Gratis studiegids

Yoga  

Tijdelijk met GRATIS tablet Nú met 50% korting
Yoga Winnaar Website van het jaar
Adviesgesprek Gratis proefles
Inschrijven 15 dagen gratis proberen
€498,00
249,00
of betaal
12 x €23,00
5/5

Beoordeeld door 4 student(en)

 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-getuigschrift
 • Studieduur: 12 maanden
ALGEMEEN

Vind (meer) innerlijke rust met de Yoga cursus

Heb je een intensieve baan of een druk huiselijk leven? Dan is yoga dé methode om spanningen de baas te blijven. De Yoga cursus biedt je de rust die je zoekt.

De meest ontspannen cursus

Een uur in de lotushouding met gevouwen handen naar een blinde muur staren… Is dat yoga? Nee. Yoga is een manier van leven. Een manier van leven die begint bij lichamelijke oefening en beheersing.

Verbeter je lichamelijke soepelheid met yoga-oefeningen: van zitten in de lotushouding tot balanceren op één been.

Yoga cursus voor beginners

De cursus Yoga legt verschillende houdingen uit. Leer vervolgens het verband kennen tussen ademhaling, gevoel, gedachten en lichaam.

Verbeter je concentratie met mantra's, meditatie en gedachten: de cursus legt uit hoe yoga je innerlijk ontwikkelt en hoe je de verbinding met de wereld en de mensen om je heen harmoniseert.

Instructiefilmslaptop yoga

Bij de lessen horen 5 instructiefilms die je online de nieuwste lesmethodes tonen. Je krijgt les van de allerbeste trainers ter wereld die je stap voor stap door het programma begeleiden. 

Ze zullen je motiveren en stimuleren zodat je al snel goede resultaten kan zien en voelen. De workout is gevarieerd en gemakkelijk te volgen, effectief en vooral leuk!

Yoga is een Indiase leer

De Yoga cursus biedt naast oefeningen, meditatie en technieken ook inzicht in de van oorsprong Indiase leer. Leer de filofosie die ten grondslag ligt aan yoga kennen.

Breng jezelf op een hoger niveau

Hoe? Volgens de yoga-leer is ieder mens onvoltooid en leiden ontwikkeling en inspanning naar een volgend niveau.

Nieuwe karaktereigenschappen aanleren? Dat vereist zelfinzicht. Kennis van jezelf. Je eigen ontwikkeling heb je volgens de yoga-filosofie in eigen hand. Yoga combineert filosofie, ademhaling, kennis van de geest, lichamelijke oefening. Het doel: vitaliteit.

 

PROGRAMMA

Programma Yoga

Deze Yoga cursus neemt je mee op het pad van yoga. Je zult kennismaken met de asana’s (yogahoudingen) en pranayama’s (ademoefeningen) en ontspanningsoefeningen uit de hatha yoga, de fysieke yoga. Je leert ook andere yogavormen kennen. Zo leer je mediteren en krijg je kennis over de achtergronden van yoga: de filosofie. Door de fysieke yoga bevorder je jouw gezondheid, kracht, energie en lichamelijke ontspanning. Door de andere vormen van yoga, bijvoorbeeld raya yoga, zul je mentale ontspanning ervaren en meer spirituele verbondenheid.

Als je alle 48 lessen hebt afgerond, heb je niet alleen een uitgebreide kennis van de verschillende yogavormen en -technieken, je zult ook een diepgaande ervaring hebben opgedaan met wat yoga voor jou kan betekenen. Want yoga is een ervaringsleer. Liever 1 uur ervaring door doen, dan 100 uur besteden aan enkel lezen. Yoga leer je door het te doen en te ervaren.

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift Yoga

Een NHA-getuigschrift kun je voor 29 euro aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Leer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Elke maand ontvang je nieuwe lessen van jouw hobbycursus in huis, waardoor je telkens weer geprikkeld wordt om lekker met jouw hobby bezig te zijn. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de cursus Yoga uitstekend te combineren met een drukke baan of met andere hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd leren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-cursussen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke begeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de cursus Yoga, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen
 • lessen bestuderen
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen
 • je digitale coach activeren om je extra te stimuleren
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen

STUDIEDUUR

Studieduur

De Yoga cursus duurt 12 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur een e-mail.

REVIEWS

Reviews

5/5
Yoga

Een yoga cursus online, top.

4/5
Yoga

bij de aanvraag kreeg ik snel 4 lessen , ik ben enthousiast wou dus de rest ook snel om me studie tempo hoog te houden . Dit ging heel moeilijk en langzaam 14 dagen proef toen de betaling en daarna pas de rest van de cursus. Dit kan dus een stuk beter! personeel bedacht zie van de 14 dagen af en voordat ze me rekening nagekeken hadden 2 verschillende banken duurde ook langzaam . De digitale leer omgeving is even wennen en zoeken maar dat vindt ze weg . Nu ben ik op een kwart van de studie en gaat alles perfect top en prima

4/5
Yoga

Erg interessant en leuk om te doen. De cursus is makkelijk te volgen. Hoewel ik het wel een beetje had verwacht, is de cursus toch wel een beetje zweverig. Maar daar stoor ik me niet zo aan.

5/5
Yoga

Al vaker een cursus gedaan ook Yoga net als nu maar altijd dik tevreden, keurig verzorgd en goede site! Zal echt vaker voor NHA willen gaan. Mooi 2019 toegewenst.

LESGELD

Lesgeld Yoga cursus

Yoga
€498,00 €249,00
of betaal 12x 23,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€498,00 €249,00
of betaal 12x 23,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

 • Nu 50% korting op het lesgeld!
 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Met persoonlijke begeleiding

5/5

Een yoga cursus online, top.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!