Gratis studiegidsMode opleiding

Verander stoffen in mode

Een mode opleiding. Amsterdam, Rotterdam, Utrecht of Breda: waar volg jij een mode opleiding? Bij NHA volg je thuis de cursus. Studeer waar en wanneer je wilt. Dat is flexibel studeren volgens NHA.

Waar denken de meeste mensen aan bij een mode opleiding? Modevakschool? Nee hoor, je kunt ook een kleding maken cursus volgen via NHA. Fijn in je eigen tempo, onder begeleiding van een docent die jou van feedback voorziet. 

 

Mode opleiding: in 16 lessen een expert in modeontwerp

Ben je geïnteresseerd in mode? Wil je bijvoorbeeld personal shopper worden? Of wil je kleding ontwerpen? Wil je de computer gebruiken bij kledingontwerp? En wil je studeren wanneer en waar het jou uitkomt? Volg dan de cursus Mode ontwerper van NHA.

De cursus Modeontwerper van NHA is een mode opleiding in het klein:
Duur: 9 maanden
Aantal modelessen: 16
Inclusief: Computer Aided Design
Inclusief: stoffen die horen bij het lesmateriaal

 

Waarom volg je een mode opleiding?

Je houdt van mode, besteedt er met plezier tijd aan en wil er je vak van maken. Na de 16 modelessen volg je bij NHA 10 ondernemerslessen. Zo begin je voorbereid aan een carrière als modeontwerper.

Bij de cursus Modeontwerper krijg je al het lesmateriaal in een keer thuisgestuurd. Je bepaalt zelf je studietempo. Opdrachten stuur je in en je krijgt feedback van je privédocent. Contact met studiegenoten leg je online via het studentenplaza.

Volg de regels van de mode

Van bruidsjurken tot sportkleding: een mode opleiding geeft je de mogelijkheid alle soorten kleding te ontwerpen. Van bedrijfskleding tot galakostuums: de grootste uitdaging is kleding maken die aan strikte voorschriften voldoet.

De petticoat in de jaren vijftig, de wijde spijkerbroek in de jaren zeventig: als kleding in de mode is, dan is het populair. Een mode opleiding besteedt aandacht aan de geschiedenis van mode en aan veranderingen.

Vroeger schreven modehuizen kledingmode voor. Wanneer gaat mode tegenwoordig viraal? Soms ontstaat mode op straat, soms pikken stijlbureaus trends op, soms geeft een popster een modetrend een vliegende start.

 

Ga zelf aan de slag met mode

Wil jij ook zelf aan de slag op de naaimachine? Naaien voor beginners leer je in onze cursus Kleding Maken en Ontwerpen. Al in 9 maanden leer jij hoe je zelf de mooiste kledingstukken maakt. Leer patronen tekenen, verdiep je in verschillende materialen en krijg verschillende hand- en machinesteken onder de knie. 

Volg je dichtbij huis of ver weg een mode opleiding? Amsterdam is dé plek voor een mode opleiding. Rotterdam is een minstens zo ambitieuze modestad. Met NHA kun je ook thuis aan de slag met mode, net wat je wilt. Volg je hart, creëer mode. Opleiding helpt je snel op weg, kies voor NHA.

 

Bekijk ook deze populaire cursussen

Het volgen van een mode opleiding is bij veel vrouwen populair. Is een mode opleiding toch niet helemaal wat je zoekt? 

Bekijk dan hier nog 6 andere populaire cursussen voor vrouwen.

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!