Sieraden Maken  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Sieraden Maken
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€219,00
197,10
of 
6 x €36,45
4.5/5

Beoordeeld door 13 student(en)

 • Incl. gratis basismaterialen
 • Met persoonlijke begeleiding
 • Praktijkgerichte cursus
 • Afronding: NHA-getuigschrift
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Ontwerp en maak zelf sieraden met de cursus Sieraden Maken

Ben jij creatief en houd je van mooie sieraden? Vind je het fijn om te kiezen uit een uitgebreide collectie van kettinkjes, mooie oorbellen of een unieke armband? Met de cursus Sieraden Maken ontwerp je jouw nieuwe sieraden helemaal zelf! Vraag een gratis proefles aan en ontdek hoe leuk het is om zelf aan de slag te gaan met het maken van sieraden.  

Ontdek jouw creativiteit met de cursus Sieraden Maken

De cursus Sieraden Maken past perfect bij jou als jij graag je eigen sieraden wilt leren ontwerpen en maken. Of je dit nu doet omdat je in de winkel geen sieraden kunt vinden die bij jouw smaak passen of gewoon omdat je het leuk vindt om creatief bezig te zijn met allerlei materialen zoals metalen, leer, resin en edelstenen. In de opleiding Sieraden Maken ontdek jij hoe je zelf prachtige sieraden maakt! 

Sieraden ontwerpen begint met inspiratie opdoen. Kijk bijvoorbeeld eens naar andere sieraden die je mooi vindt, of juist naar compleet andere voorwerpen. Inspiratie vind je overal! 

Ontdek verschillende technieken en materialen

Tijdens de cursus Sieraden Maken verdiep je je stap voor stap in de verschillende technieken en materialen. Met duidelijke stappenplannen in foto’s en tekst experimenteer je zoveel je wilt. Van edelmetaal tot hout en tin; je werkt in de cursus met allerlei materialen. Zo geef je je creativiteit alle ruimte. De opleiding Sieraden Maken is erg praktijkgericht. Aan het eind van elke les maak je zelf een professioneel ogend sieraad.

In de cursus komen verschillende technieken aan bod waarmee jij leert om steeds een uniek zelfgemaakt sieraad te maken. In de cursus Sieraden Maken komen uiteenlopende technieken als solderen, verschillende handwerktechnieken, het werken met polymeerklei en het gieten van metaal aan bod. 

Cursus Sieraden Maken met gratis materialenpakket

Speciaal voor de cursus Sieraden Maken heeft NHA een gratis materialenpakket samengesteld.

Met dit startpakket kun je direct aan de slag met het maken van jouw eigen sieraden. De meeste overige benodigde materialen en gereedschappen zijn gewoon verkrijgbaar in de standaard hobbywinkel, kralenwinkel of bouwmarkt.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Programma Sieraden Maken

In deze uitgebreide cursus Sieraden Maken komen verschillende onderwerpen aan bod. Het werken met metaal vereist bijvoorbeeld een heel andere benadering dan het werken met papier. Tijdens deze praktische cursus Sieraden Maken leer je stap voor stap hoe je zelf met verschillende technieken en materialen aan de slag gaat.

Met duidelijke stappenplannen in foto's en tekst experimenteer je met de verschillende materialen en technieken. In elke les van de opleiding Sieraden Maken behandel je een ander materiaal of een bepaald aspect daarvan. Je gaat onder andere werken met de volgende materialen:

 • (edel)metaal
 • textiel
 • polymeer
 • papier
 • resin
 • kunststof
 • hout
 • tin
 • edelstenen

Leer werken met verschillende technieken

In de opbouw van de lessen is er rekening gehouden met de moeilijkheid van de technieken. De cursus Sieraden Maken start met vrij simpele technieken, maar deze worden zodanig uitgewerkt dat je aan het einde van de les een professioneel ogend sieraad maakt. Zo ontdek je les voor les nieuwe mogelijkheden voor jouw creatieve hobby.

Aan het einde van de cursus Sieraden Maken worden ook de meer traditionele technieken van het werken met diverse materialen behandeld. Ook hier is er een opbouw in de moeilijkheidsgraad aangehouden. 

Natuurlijk zul je tijdens de cursus Sieraden Maken een voorkeur ontdekken voor bepaalde materialen of technieken. Je kunt na de cursus besluiten om deze misschien wel eenvoudige technieken verder uit te werken in gecompliceerde sieraden. Of je besluit juist om lekker divers te blijven werken en de ontwerpen simpeler te houden! De keuze is aan jou! 

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Sieraden Maken, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Sieraden Maken

Ik ben zeer tevreden,snelle reactie ophuiswerk inleveren en telefonisch contact prima

8/10
Sieraden Maken

Ik ben nog niet zo ver, vind het tot nu toe erg leuk. Ik zou video-uitleg erg op prijs stellen, aangezien ik mezelf erop betrap dat ik de technieken na het lezen van het hoofdstuk opzoek op YouTube om ze aan te leren.

10/10
Sieraden Maken

Super leuke cursus om te doen. Heel goed om te ontdekken welke techniek je leuk vindt om te doen. Alle facetten komen aan bod en heb een leuke lerares:-)

10/10
Sieraden Maken

Het is een heel leuke curses doe het heel graag je kan het op je eigen tyd doen en dat is heel erg fijn Ik hoop dat er heel veel mensen het ook luek vinden Ik wel doe het heel graag

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift Sieraden Maken

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).
 

NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Leer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de cursus Sieraden Maken uitstekend te combineren met een drukke baan of met andere hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd leren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Volg je een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-cursussen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke begeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de cursus Sieraden Maken, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur cursus Sieraden Maken

De cursus Sieraden Maken duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

CREATIES

Creaties van cursisten

Gemaakt door cursist(e) Susan Leurs

LESGELD

Lesgeld Cursus Sieraden Maken

Sieraden Maken

€219,00 €197,10
of  6x 36,45
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€219,00 €197,10
of  6x 36,45
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Met persoonlijke begeleiding
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Ik ben zeer tevreden,snelle reactie ophuiswerk inleveren en telefonisch contact prima

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!