Cursus Indonesisch  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Cursus Indonesisch
taalapp4 ERK%20logo
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€259,00
233,10
of 
12 x €21,60
4.3/5

Beoordeeld door 25 student(en)

 • Nu met gratis Taal-app
 • Met begeleiding van Indonesisch docent
 • Met luister-& spreekoefeningen
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 12 maanden
ALGEMEEN

Bahasa Indonesia: met de cursus Indonesisch ontdek jij deze prachtige taal

Tijdelijk gratis Taal-app bij deze cursus

Bahasa Indonesia is de nationale taal van Indonesië. Wil je dit unieke land met zijn bijzondere band met Nederland ervaren? De cursus Indonesisch helpt je goed op weg!

   Leer Indonesisch op ERK-niveau B1
   Studeer met hulp
van een ervaren vakdocent
   
Inclusief gratis Taal-app

Selamat datang! Welkom in Indonesië. Deze indrukwekkende ‘Gordel van Smaragd’ bestaat uit ruim 13.000 eilanden. Door de uitgestrektheid van het eilandenrijk spreken de inwoner maar liefst 700 verschillende talen.

Maak jezelf verstaanbaar in Indonesië

Sinds 1945 is ‘Bahasa Indonesia’ de nationale taal van Indonesië. En hoewel het de moedertaal is van slechts 20 miljoen van de ruim 200 miljoen inwoners, verstaat naar schatting driekwart van de bevolking de taal.

Beheers je het nationale Indonesisch, dan ben je gered in dit land. Een cursus Indonesisch helpt je hierbij.

Indonesisch leren: toegankelijker dan je denkt! 

Bahasa Indonesia is een moderne en zeer dynamische taal. Door de band met Nederland bevat de taal veel Nederlandse woorden. Daardoor is Indonesisch geen lastige taal om te leren. Integendeel, het is een vrij toegankelijke taal.

Deze cursus is ontwikkeld op ERK-niveau B1. Met de cursus Indonesisch van NHA spreek jij dus al gauw een aardig woordje Indonesisch! 

Volg de praktische cursus Indonesisch

In de populaire cursus Indonesisch komen alle facetten van de Indonesische taal aan bod. De nadruk ligt op het praktische gebruik; je leert je redden in tal van alledaagse situaties. Eten bestellen, de weg vragen, een vriendelijk praatje aanknopen met de gastvrije inwoners en vertellen hoe mooi je het land vindt.  

Gedurende de cursus Indonesisch leer je ook allerlei interessante wetenswaardigheden over Indonesië en de Indonesische cultuur.

Cursus Indonesisch: een aanvulling op je CV

De cursus Indonesisch is ook erg geschikt om te volgen wanneer je kennis van de Indonesische taal nodig hebt voor je werk. Indonesisch leren is voor bepaalde functies een belangrijke aanvulling op je CV.

Denk bijvoorbeeld aan situaties waarin je te maken hebt met internationale klanten of collega’s. Door deze cursus te volgen vergroot je jouw algemene inzetbaarheid en verbeter je jouw sociale vaardigheden.

Na het afronden van de cursus Indonesisch kun je de Indonesische taal lezen en schrijven en voer je zonder problemen een informeel of zakelijk gesprek.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Indonesisch

Perfecte beginnerscursus met veel praktische oefeningen

In deze populaire cursus Indonesisch komen alle facetten van de Indonesische taal aan bod. Aan de hand van leuke, makkelijk te volgen teksten behandelen we veel voorkomende alledaagse situaties. Ook leer je gaandeweg de cursus allerlei interessante wetenswaardigheden over Indonesië en de Indonesische cultuur.

Na elke les vind je een aantal oefeningen waarmee je je kennis van het "Bahasa Indonesia" kunt testen. De nadruk ligt op het praktische gebruik van de taal. Dit wil zeggen dat je alleen datgene leert wat je ook echt nodig zult hebben! Ook jij kunt al binnen enkele maanden Indonesisch leren.

Na het afronden van deze cursus kun je de Indonesische taal lezen en schrijven en kun je zonder problemen gesprekken voeren met de zeer gastvrije Indonesische bevolking. Jouw verblijf in de "Gordel van smaragd" zal dankzij deze handige cursus nog aantrekkelijker worden!

