Hoger management  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Hoger management
associatie%20test nemas%20test
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
579,00
of 
12 x €53,50
 • Kies voor persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NEMAS-erkend diploma
 • Studieduur: 12 maanden
ALGEMEEN

Doorgroeien of de grote sprong wagen? Volg de Hoger Management opleiding

Managen is een werkwoord. Het is een vak apart. Als manager in het hoger kader moet je ook van diverse markten thuis zijn. Volg de Hoger Management opleiding en je weet wat nodig is om als manager effectief en efficiëmt leiding te geven.

Je bent als manager nauw betrokken bij zowel de kerntaken van je afdeling als bij andere zaken die in je team van kennisspecialisten spelen. Van alle ins en outs ben je volledig op de hoogte. In de Hoger Management opleiding van NHA doe je de nodige kennis op om je functie optimaal uit te voeren. 

Opleiding Hoger Management: voorbereiding op je nieuwe rol 

Met de opleiding Hoger Management op HBO-niveau stoom je jezelf klaar voor een nieuwe leidinggevende rol. En dat in een jaar tijd. Als bonus ontvang je ook nog eens het officieel erkende NEMAS-diploma.

Raad van Toezicht, Raad van Bestuur, College van Bestuur, CEO, directie, MR en OR: in deze cursus ga je aan de slag met organogrammen. Je kunt straks exact de functies en de verschillen tussen organen duiden.

Analyseer krachten en zwakheden

Ook leer je in de opleiding om aan de hand van een bekend sterke-zwaktemodel (SWOT) de kracht én achilleshiel van je afdeling of bedrijf in kaart te brengen. En strategische-, ontwerp- en stuurvariabelen? Na deze opleiding kun je ze wel dromen.

Leer een afdeling aansturen in de Hoger Management opleiding

Leidinggeven aan mensen is een wezenlijk onderdeel van je werk als hoger manager. In de Hoger Management opleiding maak je kennis met leiderschapsstijlen en motivatietheorieën.

Bij effectief leidinggeven komt een dosis psychologie om de hoek kijken. Waarom loopt een collega achter op zijn ontwikkelplan? Hij ziet de laatste tijd ook best witjes. En wat maakt dat een andere collega haar targets wederom niet lijkt te halen? In de Hoger Management opleiding leer je hoe je kijkt ‘achter’ gedrag en hoe je vervolgens zaken kunt bijsturen.

Voer voortgangsgesprekken en meer

Bij het leidinggeven aan een team komt heel wat kijken. Waar moet je bijvoorbeeld allemaal op letten bij een ontslagprocedure? En hoe voer je voortgangsgesprekken? Ook dat komt in de Hoger Management opleiding aan bod.

Ambieer je een managementfunctie in het hoger kader? Zorg dat je thuis raakt in personeelsbeleid, organisatiekunde en kwaliteitszorg. De opleiding Hoger Management van NHA bereidt je optimaal voor!


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Hoger Management

Het studieprogramma van de opleiding Hoger Management bestaat uit de onderdelen 'Organisatietheorie', 'Organisatietypologie', 'Organisatiefuncties', 'Vitale organisaties in de toekomst' en 'Integrale kwaliteitszorg'. Onder andere de volgende onderwerpen komen hierin aan bod:

Organisatietheorie

In deze inleiding maken we kennis met een groot aantal vaktermen binnen het management. We leren de vaktaal, gaan dieper in op een aantal belangrijke theorieën en belichten de denkwijzen van grondleggers als Galbraith en Mintzberg.

Het bestuursproces

Hier staan de taken van de manager en het organisatiebestuur centraal. Tevens leer je alles over strategische, ontwerp- en stuurvariabelen.

Strategie

Je leert o.a. hoe je een stakeholderanalyse dient op te stellen en hoe je een SWOT-analyse (Strengths, Weaknesses, Opportunities, Threats) kunt maken.

Organisatieontwerp

We zien welke variabelen een rol spelen bij het organisatieontwerp.

Leidinggeven

Uiteraard komen meerdere vormen van leidinggeven aan bod in deze Hoger Management opleiding. We behandelen leiderschapstheorieën en motivatietheorieën en helpen je een team zo effectief mogelijk te maken.

Organisatietypologie

Soorten organisatietypologieën, elementen die de cultuur van een organisatie bepalen, methoden om de cultuur in een organisatie te veranderen (opleiding, aanname- en ontslagbeleid, beoordelings- en beloningsbeleid enz).

Organisatieadvies

Onderzoekstechnieken, de aanpak van een organisatieprobleem, communicatie-analyse, interim management, opleidingsmodel. Alle facetten komen aan bod.

Kwaliteitszorg

Middels kwaliteitsmanagement leer je processen continu te verbeteren.

In deze overzichtelijke en praktijkgerichte cursus van NHA komt dus een breed scala aan onderwerpen aan bod. 

Scriptie

Je sluit de opleiding Hoger Management af met een scriptie waarbij je goed wordt begeleid.

DIPLOMA

Diploma Hoger Management

Je kunt meerdere malen per jaar examen doen voor het door bedrijfsleven en overheid officieel erkende NEMAS-diploma Voortgezet management. Dit examen bestaat uit 2 delen. Ook het schrijven van een scriptie is onderdeel van deze opleiding.

Voor meer informatie betreffende het examen zoals examendata, uiterlijke aanmelddata en examengelden verwijzen wij je naar de Associatie voor Examinering.


 

Internet:  associatie.nl

Het examen wordt door de Associatie afgenomen namens de Nederlandse Management Stichting (NEMAS).
Getuigschrift

Een NHA getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is een vooropleiding op HAVO/MBO-niveau of de opleiding Middle Management gewenst.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

 

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Hoger management valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Hoger management uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Hoger management, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

12 maanden bij een gemiddeld studietempo van acht uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Hoger Management
meest gekozen Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€699,00
of  12x 64,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
€579,00
of  12x 53,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!