Gratis studiegids

Kansrijke beroepen met veel werkgelegenheid

De tijd vliegt! Wil jij dit jaar jouw dromen waar maken en op zoek naar een kansrijk beroep? Lees dan snel verder en ontdek de branches waar ze op dit moment staan te springen om gedegen vakmensen!

 
Wat is een kansrijk beroep?

Wanneer is een beroep eigenlijk een kansberoep? Dit is afhankelijk van het aantal beschikbare vacatures. Daarnaast wordt het ook bepaald door het aantal mensen dat op zoek is naar een specifieke baan. Hoe minder mensen op zoek zijn naar hetzelfde beroep, des te kansrijker is dit beroep voor jou. Kortom kansrijke beroepen zijn banen waar veel vraag naar is maar waarbij het vinden van geschikt personeel relatief lastig is.

Nu is het tijd om je verder te verdiepen in dé kansberoepen van dit moment. We hebben speciaal voor jou een aantal branches, minder bekende beroepen en arbeidsintensieve beroepen op een rijtje gezet waarin de kansen op vast werk het allergrootst zijn.
 

In welke branches kun je terecht?

Een aantal branches waarin het vinden van geschikt personeel lastig is voor werkgevers, zijn techniek, ICT, zorg en onderwijs. In deze branches zijn veel kansrijke beroepen of krapteberoepen beschikbaar, omdat er voor deze beroepen specifieke kennis is vereist. Hierdoor is het vinden van geschikt personeel relatief moeilijk.

Je laten omscholen in één van deze branches is dan ook een goede keuze. Een aantal kansrijke beroepen uit deze branches zijn bijvoorbeeld: programmeur, elektricien, wijkverpleegkundige, verzorgende en leerkracht. Of liggen jouw interesses meer bij beroepen als Software DeveloperFront-end Developer of Back-end Developer?

 

Relatief onbekende kansberoepen

Daarnaast kunnen kansrijke beroepen ook minder bekende beroepen zijn of beroepen waarvoor zeer specifieke kennis nodig is. Bedrijven ondervinden problemen in het vinden van geschikt personeel voor deze functies omdat er bijvoorbeeld weinig mensen gestudeerd hebben voor dit specifieke vak.

Een aantal relatief onbekende kansrijke beroepen zijn onder andere: ongediertebestrijder, (assistent) declarant en Functioneel Beheerder. Ook kun je bijvoorbeeld opticien assistent of audicien worden

Ook interessant: de top 10 leukste beroepen volgens onderzoek >>

Arbeidsintensief

Tenslotte zijn er ook een aantal arbeidsintensieve kansrijke beroepen te benoemen. Arbeidsintensieve beroepen zijn beroepen welke lichamelijk zwaar werk vereisen. Dit zijn voornamelijk beroepen in de bouw. Denk bijvoorbeeld aan steigerbouwers, slopers, metselaars, stratenmakers en dakdekkers.

 

Omscholen naar een kansrijk beroep

De bovengenoemde kansrijke beroepen vereisen veelal specifieke kennis of vaardigheden. Wanneer jij een kansberoep zoekt, is het dan ook een goed idee om je te laten omscholen via een thuisstudie of cursus, zodat jij over de benodigde kennis beschikt wanneer je gaat solliciteren.

Wil jij je laten omscholen naar de ICT? Kies bijvoorbeeld voor een SQL cursus of een Java cursus. Of leer jij liever Programmeren in C#? Ook als jij je laat omscholen naar de zorg of een ander kansrijk beroep, is de kans groot dat jij in no time een baan zult vinden.

Je laten omscholen naar een kansrijk beroep kan eenvoudig en snel met een thuisstudie. Een thuisstudie van NHA kun je eenvoudig combineren met jouw huidige baan, omdat je zelf beslist waar en wanneer je studeert. Bekijk hier alle beroepsopleidingen van NHA.

Wanneer jij een opleiding hebt gevonden kun je via de gratis (online) proefles meteen ervaren of de studie daadwerkelijk bij jou past en of je de manier van studeren bij NHA als prettig ervaart.

 

Zet jij vandaag jouw eerste stap naar jouw toekomst?

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!