UX Designer  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
UX Designer
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€569,00
512,10
of 
6 x €94,05
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Niet geslaagd, lesgeld terug garantie
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Ontdek de wereld van User Experience met de UX Designer opleiding

Stap binnen in de fascinerende wereld van gebruikerservaringen en ontdek hoe je met de UX Designer opleiding de perfecte harmonie tussen mens en technologie kunt creëren.

De opleiding UX Designer neemt je mee op een reis vol creativiteit, inzicht en innovatie, waarbij je leert hoe je de behoeften en verlangens van gebruikers kunt omzetten in meeslepende digitale ervaringen.

Of je nu droomt van het ontwerpen van succesvolle apps, ijzersterke websites of interactieve interfaces, deze opleiding voorziet je van de vaardigheden en kennis die je nodig hebt om jouw stempel te drukken op de digitale wereld.

Duik in de wereld van gebruiksvriendelijkheid, visueel ontwerp en interactieontwerp en word de specialist van de digitale reis die jouw gebruikers betovert en inspireert.

 

Til gebruikerservaring naar nieuwe hoogten met de UX Designer opleiding!

Ben jij een gepassioneerde probleemoplosser met oog voor detail? Een creatieveling die de brug wil slaan tussen technologie en gebruikersbehoeften? Of een ondernemende geest die wil innoveren en de gebruikerservaring naar nieuwe hoogten wil tillen? Dan is de UX Designer opleiding de perfecte keuze voor jou.

Of je nu al ervaring hebt of helemaal nieuw bent in de wereld van gebruikerservaring, deze opleiding biedt een veelzijdig programma dat aansluit bij jouw ambities.

Het maakt niet uit of je een carrière wilt nastreven bij een toonaangevend technologiebedrijf, een eigen bedrijf wilt starten, of als freelancer wilt werken, de UX Designer opleiding geeft je alle tools die je nodig hebt.

 

Leer de geheimen van gebruiksvriendelijkheid en creëer digitale magie

Het doel van de opleiding UX Designer is om je te helpen bij het leren van de belangrijkste vaardigheden en kennis die je nodig hebt om geweldige digitale ervaringen te ontwerpen.

Je gaat leren hoe je de behoeften van gebruikers begrijpt en hoe je die kennis kunt gebruiken om gebruiksvriendelijke interfaces te maken. Je ontdekt hoe je onderzoek doet naar wat gebruikers willen, hoe je interacties ontwerpt die logisch en handig zijn en hoe je prototypes maakt om je ideeën te testen.

Met deze vaardigheden kun je digitale producten maken die niet alleen goed werken, maar ook leuk zijn om te gebruiken.

 

Met een opleiding UX Designer verbeter en optimaliseer je de gebruikerservaring van je website of app. Dit resulteert in hogere klanttevredenheid en meer converterende klanten.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

Het programma van de UX Designer opleiding bestaat uit drie onderdelen:

UX Designer

In de eerste lessen nemen we je mee in het design stuk van UX Designer. De opleiding biedt inzicht in o.a. de basis van Figma en de theorie en principes van ontwerpen.

Beginnen met webdesign

Zet de eerste stappen op het gebied van webdesign. Je leert basis HTML-kennis, inclusief paginastructuur, tekststructurering, link toevoeging, afbeeldingen, tabellen, formulieren en zoekmachineoptimalisatie.

Het internet mooier maken

Met alleen HTML kun je een pagina opmaken, maar je kunt je websites nog mooier maken door ook CSS te gebruiken. In de laatste lessen van de opleiding UX Design leer je de basis van CSS, waaronder het CSS Box Model, responsive design en animaties.

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze opleiding kun je afronden met twee examens. Ben je geslaagd voor de examens, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Het theorie-examen kun je dagelijks afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend;
 • examen maken kan ook in Paramaribo en Curaçao.

Aanmelden voor het praktijkexamen is heel eenvoudig. In het lespakket tref je een uitnodiging aan om je aan te melden voor het examen. Het examengeld bedraagt € 132,50 per examen.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig. Enige ervaring met de computer is gewenst.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. UX Designer valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding UX Designer uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding UX Designer, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De opleiding UX Designer duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

UX Designer

€569,00 €512,10
of  6x 94,05
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€569,00 €512,10
of  6x 94,05
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!