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Cursus Indonesisch, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Indonesisch voor Beginners

opleiding voldoet aan mijn verwachtingen; gaat wat dieper in op spelling en grammatica. Was enigszins bekend met de 'spreektaal' en constateer dat deze toch wat 'soepeler' aanvoelt qua structuur t.o.v. het officiële bahasa Indonesia zoals die in de lesboeken wordt afgehandeld. Verwarrend vind ik ook dat de lesnummering niet synchroon loopt aan de gerelateerde hoofdstukken (bv. opgaven les 11 gaan over de leerstof in hoofdstuk 9). Maar over het algemeen een leuke cursus om 'erbij' te doen. Tevreden!!

8/10
Indonesisch voor Beginners

prettig om het op eigen kracht te doen en er geen tijdsdruk is. 12 maanden de tijd voor 20 lessen. niet te veel uren in de week mee bezig, wat naast een baan en huishouden best lastig is. ik probeer om de 2 weken een les te behandelen en tot nu toe lukt dat.

10/10
Indonesisch voor Beginners

Heel tevreden ook met de feedback van de docent erg leerzaam

6/10
Indonesisch voor Beginners

Hi, ofschoon de cursus online is , is mainly done by books , sending manually your homework, which I do prefer, however a better mix Of, online technology and regular text books could be expected. I think some items in the book could be better. There no physical contact with teachers, you have to find your own way of conversation in the learner language. It's awkward to contact people you don't know to interact with, I mean regarding the other participants. You gave some links on line , which I don't find useful. There one link I would advise, that's Bloom library. On this side they offer an immense variety of reading material on all different levels. Kind regards*****

DIPLOMA

Diploma Indonesisch

Bij NHA rond jij je Cursus Indonesisch af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen

Deze taalcursus kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend;

Aanmelding
Aanmelden voor het examen is heel eenvoudig. In het lespakket tref je een uitnodiging aan om je aan te melden voor het examen. Het examengeld bedraagt € 132,50.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Na afloop van de Cursus Indonesisch kun je voor € 29,- een NHA-getuigschrift aanvragen, wanneer je al je huiswerk hebt ingezonden en hiervoor gemiddeld een voldoende (5,5 of hoger) hebt behaald.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Vooropleiding

Voor deze cursus is geen speciale vooropleiding vereist. We gaan ervan uit dat je weinig of geen kennis van de vreemde taal hebt als je aan deze cursus begint.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Cursus Indonesisch valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de Cursus Indonesisch uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd de Cursus Indonesisch leren op de manier die het beste bij jou past.

Met digitale geluidsbestanden voor luister- en spreekoefeningen!

De lessen zijn voorzien van luister- en spreekoefeningen. Een belangrijk hulpmiddel bij het leren van de juiste uitspraak. De geluidsbestanden (luisteroefeningen) vind je digitaal terug in jouw online leeromgeving: NHA Plaza. Je kunt deze geluidsbestanden afspelen op je computer of tablet of kopiëren naar jouw smartphone. Dat maakt een taal leren bij NHA nog leuker.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Wanneer je start met deze cursus, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

Studiemateriaal NHA

STUDIEDUUR

Studieduur

12 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Langzamer of sneller studeren kan en mag altijd! Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: 077-30 67 000. We helpen je graag!

TAAL-APP

Gratis Taal-app bij de Cursus Indonesisch  

Schrijf je nú in voor de Cursus Indonesisch en krijg óók nog eens vijf jaar gratis toegang tot onze mobiele Taal-app. Met de meer dan 50 onderwerpen, zoals reizen, eten, familie, ontvang je meer dan 50 uur extra oefenmateriaal: lezen, bekijken, horen en nazeggen. Oefenen waar en wanneer jij wilt.

Deze app maakt de uitgebreide NHA-taalcursus nog completer!

Extra's: 

 • heel veel oefeningen voor op jouw tablet, telefoon, laptop of desktop;
 • ook ideaal voor op vakantie;
 • ruim 50 onderwerpen;
 • maar liefst 5 jaar toegang;
 • ter waarde van € 50,-. 

LESGELD

Lesgeld

Indonesisch voor Beginners

€259,00 €233,10
of  12x 21,60
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€259,00 €233,10
of  12x 21,60
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Nu met gratis Taal-app 
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Ik vind het systeem erg fijn werken. Daarnaast vind ik het prettig hoe ik met mijn docent kan communiceren. Het huiswerk wordt altijd snel nagekeken en bij vragen kan ik die gemakkelijk stellen.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!