VWO Wiskunde B  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
VWO Wiskunde B
Ministerie%20van%20OCW
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€319,00
287,10
of 
12 x €26,55
4.3/5

Beoordeeld door 27 student(en)

 • Lesstof + Examentraining
 • Begeleiding van Wiskunde docent
 • Erkend door ministerie van onderwijs
 • Afronding: Erkend certificaat
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Behaal je officiële VWO Wiskunde B certificaat 

Inclusief gratis examentraining!

Behaal je officiële VWO Wiskunde B certificaat in je eigen tempo en in je eigen omgeving. Met deze thuisstudie kun jij zelf bepalen wanneer je wil studeren. Geen druk klaslokaal, maar wél de voordelen van begeleiding door een ervaren docent. En dat maakt het behalen van je VWO Wiskunde B certificaat een stuk relaxter!

Puzzelen met cijfers. Aan de slag met algebra, formules, vergelijkingen en wiskundig redeneren. Wiskunde B is de meer theoretische tegenhanger van wiskunde A. Je leert de theorie kennen achter de wereld van wiskunde.

 

Dit ga je leren in de VWO Wiskunde B cursus

Tijdens deze VWO Wiskunde B cursus word je optimaal voorbereid op het officiële staatsexamen. Maar wat komt er eigenlijk allemaal aan bod tijdens de cursus?

Je gaat aan de slag met de volgende onderwerpen:

 • Algemene rekenvaardigheden
 • Functies en grafieken
 • Differentiaal -en integraalrekening
 • Goniometrische functies
 • Voortgezette meetkunde

Analyse, meetkunde, algebra, formules en vergelijkingen: VWO Wiskunde B is vooral geschikt voor leerlingen die na hun examen kiezen voor een exacte vervolgstudie.

Maar ook als jij dit certificaat nodig hebt voor je huidige studie of werk, dan zit je met deze cursus VWO Wiskunde B helemaal goed.

 

Persoonlijke begeleiding door een ervaren docent

Tijdens de cursus word je persoonlijk begeleid door een ervaren docent. Je docent is op de hoogte van je leerdoelen en kan je daardoor optimaal begeleiden. Je bent niet zomaar één van velen in een groot en druk klaslokaal. Maar jouw persoonlijk docent heeft oog voor jou en je leerdoelen. Hij kent je sterke en minder sterke kanten in Wiskunde en ondersteunt je daar waar mogelijk.

Wanneer je vragen hebt over de lesstof, dan kun je altijd bij je docent terecht. Ook kijkt hij of zij je ingezonden huiswerk na en geeft je feedback hierover. Zo weet jij altijd of je op de juiste weg bent.

Voor je het weet ben jij helemaal klaar om het officiële VWO Wiskunde B staatsexamen af te leggen. Om daarna je landelijke erkende certificaat in ontvangst te nemen.

 

Gratis examentraining VWO wiskunde B

Samen met je persoonlijk docent werk jij toe naar het staatsexamen. De lesstof en de huiswerkopgaven geven je al een zeer goed beeld van wat je van het examen kunt verwachten. De vele oefeningen die je hebt gemaakt, zijn een goede voorbereiding.

Maar bij deze cursus ontvang je ook de mogelijkheid om een gratis online examentraining voor VWO Wiskunde B te volgen. Je kunt dan het examen VWO Wiskunde B van voorgaande jaren maken. Je weet zo precies wat je te wachten staat en hoe een examen eruit ziet.

Wanneer je de gratis examentraining hebt gevolgd, ben jij helemaal klaargestoomd voor het VWO Wiskunde B examen.

 

De voordelen op een rijtje

De cursus VWO Wiskunde B als thuisstudie volgen kent talloze voordelen.

We hebben alle voordelen voor je op een rijtje gezet:

 • Studeer in je eigen tijd én tempo
 • Persoonlijke begeleiding door vakbekwame docent
 • Geen druk klaslokaal, maar studeren in je eigen vertrouwde omgeving
 • Starten op ieder gewenst moment
 • Gratis examentraining
 • Mogelijkheid tot online contact met medestudenten
 • Altijd recent en up-to-date lesmateriaal
 • Deelname aan het officiële staatsexamen
 • Behaal het landelijk erkende VWO Wiskunde B certificaat

Je VWO Wiskunde B certificaat behalen middels een thuisstudie kent eigenlijk alleen maar voordelen! Niet meer terug de schoolbanken in, maar wel een certificaat behalen dat net zo waardevol is als ieder ander VWO Wiskunde B certificaat.

