Gratis studiegids

VMBO/HAVO/VWO

Haal alsnog een ontbrekend VMBO, HAVO of VWO certificaat voor één of meerdere vakken. Of kies voor een compleet vakkenpakket en behaal via de staatsexamens je volledige VMBO, HAVO of VWO diploma. NHA biedt diverse mogelijkheden. Onze opleidingen zijn niet alleen geschikt voor volwassenen, maar ook voor leerlingen die bijvoorbeeld voor één of enkele vakken gezakt zijn voor het eindexamen.

Dit betekent dat je je middels een thuisstudie kunt voorbereiden op de Staatsexamens en zo je voortgezet onderwijs diploma kunt halen, in zijn geheel of per vak. Van VMBO Biologie tot een compleet HAVO vakkenpakket, of Wiskunde B, Duits, Frans tot een compleet VWO vakkenpakket. Bereid je voor op het officiële eindexamen en haal (alsnog) de vakken die je nodig hebt.

Hoe kun je je (deel)certificaten of diploma halen?

Er zijn verschillende manieren om alsnog je VMBO, HAVO of VWO (deel)certificaten of diploma te halen. Zo kun je volledig terug de schoolbanken in. Maar het is ook mogelijk om een VAVO opleiding te volgen: dit staat voor Voortgezet Algemeen Volwassenenonderwijs. Maar de voorgaande opties zijn beiden op locatie en op vaste tijden. Heb je liever wat meer flexibiliteit? Dan kun je via NHA een thuisstudie volgen, uiteraard mét hulp van een docent. Zo bereid je je in je eigen tempo voor op de officiële staatsexamens. 

Waarom alsnog je VMBO, HAVO of VWO halen?

Heb je bijvoorbeeld een opleiding op het oog, maar zitten hier vooropleidingseisen op een bepaald niveau aan vast? Of heb je een bepaald profiel of vakkenpakket gevolgd, maar heb je een extra vak nodig om de aansluiting met je vervolgopleiding te verbeteren? Of ben je gezakt voor je eindexamen en wil je niet het hele jaar overdoen?

De opleidingen van NHA geven jou de mogelijkheid om zeer specifiek vakken te volgen op het door jou gewenste niveau. Je ontvangt al het lesmateriaal thuis zodat je in je eigen tempo kunt studeren. Met hulp van de vakdocenten word jij perfect voorbereid op de staatsexamens voor de vakken van VWO, VMBO of HAVO, waarmee je een deelcertificaat of volledig diploma kunt behalen.

Erkende opleidingen voor staatsexamen

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de Wet Erkende Onderwijsinstellingen voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Wij leiden je op voor het officiële staatsexamen op VMBO, HAVO of VWO-niveau. Haal alsnog je ontbrekende certificaat van een vak of start met een complete opleiding.


Het diploma staat gelijk aan het diploma dat je in het dagonderwijs kunt halen. Bijkomend voordeel: je bepaalt zelf het tempo waarin je leert. Uiteraard krijg je optimale begeleiding, de beste studieboeken, uitgebreide examentraining en examengarantie.

Daarom studeren bij NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Een erkend diploma
  • Niet geslaagd? Lesgeld terug!
Lees meer over studeren bij NHA »
 
  nrto keurmerk iso
Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!