biologie VWO van NHA doe jij de kennis op die je nodig hebt om een vervolgopleiding in het HBO of op de universiteit te kunnen volgen. Voor sommige opleidingen is het vak Biologie namelijk een vereiste.

Je kunt op elk moment van het jaar starten met onze Biologie cursus. Schrijf je dus snel in en bereid je voor op je officiële staatsexamen!

PROGRAMMA

Programma

In de biologie bestudeer je alles wat leeft. Van bacteriën en schimmels tot planten, dieren en natuurlijk mensen. Biologie is een breed en boeiend vak, waarmee je de wereld om je heen beter leert begrijpen.  

Je doet in deze Biologie cursus kennis op over de werking van verschillende processen in de levende natuur, zoals stofwisseling, fotosynthese en spijsvertering. Ook onderwerpen zoals biochemie, celbiologie en de levenscyclus van de mens komen in de cursus aan bod.

Ook wordt er in deze cursus Biologie aandacht besteed aan het werken met een microscoop, het opzetten van experimenten en het ontwikkelen van je onderzoeksvaardigheden.

Andere onderwerpen die in de lesstof aan bod komen zijn onder andere:

- celbiologie
- klassieke genetica
- het zenuwstelsel
- zintuigen
- het spierstelsel
- gentechnologie
- gedrag
- enzymen
- ademhaling
- ordening van organismen
- DNA en RNA
- natuur en milieu

DIPLOMA

Officieel erkend diploma

Logo Ministerie OC&WHet ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de Wet Erkende Onderwijsinstellingen voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs.

Je wordt opgeleid voor hetzelfde examen als de kandidaten in het dag- en avond-onderwijs: het officiële staatsexamen voor het landelijk erkende diploma.

 

Hoe schrijf je in voor het examen?

Je krijgt tijdens je studie automatisch informatie over het examen toegestuurd. Aanmelden voor de examens kan ieder jaar tot 31 december.

Je kunt je aanmelden bij:
Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO)
Afdeling Examendiensten
Postbus 30158
9700 LK Groningen
Tel.: (050) 599 89 33
E-mail: [email protected]
Internet: www.duo.nl

De examenplaatsen (voor zowel het centraal schriftelijk examen als het college-examen) liggen verspreid over Nederland. Op het aanmeldingsformulier kun je een plaats uitzoeken die bij jou in de buurt ligt.

Examengeld

Je kunt per vak examen afleggen of kiezen voor een volledig staatsexamen (meerdere vakken). Het examengeld is door de overheid als volgt vastgesteld:

- Volledige examen VWO: maximaal ca. € 720,-
- Per vak (bestaande uit een centraal schriftelijk examen én college-examen): ongeveer € 144,-
- Per vak (bestaande uit een centraal schriftelijk examen óf een college-examen): ongeveer € 71,-

Proefexamen

Ter voorbereiding op het examen krijg je bij veel vakken de mogelijkheid om een proefexamen te maken. Zo weet je precies welke onderwerpen nog extra aandacht nodig hebben en leg je daarna zelfverzekerd het examen af.

Examengarantie

NHA geeft volledige examengarantie. Mocht je onverhoopt niet slagen voor het examen, dan begeleidt jouw docent(e) je gratis tot je wél geslaagd bent!

Het NHA getuigschrift

Examens zijn niet verplicht. Wanneer je als vrijetijdsbesteding wil studeren kan dat natuurlijk ook. Na afloop van ieder vak kun je een getuigschrift aanvragen. Dat kan wanneer je het vak hebt gevolgd, van alle lessen het huiswerk of de werkopdrachten ter correctie hebt ingestuurd en daarvoor gemiddeld een voldoende cijfer haalde (5,5 of hoger). De totale kosten voor dit getuigschrift bedragen € 29,-.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

 

Meer kwaliteitsgaranties

 

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over VWO Biologie, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Vwo Biologie

Ik vind de opleiding VWO biologie volledig. Ook reageert de docent snel op vragen en wordt het huiswerk snel nagekeken. Dit is fijn. Ik merk wel dat ik soms wat verduidelijking moet zoeken op YouTube omdat ik de lange teksten moeilijk te begrijpen vind.

8/10
Vwo Biologie

Ik vindt de curcus erg fijn als enige tip zou ik meegeven om misschien ook uitleg filmpjes er bij doen na het vele lezen ben je soms de helft kwijt om dan een video te hebben om even terug te luisteren/kijken is erg fijn en sla ik het dan beter op. Voor de rest docent die je feedback geeft en de mailtjes tussen door vanuit jullie erg fijn.

8/10
Vwo Biologie

goed te doen ook de hulp van de docent is snel en duidelijk!

8/10
Vwo Biologie

De theorie is duidelijk, er zou misschien iets meer oefeningen in mogen zitten.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze VWO cursus uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met VWO Biologie kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen drie jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Wanneer je start met de cursus VWO Biologie, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

VOOROPLEIDING

Vooropleiding

Voor VWO is geen specifieke vooropleiding vereist.

Leerboeken
De lessen zijn compleet. Je hoeft verder geen leerboeken aan te schaffen.
Wel dien je een Binas-tabellenboekje aan te schaffen.

LESGELD

Lesgeld

Vwo Biologie

€319,00 €287,10
of  12x 26,55
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€319,00 €287,10
of  12x 26,55
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Vraag een deel van je studiekosten terug bij DUO

Een NHA-studie VMBO, HAVO, VWO volg je in deeltijd. Als je een studie in deeltijd volgt, heb je geen recht op studiefinanciering. Je kunt wel onder bepaalde voorwaarden een tegemoetkoming voor deeltijders aanvragen.

Volg je minstens 2 vakken bij NHA, ben je ouder dan 18 jaar, krijg je geen studiefinanciering of andere tegemoetkoming van DUO? Dan kun je een tegemoetkoming aanvragen via DUO.

De opleidingen van NHA zijn erkend. De tegemoetkoming is afhankelijk van je inkomen. Je kunt nu al inschrijven, tegemoetkoming aanvragen kan ook nog als je al ingeschreven bent.
 

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Zeer duidelijk lesmateriaal. Oefenvragen geven meer duidelijkheid over de lesstof. Huiswerk wordt snel nagekeken met feedback. Website overzichtelijk.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!