Gratis studiegids

Je sociale vaardigheden ontwikkelen

Wist je dat jouw sociale vaardigheden dé sleutel zijn tot het hebben van goede verstandhoudingen en bepalend zijn voor de mate waarin je goed kunt samenwerken? Heb jij besloten om aan jouw sociale vaardigheden te willen werken om zo meer carrièrekansen te hebben? Lees snel verder en ontdek welke cursus of training het beste bij jou past.
 

Cursus Sociale Vaardigheden

Het volgen van een sociale vaardigheidstraining, geeft jou de mogelijkheden om te werken aan jouw personal skills. Werken aan deze vaardigheden zijn zeker geen verspilde tijd, je gebruikt je sociale vaardigheden immers dagelijks. Het volgen van een training kan face-to-face of middels een thuisstudie.
 

Ontdek wat jouw sterktes en zwaktes zijn

Wanneer je zelfstandig aan de slag gaat met een sociale vaardigheden cursus, is het belangrijk om in kaart te brengen welke people skills je wilt ontwikkelen. Dit kun je doen door middel van een persoonlijke SWOT-analyse. In deze persoonlijke analyse maak je een overzicht van jouw sterktes en zwaktes. Daarnaast bekijk je ook welke mogelijke kansen en bedreigingen zich kunnen voordoen op bijvoorbeeld de arbeidsmarkt.

Nu je weet welke zwaktes je wilt ontwikkelen, is het tijd om een geschikte sociale vaardigheden cursus te kiezen. We hebben een aantal cursussen voor jou op een rijtje gezet.

 

Persoonlijke doelen bereiken met Soft Skills

Wil jij aan de slag met jouw algehele persoonlijke ontwikkeling? Dan is de cursus Soft Skills iets voor jou. Tijdens de Soft Skills cursus krijg je onder andere praktische handvatten rondom samenwerken en communiceren aangereikt die je meteen kunt toepassen in de praktijk.

 
Efficiënter werken

Schiet jij snel in de stress of wil jij graag efficiënter werken? Dan is een cursus Time Management of Stress Management iets voor jou. Tijdens de cursus stressmanagement leer je bijvoorbeeld hoe je stress kunt ombuigen naar gezonde spanning.

 
Effectief leidinggeven

Wanneer jij wilt doorgroeien of wanneer je merkt dat jouw manier van leidinggeven niet altijd effectief werkt, kun je ervoor kiezen om aan deze sociale vaardigheid te werken. Kies bijvoorbeeld voor een opleiding Leidinggeven of cursus Leiderschap.

 
Communicatie vaardigheden ontwikkelen

Jouw sociale vaardigheden vallen of staan doorgaans bij de manier waarop je communiceert met de medemens. Niet alleen jouw woorden, maar ook je lichaamstaal speelt hierin een belangrijke rol. Effectief leren communiceren doe je bij NHA! Leer bijvoorbeeld hoe jij duidelijk jouw verhaal over kunt brengen met de cursus Presenteren, of volg de opleiding Communicatie en Management en til jouw carrière naar een hoger niveau.

Of wat dacht je van de cursus Geweldloos Communiceren? Je leert in deze cursus onder andere hoe je conflicten kunt vermijden en misverstanden op te lossen. Een ontzettend waardevolle vaardigheid!

 

Werken in teamverband

Werk jij vaak in teams? Ook dit is een personal skill die je kunt ontwikkelen. Tijdens de opleiding Groepsdynamica leer je onder andere waarom sommige teams wel en sommige niet functioneren, en hoe je een groep effectief kunt laten samenwerken.

Heb je een groot inlevingsvermogen en wil je graag andere mensen ondersteunen? In de Vertrouwenspersoon opleiding leer je hoe je werknemers binnen jouw bedrijf die te maken hebben gekregen met ongewenst gedrag opvangt en een luisterend oor biedt. Vertrouwenspersoon worden doe je met de opleiding van NHA!

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!