Gratis studiegids

 

Opleiding fotografie

Maak van je hobby je beroep

Hoeveel mensen fotograferen in Nederland? Hoeveel mensen genieten van foto's? In hoeveel tijdschriften, op hoeveel websites en in hoeveel kranten zie je foto's? Voor fotografie is een markt. Een opleiding fotografie helpt je op weg.

Wil je professioneel fotograaf worden en van fotografie je beroep maken? Dan vind je bij NHA de juiste cursus. Maar ook hobbymatig bieden wij fotocursussen aan. Dit zijn de fotografiecursussen van NHA: 

 

Bepaal zelf het tempo

Volg je bij NHA een opleiding fotografie avondonderwijs? Een een foto cursus volg je waar en wanneer je wilt. Je bepaalt zelf het tempo. Alleen 's avonds studeren? Prima. In een camper in de Alpen? Ook dat is mogelijk. Een opleiding fotografie. Rotterdam, Amsterdam of Maastricht, je studeert waar je bent. Flexibel studeren bij NHA.

De thuisopleiding fotografie van NHA is niet zomaar een opleiding. Het gaat om zowel analoge als digitale fotografie. Digitale fotografie neemt steeds meer de plek in van analoge fotografie. De aandacht gaat zeker uit naar digitale fotografie, maar ook de basis van de analoge fotografie komt uitgebreid aan bod.

Neem alleen genoegen met de beste opleiding fotografie. Welke ingrediënten bepalen het succes?

De volgende vragen komen aan bod:

 • Hoe maak je van je hobby je beroep?
 • Hoe verkoop je foto's (en aan wie)?
 • Hoe bewerk je digitaal foto's? Welke fotobewerkingsprogramma's zijn er?
 • Hoe breng je onderwerpen in beeld?
 • Hoe zie je het verschil tussen boeiende en saaie foto's?

 

NHA Opleiding fotografie: geschikt voor iedereen

Iedereen met een smartphone is fotograaf. Als een weerman een oproep plaatst om foto's in te sturen, loopt zijn mailbox over. Laat je je schouders hangen bij zo veel concurrentie? Of zie je juist kansen: als zo veel tijdschriften, kranten en zelfs televisiejournaals bij het weer foto's tonen, dan is de markt kennelijk groot.

Als zoveel mensen fotograferen, dan zijn er veel schouders om op te staan. Een opleiding fotografie combineert alle lessen van beroepsfotografen en amateurfotografen en biedt die kennis gecomprimeerd aan. Wil jij je onderscheiden van alle andere fotografen? Zorg dan dat jij niet alleen kennis hebt van het maken van foto's, maar ook van het bewerken ervan! Maak een vliegende start en schrijf je in voor een cursus Lightroom, InDesign of Photoshop!

Kies voor een opleiding fotografie van NHA.

 

NHA biedt ook aanvullende opleidingen voor fotografen (in spe) aan:

- Cursus Photoshop
- Cursus Lightroom
- Cursus Gimp
- Opleiding beroepsfotograaf
- Cursus foto bewerken

Alle hobbycursussen bekijken
Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!