Je hebt nog geen opleiding als favoriet toegevoegd.

077 - 30 67 000
24 uur/dag bereikbaar voor studieadvies Bel mij
Gratis studiegids

Nederlandse Gebarentaal

Nederlandse Gebarentaal
Gratis proefles
Inschrijven
8x
67,50
of ineens
€998,00 €499,00
4/5

Beoordeeld door 1 student(en)

ALGEMEEN

Leren communiceren met dove mensen? Volg de cursus Nederlandse Gebarentaal

Hoe zeg je ‘de kat krabt de krullen van de trap’ in gebarentaal? Heb je beroepshalve te maken met doven of slechthorenden? Of heb je misschien een familielid, vriend of collega die met gebarentaal communiceert? Dan is het fijn wanneer je gebarentaal beheerst.

Communicatie is in ons leven ontzettend belangrijk. Ook voor mensen die doof of slechthorend zijn. Zij communiceren niet met woorden, maar met gebaren. Toegegeven, gebarentaal lijkt misschien ingewikkeld, maar het is prima onder de knie te krijgen.

Duizenden gebaren

In Nederland is de Nederlandse Gebarentaal (NGT) gestandaardiseerd. Dat wil zeggen dat voor elk begrip een gebaar is vastgelegd. In de cursus leer je ongeveer 2000 gebaren en 300 volledige zinnen.

Bij de cursus Nederlandse Gebarentaal ontvang je twee instructiefilms. Handig tijdens de cursus, maar ook een praktisch naslagwerk.

Je leert de gebaren voor tal van thema’s, zoals begroetingen, het weer, familie, eten en drinken, verkeer, boodschappen doen, op school en nog heel veel meer. Naast de gebaren leer je ook over de dovencultuur, grammatica en doofblindheid.

Beroepsmatig

De cursus Nederlandse Gebarentaal is een aanrader voor iedereen die meer van deze taal te weten wil komen. Bijvoorbeeld omdat je in je werk doven en slechthorende tegenkomt als docent, verpleegkundige of maatschappelijk werker. Of omdat je dove of slechthorende familieleden, vrienden, kennissen of collega’s hebt. Het is echt fantastisch om met hen in hun eigen taal te kunnen communiceren.

Na de cursus kun je in de Nederlandse gebarentaal een gesprek voeren over de meest uiteenlopende onderwerpen. Een bijzondere ervaring en een vaardigheid waar je met anderen veel plezier aan beleeft.

Volg de cursus Nederlandse Gebarentaal en leer met gebaren communiceren met doven en slechthorenden alsof je niets ander gewend was.

PROGRAMMA

Studieprogramma Nederlandse Gebarentaal

De cursus behandelt de vaardigheden en kennis die je nodig hebt om aan de slag te gaan. Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig. Na afloop van de cursus ben je op de hoogte van de belangrijkste gebarenkennis en bijbehorende theorie. Je leert onder andere over:

- Wat is dovencultuur?
- verschillende aspecten uit de grammatica van de Nederlandse Gebarentaal;
- communicatietips;
- taalontwikkeling;
- doofblindheid;
- gesprekken voeren in gebarentaal.

Naast theorie leer je aan de hand van beeldfragmenten elke les nieuwe gebaren. Deze zijn onderverdeeld in onder andere de volgende thema's:

- begroetingen;
- het weer;
- familie;
- eten en drinken;
- verschillende werkwoorden;
- gevoelens en mimiek;
- tellen tot miljoenen;
- verkeer en de weg wijzen;
- kleding;
- kleuren;
- in en rond het huis;
- boodschappen doen;
- op school;
- en nog heel veel meer!;

Na het volgen van deze cursus beschik je over de benodigde basiskennis en -vaardigheden om een gesprek te kunnen voeren in gebarentaal.

DIPLOMA

Diploma Nederlandse Gebarentaal

Je kunt examen doen voor het NHA-instituutsdiploma.

Getuigschrift

Een NHA getuigschrift kun je aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig. 

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Alle NHA-opleidingen die aan wetgeving onderhavig zijn voldoen aan de kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist. NHA past deze hoge kwaliteitsstandaard toe op de ontwikkeling van al haar opleidingen.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Persoonlijke begeleiding via internet

Wanneer je kiest voor de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er niet alleen voor.  Je kunt de huiswerkopgaven aan het eind van een les voorzien van eventuele vragen. Deze stuur je per post of via internet naar jouw docent. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een beoordeling. Je mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! Wanneer je start met deze opleiding, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Studeer in je eigen tempo

Je ontvangt deze beroepsopleiding compleet thuis. Je bepaalt dan zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze beroepsopleiding kan op elke dag van het jaar!

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je direct in contact met studiegenoten die dezelfde beroepsopleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Lesmateriaal

Voor deze opleiding heb je geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Daarnaast ontvang je gratis een fraaie ringband om je lessen in te bewaren. Zo hou je overzicht en bespaar je geld.

STUDIEDUUR

Studieduur

8 maanden bij een lestempo van 4 lessen per maand. De cursus Nederlandse Gebarentaal bestaat uit 32 lessen. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze hobbycursus.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur ons een e-mail.

REVIEWS

Reviews

4/5
Nederlandse Gebarentaal

Goede feesback

LESGELD

Lesgeld

Nederlandse Gebarentaal
8x €67,50 of ineens €998,00 €499,00
Inschrijven
Met hulp
8x 67,50
of ineens €998,00 €499,00
Inschrijven
Bereken jouw belastingvoordeel Bedrag
Studiekosten
Belastingschaal
Drempel
Jouw Voordeel
Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

  • Nu 50% korting op het lesgeld!
  • 15 dagen op proef
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt

Nederlandse Gebarentaal
4/5

Goede feesback

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!