Gratis studiegids

ondernemen

Ondernemen

Opleiding zelfstandig ondernemer

Zoek je een erkende opleiding zelfstandig ondernemer? Kies voor een van de ondernemersopleidingen van NHA.

Hoe verstuur je facturen? Welke eisen stelt de Belastingdienst aan je administratie? Wanneer heb je een ondernemingsplan nodig als je krediet wilt voor het uitbreiden van je onderneming? De vragen stapelen zich op. De cursus zelfstandig ondernemer biedt uitkomst.

Cursus ondernemen

Leer de fijne kneepjes van het ondernemerschap met een cursus ondernemen bij NHA.

Een cursus ondernemen, dat klinkt behoorlijk stoffig. Alsof je leert hoe je de hele dag de boekhouding bij kunt houden en papier heen en weer schuift. Wees gerust, ondernemen is meer, veel meer. Volg een cursus ondernemerschap en ontdek dat een ondernemerscursus je kans op succes vergroot. Hoe? Door het gewoon te doen. Zo eenvoudig is het.

Ondernemingsplan schrijven

Een ondernemingsplan schrijven? Leer het bij een van de ondernemerscursussen van NHA.

Een ondernemingsplan maken geeft investeerders vertrouwen en biedt houvast als zaken succesvoller gaan. Je kunt altijd terugvallen op het plan en bijstellen indien nodig. Dat is het voordeel van een doortimmerd plan.

Startende ondernemer

Startende ondernemer? Spijker je zakelijke kennis bij en volg een van de cursussen van NHA.

Van een website bouwen tot PDB: bij NHA vinden startende ondernemers praktische cursussen die een onderneming vooruit helpen. Succesvol ondernemen is een kwestie van jezelf goed voorbereiden en valkuilen vermijden.

Je financiën op orde

Een eigen zaak komt met veel verantwoordelijkheid. Niet alleen op het gebied van je core business, maar ook op financieel vlak. Het is belangrijk om je geldzaken goed op orde te hebben. Wanneer je zelf nog niet voldoende kennis hebt op dit gebied, en je (nog) niet in de gelegenheid bent om je financiën uit te besteden, kan een cursus of opleiding in Financiële Administratie goed van pas komen.

Internetbedrijf starten

Soepeltjes een website ontwerpen of sieraden verkopen via je eigen webshop? Je eigen internetbedrijf starten begint met een cursus van NHA.

Je kent de succesverhalen. Steve Jobs, Ronald Wayne en Steve Wozniak begonnen in een garage. Apple is nu een bedrijf dat per seconde 1000 euro winst maakt (in 2016 volgens gegevens van Apple zelf). Mark Zuckerberg begon facebook omdat hij dacht dat zijn studiegenoten wel een online vriendenboek konden gebruiken.

Een eenmanszaak oprichten

Een eenmanszaak oprichten? NHA maakt het makkelijker.

Begin je met een eerste klus en regel je daarna alle zaken of begin je met een inschrijving bij de Kamer van Koophandel en andere organisatorische zaken? Een eenmanszaak starten, hoe doe je dat eigenlijk?

Eigen winkel beginnen

Zelf een eigen winkel beginnen zonder diploma? Haal de verplichte diploma’s bij NHA.

Van een kapperszaak tot een eigen restaurant: je wilt zelf je eigen winkel openen in een paar maanden tijd? Dat kan. Kies voor de cursussen van NHA. Cursussen die je in je eigen tempo voltooit, waar en wanneer het jou uitkomt. Met deze 5 tips voor opleidingen open jij straks jouw eigen winkel.

Eigen café beginnen

Een eigen café beginnen? Volg de cursus Cafébedrijf van NHA.

'Het is tijd, de hoogste tijd...' Ben je een gangmaker? Bedanken mensen je voor je gezelligheid? Houd je van mensen en van uitgaan? Dan is de horeca dé plek voor je. Volg de cursus Cafébedrijf en open over 6 maanden de deuren van je eigen café. Een eigen café beginnen is misschien wel makkelijker dan je denkt.

Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen betekent een hoger bedrijfsrendement nastreven en tegelijkertijd kansen benutten voor het milieu én voor mensen.

De definitie van duurzaam ondernemen lijkt eenvoudig: ondernemen en daarbij een balans vinden tussen people, planet en profit. Hoe werkt dat in de praktijk? Is er een opleiding duurzaam ondernemen waar je leert hoe je dat doet?

BV oprichten

Stap voor stap bouwen aan een onderneming.