Ideaal dus wanneer je wil studeren in je eigen tempo, eigen omgeving en wanneer het jou het beste uitkomt.

 

PROGRAMMA

Studieprogramma VWO Wiskunde B

Benieuwd wat je allemaal te wachten staat wanneer je gaat starten met de cursus VWO Wiskunde B? Alle onderdelen die verplicht zijn voor het staatsexamen VWO Wiskunde B komen aan bod. Dat zijn onder andere de volgende onderwerpen:

 

Algemene rekenvaardigheden

De cursus VWO Wiskunde B start met een aantal basislessen. Je leert algemene rekenvaardigheden, die je vaak gaat gebruiken gedurende de rest van de cursus. Denk hierbij aan wortels, cirkels, vergelijkingen en de stelling van Pythagoras.

 

Formules, functies en grafieken

Je leert formules te interpreteren en te bewerken. Verder wordt er ingegaan op verschillende soorten functies. Ook leer je hoe je deze in een grafiek kunt weergeven.

 

Differentiaal -en integraalrekening

Afgeleide functies; je leert alles wat je moet weten voor het staatsexamen VWO Wiskunde B. Deze functies worden toegepast om de helling van een grafiek te bepalen. Je ontdekt de basisregels van differentiëren en leert alles over integraalrekening.

 

Goniometrische functies

Sinus, cosinus en tangens. Misschien komen ze je bekend voor. Duik dieper in de wereld van driehoeken en cirkels en ontdek hoe je berekeningen maakt hiervoor. Daarnaast leer je hoe je bij periodieke verschijnselen formules opstelt en bewerkt. Maar ook hoe je de bijbehorende grafieken tekent.

 

Voortgezette meetkunde

Tijdens dit onderdeel van de VWO Wiskunde B cursus leer je alles over vectoren. Maar ook verschillende definities, stellingen en regels leer je toe te passen.

Al het lesmateriaal is inbegrepen bij de cursus VWO Wiskunde B. Het enige waar je zelf voor moet zorgen is een grafische rekenmachine.

 

Altijd recent lesmateriaal

De cursus VWO Wiskunde B bereidt je goed voor op het examen. Ieder jaar wordt het studieprogramma opnieuw bekeken en ervoor gezorgd dat het perfect aansluit op de exameneisen.

Dat maakt dat het lesmateriaal van de cursus VWO Wiskunde B altijd up-to-date is. Zo hoef jij je geen zorgen te maken en kun jij met de juiste kennis aan het examen beginnen.

 

Officiële staatsexamen

Eén keer per jaar wordt het officiële staatsexamen afgenomen voor VWO Wiskunde B. Hier kun jij aan deelnemen. Na het afronden van de VWO Wiskunde B cursus ben jij helemaal klaar voor het examen. Alle onderdelen van het examen zijn uitgebreid aan bod gekomen tijdens de cursus.

Je hebt vele oefeningen gemaakt met eenzelfde soort vragen als in het examen voorkomen. Je docent kan je nog wat advies geven. En als je de gratis examentraining hebt gevolgd, dan kan er bijna niets meer misgaan. Jij bent er helemaal klaar voor!

Het VWO Wiskunde B examen bestaat uit een schriftelijk en een mondeling examen. Meer informatie over het examen ontvang je bij aanmelding van de cursus VWO Wiskunde B.

 

Landelijk erkend certificaat

Het officiële VWO wiskunde B certificaat: dat is waar je het natuurlijk allemaal voor doet. Een ware bekroning op het werk dat je hebt verricht. En daar mag je oprecht trots op zijn!

Wanneer je het VWO Wiskunde B examen hebt gehaald, dan ontvang je het landelijk erkende certificaat als bewijs. Jouw behaalde certificaat is net zo waardevol als ieder ander VWO Wiskunde B certificaat. Het maakt dus geen verschil of je je certificaat behaald op de reguliere wijze via dag- of avondonderwijs, of via deze thuisstudie.

DIPLOMA

Officieel erkend diploma

Logo Ministerie OC&WHet ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de Wet Erkende Onderwijsinstellingen voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs.

Je wordt opgeleid voor hetzelfde examen als de kandidaten in het dag- en avond-onderwijs: het officiële staatsexamen voor het landelijk erkende diploma.

 

Hoe schrijf je in voor het examen?

