Je hebt nog geen opleiding als favoriet toegevoegd.

077 - 30 67 000
24 uur/dag bereikbaar voor studieadvies Bel mij
Gratis studiegids

Dierenartsassistent

Dierenartsassistent
Gratis proefles
Inschrijven
12x
30,00
of ineens
€658,00 €329,00
5/5

Beoordeeld door 3 student(en)

ALGEMEEN

Graag met dieren werken? Volg de cursus Dierenartsassistent

Hou je van dieren? Ongetwijfeld, anders was je niet op deze pagina uitgekomen. Dan weet je waarschijnlijk ook dat dierenartsassistent een geweldig beroep is. De cursus Dierenartsassistent bereidt je goed voor op dit gevarieerde en boeiende vak. 

Een kater die gesteriliseerd moet worden. Een puppy die inentingen nodig heeft. Of een konijn met gebitsproblemen. Elke dag is anders in een dierenartspraktijk. Als dierenartsassistent ben je de rechterhand van de dierenarts.

Je ondersteunt de arts bij alle dagelijkse werkzaamheden: van het maken van afspraken tot assisteren in de operatiekamer.

Bloed afnemen

In de cursus Dierenartsassistent maak je kennis met de vele facetten van dit beroep. Je leert hoe dierenlichamen werken, maar ook hoe je ziektes kunt herkennen. Je krijgt antwoord op de vraag hoe je een dier moet vasthouden en hoe je bijvoorbeeld bloed afneemt of urineonderzoek doet.

Voeding en verzorging

Als dierenartsassistent ben je voor klanten het eerste aanspreekpunt. Daarom is er in de cursus Dierenartsassistent veel aandacht voor de omgang met de eigenaren van dieren.

Je leert welke tips je aan eigenaren van dieren kunt geven over bijvoorbeeld voeding en verzorging. Maar ook omgaan met klachten en het voeren van een slechtnieuwsgesprek komt uitgebreid aan de orde. Soms wordt een dier niet beter en dan hebben de eigenaren ook aandacht nodig.

Wat je nog meer doet?

Je assisteert de dierenarts in de behandel- en operatiekamer. Je weegt dieren, houdt ze vast, dient medicijnen toe, bereidt operaties voor en steriliseert instrumenten. Na een operatie verzorg je het dier en hou je zijn gezondheid in de gaten. Voor dit verantwoordelijke werk krijg je in de cursus Dierenartsassistent alle kennis en vaardigheden aangereikt.

Praktijkgericht

Werk je graag met dieren en wil je aan de slag in een dierenartspraktijk? Dan is deze praktijkgerichte cursus een goede keuze.

Zet de eerste stap naar een veelzijdige baan. Kies voor de cursus Dierenartsassistent.

PROGRAMMA

Studieprogramma Dierenartsassistent

Je leert in deze praktijkgerichte cursus onder andere:

Hoe dierenlichamen werken

Waar zit het hart bij een hond? Hoe werkt het spijsverteringsstelsel van een konijn of paard? Hoe ziet het skelet van een kat eruit?  

Zieke dieren herkennen

Het herkennen van zieke dieren is een belangrijk onderdeel van de cursus. Zoals mensen soms kribbig zijn bij pijn, zo kunnen dieren bij ziekte ook geïrriteerd zijn, of zelfs agressief worden. De cursus behandelt daarom uitgebreid ziekteleer, waarin onder andere bacteriën, virussen, schimmels en parasieten worden toegelicht. Ook leer je over de instrumenten die gebruikt worden voor het behandelen van zieke dieren en de wijze waarop je verschillende dieren moet vasthouden. 

Onderzoekstechnieken toepassen

Technieken zoals bloed afnemen, urineonderzoek en röntgenfotografie worden helder in beeld gebracht waardoor deze kunnen worden toegepast in de praktijk. 

Veilig en hygiënisch werken

Omdat de dierenartsassistent dagelijks met bacteriën in aanraking komt, is het goed omgaan met gesteriliseerde instrumenten en apparaten in de laboratoriumruimte erg belangrijk. 

Medicijnen en voeding kennen

Het beheren van de interne apotheek is vaak ook een van de taken van de dierenartsassistent. Je leert hoe je veilig omgaat met medicijnen, welke medicijnwetgeving geldt en hoe je de voorraad goed moet beheren. Bovendien verneem je alles over voeding voor de verschillende diersoorten. 

Met de eigenaars van de dieren omgaan

Een dierenartsassistent werkt niet alleen met dieren, maar ook met hun baasjes. Je bent vaak het eerste aanspreekpunt voor klanten die je om advies zullen vragen. Ook leer je hoe je klanten telefonisch te woord staat, hoe je omgaat met boze klanten en hoe je slecht nieuws brengt wanneer dit nodig is. 

DIPLOMA

Diploma Dierenartsassistent

Je kunt examen doen voor het NHA-instituutsdiploma.

Getuigschrift

Een NHA getuigschrift kun je aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig. 

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Alle NHA-opleidingen die aan wetgeving onderhavig zijn voldoen aan de kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist. NHA past deze hoge kwaliteitsstandaard toe op de ontwikkeling van al haar opleidingen.

ZO STUDEER JE

Persoonlijke begeleiding via internet

Wanneer je kiest voor de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er niet alleen voor.  Je kunt de huiswerkopgaven aan het eind van een les voorzien van eventuele vragen. Deze stuur je per post of via internet naar jouw docent. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een beoordeling. Je mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! Wanneer je start met deze opleiding, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Studeer in je eigen tempo

Je ontvangt deze beroepsopleiding compleet thuis. Je bepaalt dan zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze beroepsopleiding kan op elke dag van het jaar!

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je direct in contact met studiegenoten die dezelfde beroepsopleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Lesmateriaal

Voor deze opleiding heb je geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Daarnaast ontvang je gratis een fraaie ringband om je lessen in te bewaren. Zo hou je overzicht en bespaar je geld.

STUDIEDUUR

Studieduur

12 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Studietijd

Per les moet je rekenen op 4 uur.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur ons een e-mail.

REVIEWS

Reviews

5/5
Dierenartsassistent

Heel goede, uitgebreide studie. De dierenarts waar ik stage bij deed was onder de indruk.

4/5
Dierenartsassistent

Ik vind het een goede opleiding. je begint mooi rustig en het bouwt langzaam op!

5/5
Dierenartsassistent

Ik vind de cursus leuk maar de docent vraagt meer ervaring dan ik kan van de lessen leren. Bijvoorbeeld zonder werkervaring weet ik niet welke spullen zijn goedkoper enz.

LESGELD

Lesgeld

Dierenartsassistent
meest gekozen Met hulp
12x 35,00
of ineens €768,00 €384,00
Inschrijven
Zonder hulp
12x 30,00
of ineens €658,00 €329,00
Inschrijven
Bereken jouw belastingvoordeel Bedrag
Studiekosten
Belastingschaal
Drempel
Jouw Voordeel
Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

  • Nu 50% korting op het lesgeld!
  • 15 dagen op proef
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt

Dierenartsassistent
5/5

Heel goede, uitgebreide studie. De dierenarts waar ik stage bij deed was onder de indruk.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!