Nederlandse Gebarentaal  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Nederlandse Gebarentaal
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
619,00
of 
8 x €85,50
4.5/5

Beoordeeld door 48 student(en)

 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 8 maanden
ALGEMEEN

Cursus Gebarentaal: leren communiceren met doven en slechthorenden.

In onze wereld is communicatie van groot belang, maar het gebrek van communicatie met doven of slechthorenden kan moeilijk zijn. Zij communiceren niet met woorden, maar met gebaren. Door de grote hoeveelheid gebaren, lijkt gebarentaal leren erg ingewikkeld. Maar met de praktische cursus Gebarentaal is de Nederlandse gebarentaal leren makkelijker dan je denkt

      Studeer met hulp van een ervaren vakdocent
      
Inclusief 32 instructievideo's 
      Leer al in 8 maanden gebarentaal

Benieuwd of deze cursus Gebarentaal iets voor jou is?
Bekijk gratis én vrijblijvend de proefles
De eerste stap naar Gebarentaal leren heb jij al gezet!

 

Leer duizenden gebaren

In Nederland is de Nederlandse Gebarentaal (NGT) gestandaardiseerd. Dat wil zeggen dat er voor begrippen vaste gebaren zijn vastgelegd. In de cursus Gebarentaal leer je ongeveer 2.000 gebaren én 300 volledige zinnen.

 

Ontdek gebarentaal met hulp van docent

Je leert de gebaren voor allerlei thema’s, zoals begroetingen, het weer, familie, eten en drinken, verkeer, boodschappen doen, op school en nog heel veel meer. Naast gebarentaal leren, ga je ook dieper in op de dovencultuur, grammatica en doofblindheid.

En het mooie is: je krijgt een persoonlijke vakdocent die jou feedback geeft en je huiswerk nakijkt. Kortom: gemakkelijk vanuit thuis gebarentaal leren, in jouw eigen tempo, maar wél met hulp van een docent. Ideaal!

 

Volg de cursus Gebarentaal voor jezelf én anderen

De cursus Gebarentaal is een aanrader voor iedereen die meer van deze taal te weten wil komen. Bijvoorbeeld omdat je in je werk als docent, verpleegkundige of maatschappelijk werker regelmatig met doven en slechthorenden te maken hebt. 

Maar ook in de horeca kan de cursus Gebarentaal een echte uitkomst bieden. Gebarentaal leren omdat je doven en slechthorenden dezelfde experience wil bieden als horende mensen, wordt ontzettend gewaardeerd. Na de cursus Gebarentaal voer je gesprekken over de meest uiteenlopende onderwerpen!

Daarnaast is gebarentaal natuurlijk ook een mooie aanvulling op je cv.

 

Gebarentaal leren met instructievideo's

De cursus Gebarentaal volg je in je eigen tempo, maar wél met hulp van een docent. Daarnaast ga je in deze cursus gebarentaal leren aan de hand van 32 instructievideo's. In deze video's zie je alle gebaren, uitgevoerd door een docent. Ook altijd handig als naslagwerk. Dit maakt deze cursus Gebarentaal extra compleet!

Bekijk hieronder een voorbeeld van één van de instructievideo's:
 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Programma cursus Nederlandse Gebarentaal

Tijdens de cursus Gebarentaal ga je aan de hand van theorie en instructievideo's gebarentaal leren. Elke les leer jij nieuwe gebaren, deze zijn onderverdeeld in onder andere de volgende thema's:

 • begroetingen;
 • het weer;
 • familie;
 • eten en drinken;
 • verschillende werkwoorden;
 • gevoelens en mimiek;
 • tellen tot miljoenen;
 • verkeer en de weg wijzen;
 • kleding;
 • kleuren;
 • in en rond het huis;
 • boodschappen doen;
 • op school;
 • en nog heel veel meer.

Ook ga je dieper in op onderwerpen als:

 • Wat is dovencultuur?
 • verschillende aspecten uit de grammatica van de Nederlandse Gebarentaal;
 • communicatietips;
 • taalontwikkeling;
 • doofblindheid;
 • gesprekken voeren in gebarentaal.


Na het volgen van deze cursus Gebarentaal beschik je over de benodigde basiskennis en -vaardigheden om uiteenlopende gesprekken te kunnen voeren in gebarentaal. Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig om gebarentaal te leren.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Nederlandse Gebarentaal, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Nederlandse Gebarentaal

De lessen zijn interessant en veelomvattend. De instructiefilmpjes zijn heel duidelijk. De huiswerkbegeleiding is uitstekend. Het huiswerk is altijd (zeer) snel nagekeken en de docent is daarbij vriendelijk, behulpzaam en complimenteus.

10/10
Nederlandse Gebarentaal

Leuk om te doen, en heb er ook veel plezier in. Ik zou het alleen fijn vinden als je de filmpjes ook wat langzamer kan zetten, zodat je de gebaren goed kan zien en meedoen. Soms gaat het iets te snel. Maar het is een leuke cursus.

10/10
Nederlandse Gebarentaal

Ik vind het een fijne cursus. Het is duidelijk uitgelegd, de filmpjes zijn duidelijk en de docent is erg snel met nakijken en erg vriendelijk.

10/10
Nederlandse Gebarentaal

Tot nu toe vind ik de cursus heel leuk en intressant. Er wordt meteen veel gewerkt met gebaren wat heel handig is een het daardoor snel kan oppakken.

DIPLOMA

Diploma Nederlandse Gebarentaal

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en vanuit thuis

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma. Om dit diploma te behalen, dien je deel te nemen aan het praktijkexamen.

 • Praktijkexamen
  Het praktijkexamen is een praktische opdracht die je thuis uitvoert. 

Wanneer je voor het examen een 5,5 of hoger haalt, ontvang je het NHA Instituutsdiploma Nederlandse Gebarentaal

Aanmelding
Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via plaza. Het examengeld bedraagt € 132,50.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Nederlandse Gebarentaal valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze cursus Nederlandse Gebarentaal uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de cursus Nederlandse Gebarentaal, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De cursus Nederlandse Gebarentaal duurt 8 maanden bij een gemiddeld studietempo van zes uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Zo kun je nog sneller gebarentaal leren. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Nederlandse Gebarentaal
€619,00
of  8x 85,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€619,00
of  8x 85,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

De lessen zijn interessant en veelomvattend. De instructiefilmpjes zijn heel duidelijk. De huiswerkbegeleiding is uitstekend. Het huiswerk is altijd (zeer) snel nagekeken en de docent is daarbij vriendelijk, behulpzaam en complimenteus.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!