Ayurveda  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Ayurveda
KTNO-vakopleiding
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
399,00
of 
6 x €73,50
4.4/5

Beoordeeld door 8 student(en)

 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Volg de Ayurveda opleiding en ontdek de magische wereld van deze traditionele geneeswijze

Heb jij grote interesse in gezondheid? Streef jij naar de juiste balans tussen lichaam en geest en wil je anderen helpen een optimale gezondheid te bereiken? Dan is de opleiding Ayurveda perfect voor jou! Maak intensief kennis met deze traditionele geneeswijze en vervul een belangrijke rol in het algehele welzijn van anderen!

Ayurveda is een traditionele geneeswijze afkomstig uit India. Het legt de focus op een lang, gezond en gelukkig leven. De belangrijkste middelen die hiervoor worden ingezet, zijn gezonde voeding en een juiste leefwijze.

Ayurveda is een holistisch principe wat de kennis van onze eenheid combineert met de natuur en haar wetmatigheden. Deze Ayurveda opleiding wijst je de weg naar een gebalanceerd leven, de basis voor een volmaakt welzijn, natuurlijke schoonheid en duurzame gezondheid.

 

Verdiep je in een holistische behandelmethode met de Ayurveda opleiding

Deze Ayurveda cursus is er voor iedereen die meer wil weten over Ayurveda. Ben jij werkzaam als verpleegkundige, masseur, voedingsadviseur of heb je een andere functie in de gezondheidszorg? Dan is deze cursus van grote meerwaarde voor jou!

De Ayurveda opleiding  is geschikt voor beginners, maar ook als je meer ervaren bent in de Ayurveda kan dit een mooie manier zijn om je kennis te verdiepen. In deze cursus leer je hoe je Ayurveda behandelingen uitvoert. Aan het eind van de cursus beschik je dan ook over een uitgebreide kennis van Ayurveda.

 

Breng lichaam en mind in evenwicht

Het hoofddoel van Ayurveda is het voorkomen van ziektes en optimaliseren van het algehele welzijn. Tijdens deze opleiding Ayurveda leg jij daarom de focus op gezonde voeding en de juiste leefwijze. Je ontdekt de ayurvedische voedingsleer en gaat aan de slag met diagnostische vaardigheden. Aan de hand van de duidelijke lesstof krijg jij de verschillende behandelmethodes binnen Ayurveda onder de knie. 

Daarnaast leer je in deze Ayurveda opleiding hoe je aandoeningen behandelt op basis van de vijf elementen en de drie dosha’s Vata, Pitta en Kapha. De vijf elementen komen tot uiting in de verschillende lichaamsweefsels, organen en hun functies, en als persoonlijkheidskenmerken. Het zijn de bouwstenen van het universum. Door de dosha’s te observeren, ontdek je hoe een persoon fysiek en psychisch in elkaar zit en wat zijn sterktes en zwaktes zijn. Door de dosha’s in balans te brengen, komen het lichaam en de mind in evenwicht. 

Tijdens deze Ayurveda opleiding bouw jij aan een stevige basis van theoretische kennis en praktische vaardigheden. Aan het eind van de opleiding heb jij de basisprincipes van deze traditionele geneeswijze onder de knie.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

In de Ayurveda opleiding komen de belangrijkste principes uitgebreid aan bod. Onder andere de volgende onderwerpen worden behandeld:

 • De geschiedenis en filosofie van Ayurveda
 • Maha bhutas en Gurvadi gunas
 • Tridosha
 • Subdoshas
 • Prakruti en Vikruti
 • Agni en Ama
 • Sapta Dhatu
 • Srotamsi
 • Subtiele anatomie
 • De mind
 • Gezondheid en ziektes
 • Diagnostische principes
 • Behandelmethodes in Ayurveda
 • Ayurvedische voedingsleer
 • Basale kruidenleer
 • Dinacharya
 • Rutacharya

Deze Ayurveda opleiding neemt jou mee in een van de oudste gezondheidssystemen ter wereld. Het is een bron van kennis over het leven in al haar aspecten, een holistisch en natuurlijk systeem dat voorkomt uit een diepe wijsheid.

In de opleiding ga je daarom kijken naar de grote bouwstenen van het universum: de vijf elementen en hun eigenschappen en kwaliteiten. Daarnaast ga je de Tridosha observeren in deze opleiding. Ayurveda draait om een gezond evenwicht van lichaam en mind. Door de elementen en dosha’s te leren kennen en herkennen, weten we wat we wanneer nodig hebben om onszelf in evenwicht te krijgen.

Kortom, met deze Ayurveda opleiding maak jij intensief kennis met de belangrijkste principes van deze traditionele geneeswijze!

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Ayurveda, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Ayurveda

interessante opleiding

10/10
Ayurveda

Ik vond het een super leuke cursus! Wat me erg beviel is dat er precies voldoende diepgang is en dat je met je huiswerk de stof leert toepassen in de praktijk.

10/10
Ayurveda

Erg duidelijk en goed samengevat. Goede hulp van docent en alles wordt netjes nagekeken. Ook de motivatiecoach is erg handig en duwt je net de juiste richting op

10/10
Ayurveda

Duidelijk uitleg van de lesstof en snelle feedback van de docent

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend.
 • examen maken kan ook in Paramaribo en Curaçao
   

Aanmelding
Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via Plaza. Het examengeld bedraagt € 132,50.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Ayurveda valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

 
KTNO-geaccrediteerd

Ook is deze opleiding geaccrediteerd door de beroepsvereniging KTNO, actief binnen de complementaire gezondheidszorg. Deze opleiding wordt voor hun leden geadviseerd als vakopleiding en kan nascholingspunten opleveren.
 

VBAG-erkend

Ook wordt deze opleiding erkend door de VBAG, de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze, voor bij- en nascholing.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Ayurveda uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Ayurveda, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de Ayurveda opleiding staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Ayurveda
€399,00
of  6x 73,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€399,00
of  6x 73,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

interessante opleiding

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!