Je krijgt tijdens je studie automatisch informatie over het examen toegestuurd. Aanmelden voor de examens kan ieder jaar tot 31 december.

Je kunt je aanmelden bij:
Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO)
Afdeling Examendiensten
Postbus 30158
9700 LK Groningen
Tel.: (050) 599 89 33
E-mail: [email protected]
Internet: www.duo.nl

De examenplaatsen (voor zowel het centraal schriftelijk examen als het college-examen) liggen verspreid over Nederland. Op het aanmeldingsformulier kun je een plaats uitzoeken die bij jou in de buurt ligt.

Examengeld

Je kunt per vak examen afleggen of kiezen voor een volledig staatsexamen (meerdere vakken). Het examengeld is door de overheid als volgt vastgesteld:

- Volledige examen VWO: maximaal ca. € 720,-
- Per vak (bestaande uit een centraal schriftelijk examen én college-examen): ongeveer € 144,-
- Per vak (bestaande uit een centraal schriftelijk examen óf een college-examen): ongeveer € 71,-

Proefexamen

Ter voorbereiding op het examen krijg je bij veel vakken de mogelijkheid om een proefexamen te maken. Zo weet je precies welke onderwerpen nog extra aandacht nodig hebben en leg je daarna zelfverzekerd het examen af.

Examengarantie

NHA geeft volledige examengarantie. Mocht je onverhoopt niet slagen voor het examen, dan begeleidt jouw docent(e) je gratis tot je wél geslaagd bent!

Het NHA getuigschrift

Examens zijn niet verplicht. Wanneer je als vrijetijdsbesteding wil studeren kan dat natuurlijk ook. Na afloop van ieder vak kun je een getuigschrift aanvragen. Dat kan wanneer je het vak hebt gevolgd, van alle lessen het huiswerk of de werkopdrachten ter correctie hebt ingestuurd en daarvoor gemiddeld een voldoende cijfer haalde (5,5 of hoger). De totale kosten voor dit getuigschrift bedragen € 29,-.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

 

Meer kwaliteitsgaranties

 

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over VWO Wiskunde B, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

6/10
Vwo Wiskunde B

ik had misschien net zo goed schoolboeken kunnen kopen en daarmee wiskunde geleerd.

10/10
Vwo Wiskunde B

Contact met de leraar is prettig, er wordt snel nagekeken. De stof is veel doen (lees opdrachten maken), waardoor je je de theorie snel eigen maakt! Aanrader

10/10
Vwo Wiskunde B

Fijn dat het studiemateriaal zowel op papier als digitaal beschikbaar is. Mooie afwisseling tussen stukken lezen, voorbeelden, oefenopgaven, samenvatting en huiswerk. Ik heb tot nu toe de docent nog vrijwel niet nodig gehad maar bij het nakijken van het huiswerk geeft hij goede tips.

10/10
Vwo Wiskunde B

Cursus is duidelijk geschreven en goed opgebouwd.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze VWO cursus uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met VWO Wiskunde B kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen drie jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Wanneer je start met de cursus VWO Wiskunde B, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

VOOROPLEIDING

Vooropleiding

Voor VWO is geen specifieke vooropleiding vereist.

Leerboeken

De lessen zijn compleet. Je hoeft verder geen leerboeken aan te schaffen. Wel dien je een grafische rekenmachine aan te schaffen.

LESGELD

Lesgeld

Vwo Wiskunde B

€319,00 €287,10
of  12x 26,55
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€319,00 €287,10
of  12x 26,55
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Vraag een deel van je studiekosten terug bij DUO

Een NHA-studie VMBO, HAVO, VWO volg je in deeltijd. Als je een studie in deeltijd volgt, heb je geen recht op studiefinanciering. Je kunt wel onder bepaalde voorwaarden een tegemoetkoming voor deeltijders aanvragen.

Volg je minstens 2 vakken bij NHA, ben je ouder dan 18 jaar, krijg je geen studiefinanciering of andere tegemoetkoming van DUO? Dan kun je een tegemoetkoming aanvragen via DUO.

De opleidingen van NHA zijn erkend. De tegemoetkoming is afhankelijk van je inkomen. Je kunt nu al inschrijven, tegemoetkoming aanvragen kan ook nog als je al ingeschreven bent.
 

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Contact met de leraar is prettig, er wordt snel nagekeken. De stof is veel doen (lees opdrachten maken), waardoor je je de theorie snel eigen maakt! Aanrader

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!