Power BI  

Tijdelijk met GRATIS tablet 10% korting met 'lente10'
Power BI
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
319,00
of 
4 x €84,00
 • Studeer in je eigen tempo.
 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Niet geslaagd, lesgeld terug garantie
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 3 maanden
ALGEMEEN

Power BI cursus: Transformeer data naar waardevolle inzichten

Wil je ontdekken hoe je data kunt omzetten in krachtige inzichten en overzichtelijke rapporten? Dan is de Power BI cursus precies wat je zoekt! Power BI stelt je in staat om complexe gegevens te visualiseren en te analyseren, zodat je betere zakelijke beslissingen kunt nemen en waardevolle inzichten kunt verkrijgen.

Power BI is een zeer handige business intelligence-tool ontwikkeld door Microsoft. Het stelt je in staat om gegevens uit verschillende bronnen te verzamelen, te transformeren en te visualiseren op een manier die gemakkelijk te begrijpen en te delen is.

Met Power BI kun je ingewikkelde verzamelingen van gegevens omzetten in overzichtelijke dashboards en rapporten. Met slechts een paar muisklikken kun je inzicht krijgen in hoe je organisatie presteert, welke trends er zijn en welke patronen er te ontdekken zijn.

Je kunt gemakkelijk gegevens van verschillende bronnen zoals Excel, databases en cloudservices met elkaar verbinden. Vervolgens kun je deze gegevens tot leven brengen door gebruik te maken van visuele elementen, zoals grafieken en tabellen.

Hoe je dat doet? Dat leer je in de Power BI cursus. Na het afronden van de opleiding kun jij complexe data in overzichtelijke dashboards omzetten.

 

Haal alles uit je data met de Power BI cursus

De mogelijkheden van Power BI zijn eindeloos. Je kunt verkoopcijfers analyseren, het gedrag van klanten onderzoeken, operationele statistieken volgen en zakelijke kansen identificeren. Met de Power BI cursus kun je beslissingen nemen die gebaseerd zijn op data, waardoor je een voorsprong hebt op je concurrentie.

Of je nu een data-analist, een marketeer of een ondernemer bent die het maximale uit alle gegevens wil halen, deze opleiding biedt alles wat je nodig hebt om je doelen te bereiken.

Tijdens deze Power BI cursus leer je niet alleen de belangrijke functies van Power BI, maar ook hoe je ze kunt gebruiken om je eigen zakelijke problemen op te lossen. Je leert hoe je gegevens kunt veranderen, ingewikkelde analyses kunt doen en rapporten kunt delen met mensen binnen je organisatie.

 

Bereik zakelijk succes met data-analyse en besluitvorming

De cursus Power BI heeft als doel je de vaardigheden te leren om diverse databronnen te koppelen en snel inzicht te krijgen in je gegevens.

Je leert hoe je traditionele rapportages in Word, Excel of pdf kunt vervangen door online rapportages, waardoor iedereen altijd toegang heeft tot dezelfde up-to-date informatie.

Met de cursus Power BI leer je hoe je visuele en interactieve dashboards en rapportages kunt creëren die via verschillende apparaten zoals pc's, Macs, smartphones of tablets toegankelijk zijn. Je kunt 24/7 real-time gegevens bekijken, gebruikmaken van doorklikfunctionaliteit en de rapportages volledig aanpassen naar jouw wensen.

Dankzij self-service BI en geautomatiseerd reporting bespaar je tijd en ben je niet langer afhankelijk van IT-ondersteuning.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

Onder andere de volgende onderwerpen komen aan bod in de cursus Power BI:

 • Wat is Power BI en datamodellering?
 • Kunstmatige intelligentie
 • Kardinaliteit en filterrichting
 • Extract, Transform en Load -proces
 • Tips, trucs en nuttige visuals
 • Professionaliseren dashboard en rapport

Met de opgedane kennis en vaardigheden uit deze Power BI cursus ben je klaar om je gegevens optimaal te gebruiken en belangrijke inzichten te verkrijgen die de groei en het succes van je organisatie bevorderen. Stap in de wereld van Power BI en ontdek de kracht van data-analyse!

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze opleiding kun je afronden met twee examens. Ben je geslaagd voor de examens, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Het theorie-examen kun je dagelijks afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend;
 • examen maken kan ook in Paramaribo en Curaçao.

Aanmelden voor het praktijkexamen is heel eenvoudig. In het lespakket tref je een uitnodiging aan om je aan te melden voor het examen. Het examengeld bedraagt € 132,50 per examen.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig. Enige ervaring met de computer is gewenst.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Power BI valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Power BI uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Power BI, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De Power BI cursus duurt 3 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Power BI
€319,00
of  4x 84,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€319,00
of  4x 84,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!