Een bv beginnen. Je eigen bedrijf. Ondernemen. Waar begin je? Is het een kwestie van inschrijven bij het handelsregister of komt er meer kijken bij een eigen bv beginnen? Ongetwijfeld weet je de antwoorden. Maar wat is de volgende stap? Bij NHA heb je de keuze uit meerdere cursussen die je op weg helpen.

BV starten

Aan de slag met je eigen bedrijf.

Een eigen bv starten. Waar begin je? Kom goed beslagen ten ijs en bereid je voor met een van de ondernemerscursussen van NHA. Daarin leer je dat een bv starten meer is dan alleen maar kiezen voor een populaire rechtsvorm voor je onderneming.

Voor jezelf beginnen

Succesvol beginnen voor jezelf - handleiding.

Je wilt voor jezelf beginnen, maar hoe pak je dit slim aan? Deze handleiding beschrijft stap voor stap hoe jij als startende ondernemer succesvol je eigen bedrijf kunt opzetten.

Webwinkel beginnen

Kopen en verkopen via internet? Is dat moeilijk? Welnee. Bij de cursus Eigen webshop starten van NHA krijg je een stappenplan. In ongeveer 60 uur ben je online.

Van CoolBlue tot Amazon en van Zalando tot Blendle: online verkoop is booming business. Hand in hand met online verkoop gaat online marketing: klanten, relaties en socialmediagebruikers de gelegenheid bieden als ambassadeur voor je op te treden.

Eigen onderneming starten

Heb je een middenstandsdiploma nodig? Of vergunningen? Of een startkapitaal? Welke eisen stelt de wet aan ondernemers? De cursus Zelfstandig ondernemer MKB biedt antwoorden.

Ondernemer dat word je niet, dat ben je. Klopt dat? Nee, daarvoor zijn er te veel voorbeelden van ondernemers die eigenlijk per toeval een bedrijf begonnen. Niet de minste bedrijven.

Middenstandsdiploma

Een middenstandsdiploma is niet meer nodig, vakkennis wel.

Heb je een middenstandsdiploma nodig om een eigen bedrijf te starten? Nee.

Eigen baas worden

Kies voor de ondersteuning en geef je bedrijf de beste start

Van een eigen webshop tot een adviesorganisatie of aan de slag als freelancer: droom jij van eigen baas zijn? Zelf elke ochtend de deuren van je bedrijf openen. Of met je laptop aan de keukentafel de hele wereld veroveren. Wil je zelf bepalen hoe jij je tijd indeelt? Kies voor ondernemerschap en start met de cursus die je het best op weg helpt.

Cursus horeca

Aan de slag in de horeca? Volg een cursus en laat je droom uitkomen.

Van een bierbrevet tot een eigen café: geef je ambitie alle ruimte met een cursus horeca van NHA. In de horeca is volop werk. Van portiers tot koks: in Nederland werken honderdduizenden mensen in de horeca. Denk aan café's, restaurants, lunchrooms, hotels.

Eigen restaurant beginnen

Een eigen restaurant beginnen? Kies voor een van de cursussen van NHA

Fajita's maken of gnocci met courgette? Gaat het bij een restaurant om de smaak of om de aandacht? Of om beide? Dat ontdek je bij een eigen restaurant starten.

Eigen bedrijf starten vanuit huis

Een eigen bedrijf starten vanuit huis is makkelijker dan je denkt.

De logeerkamer leeghalen en inrichten als kapsalon? Een eigen bedrijf beginnen vanuit huis? NHA helpt met cursussen voor mensen met ambitie. Mensen die op creatieve wijze een product of dienst aanbieden en dat het liefst vanuit de eigen woning doen. Ideaal, toch?

Een uitzendbureau beginnen

Een uitzendbureau beginnen? Vermijd de 4 grootste valkuilen.

Bedrijven die arbeidskrachten zoeken en mensen die de handen uit de mouwen steken. Een uitzendbureau beginnen betekent vraag en aanbod bij elkaar brengen

Taxibedrijf beginnen

Een taxibedrijf beginnen? Kies voor een van de cursussen van NHA.

Passagiers op hun bestemming brengen en geld verdienen. Een taxichauffeur houdt zijn ogen op de weg en is ook een alert ondernemer.

Handelsonderneming beginnen

Een handelsonderneming beginnen? Start met het praktijkdiploma Commercieel Ondernemer.

Een handelsonderneming starten? Je hebt basiskennis nodig over ondernemerschap, administratie en marketing. Met de combinatiecursus Praktijkdiploma Commercieel Ondernemer leg je een basis voor een succesvolle start van jouw eigen winkel, praktijk of webshop.

Mkb cursus

Alle ins en outs kennen van het mkb? Kies voor een mkb cursus van NHA.

Het mkb levert meer dan de helft van de economische productie in Nederland. Van alle ondernemingen is 99 procent een midden- of kleinbedrijf. Van kapperszaken tot trainings- en adviesbureaus: een mkb-bedrijf is een bedrijf met 10 tot 250 werknemers.

Bed en breakfast beginnen

Een bed en breakfast beginnen? Geld verdienen met gastvrijheid.

Je kent ze wel. De televisieprogramma's waarbij mensen hun droom uit laten komen en een B&B beginnen. Wat een feest. Gasten hebben vakantie. Zijn er een paar dagen tussenuit. In een Bed and Breakfast geef je ze gastvrijheid. En daar krijg je veel voor terug. Heel veel.

Ondernemerschap opleiding

Boost je commerciële competenties met de cursussen van NHA

Zit ondernemerschap in jouw bloed of verbeter je jouw ondernemersinzicht met een training ondernemerschap? Zet samen met NHA de eerste stap richting succes.

Autobedrijf starten

Stap in. Een autobedrijf beginnen? NHA geeft je de gereedschappen in handen zodat je goed voorbereid bent

Verkoop, onderhoud, verhuur of een combinatie van die drie: autobedrijven heb je in soorten en maten. Een eigen autobedrijf starten, begint bij de vraag wat voor autobedrijf je begint.

Adviesbureau starten

Kies voor een van de cursussen van NHA. Mensen en organisaties helpen met advies? Een eigen adviesbureau opzetten? Begin met de beste voorbereiding.

Een adviesbureau starten is één. Je wilt klanten, geld verdienen en een goedlopende onderneming. Je wilt bij de helft van de starters horen die blijft ondernemen. Je wilt niet bij de helft horen die stopt. Vanzelfsprekend.

Internetbedrijf starten

Soepeltjes een website ontwerpen of sieraden verkopen via je eigen webshop? Je eigen internetbedrijf starten begint met een cursus van NHA.

Je kent de succesverhalen. Steve Jobs, Ronald Wayne en Steve Wozniak begonnen in een garage. Apple is nu een bedrijf dat per seconde 1000 euro winst maakt (in 2016 volgens gegevens van Apple zelf). Mark Zuckerberg begon facebook omdat hij dacht dat zijn studiegenoten wel een online vriendenboek konden gebruiken.

Foodtruck beginnen

Een foodtruck beginnen… begint bij NHA.

Maak je droom waar: een foodtruck beginnen is makkelijker dan je denkt. Of je nu broodjes wilt verkopen tijdens festivals of op een vaste plek smoothies aanbiedt aan passanten, word mobiele horecaondernemer.

Kledingwinkel beginnen

Een kledingwinkel beginnen – kies voor NHA.

Broeken, rokken, schoenen verkopen en je eigen kledingzaak beginnen? Leer alle ins en outs van de modebranche kennen bij NHA.

Ondernemer worden

Ondernemer worden? Waar begin je?

Vrijheid om te doen wat je wilt en tegelijkertijd volledige controle over hoe je geld verdient met een activiteit waar jij goed in bent. Droom je van een eigen bedrijf? Ondernemer worden? Laat je droom uitkomen. Volg een opleiding van NHA en open binnen een jaar de deuren van je eigen bedrijf.

Eigen bedrijf beginnen, maar wat precies?

Hoe start je een eigen bedrijf? Hoe weet je zeker of een idee kansrijk is? Begin vandaag en laat jouw lang gekoesterde droom uitkomen: binnen een jaar start je een eigen bedrijf.

Meer dan 100.000 mensen gaan er elk jaar voor: eigen bedrijf beginnen. Maar wat voor bedrijven zijn dat? Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek openden 170.000 bedrijven in 2017 hun spreekwoordelijke deuren. Het merendeel - 94 procent in dat jaar - was een eenmanszaak. En ja, ondernemers stoppen ook. In 2017 stopten 95.000 bedrijven.

Banketbakker worden

Heerlijke taarten en gebak maken met oog voor detail én creativiteit

Heb jij altijd al banketbakker willen worden? Ben jij een echte liefhebber van gebak, en wil jij mensen blij maken met jouw creaties? Lees meer over wat de ambacht Banketbakker inhoudt, en wat je moet doen om deze baan te bemachtigen. Er zijn meerdere wegen die je kunt bewandelen om uiteindelijk te werken in een banketbakkerij, of om een eigen zaak hierin te starten. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!