Gratis studiegidsEen eigen bedrijf starten vanuit huis is makkelijker dan je denkt 

Droom jij om van een eigen bedrijf vanuit thuis, werkelijkheid te maken? Zie jij de mogelijkheden van jouw logeerkamer al als een bruisende kapsalon? Met de cursussen van NHA kun jij die droom verwezenlijken. Sluit je aan bij vele NHA-cursisten die hun dromen hebben omgezet in een succesvolle carrière. Onze deskundige docenten staan klaar om je te begeleiden. 

 

Eigen bedrijf vanuit huis

Een schoonmaakbedrijf runnen vanuit de studeerkamer? Een cateringbedrijf beginnen in je eigen keuken? Een webshop waarin je zelfgemaakte sieraden verkoopt? Ongeacht of je jouw onderneming leidt vanaf de keukentafel of vanuit een kantoorpand: van de overheid mag het!

 

Waar begin je? Een eigen bedrijf starten vanuit huis, wat doe je?

Een eigen bedrijf starten vanuit huis? Als starter is het eenvoudig om vanuit huis te beginnen met je bedrijf. Dat scheelt kosten voor bedrijfspand. Een zolder, garage of extra kamer is al snel omgebouwd tot bedrijfsruimte.

Denk aan de volgende zaken:

  • Inschrijving bij de Kamer van Koophandel
  • Boekhouding: houd je uitgaven en inkomsten bij
  • Meld je aan bij de Belastingdienst

Houd goed in de gaten hoe het zit met de Belastingdienst. Een eigen bedrijf in huis is namelijk geen officieel bedrijfspand. Dat betekent dat je kosten mogelijk niet kunt aftrekken. Het is verstandig om eerst een opleiding te volgen, zodat je meer leert over ondernemen en wat daar allemaal bij komt kijken.

 

 

Eigen bedrijf vanuit huis, wat heb je nodig?

Bij het starten van een eigen bedrijf vanuit huis moet je met veel aspecten rekening houden. Zo is niet alleen de communicatie met de Belastingdienst van belang. Maar ook hoe je effectief klanten vindt en bindt en een website opbouwt met overtuigende teksten. Een helder beeld van je bedrijfsvoering te hebben is ook van belang, hoe hou je jouw financiën nauwkeurig in de gaten?  

Een succesvolle start maken met jouw eigen bedrijf en voorbereid zijn op de belangrijkste zaken? >>

 

Wat dacht je van:

 

Wat voor bedrijf starten? Top 10 ideeën voor een eigen bedrijf

Je wilt een eigen bedrijf beginnen vanuit huis, maar wat? Er zijn genoeg ideeën voor een eigen bedrijf vanuit huis. Weten hoe je een webshop inricht of hoe je een website bouwt voor je onderneming? Of wil je aan de slag als scenarioschrijver? Volg een van de cursussen van NHA. Van een cursus Budgetcoach tot een cursus Beroepsfotograaf: voor mensen met gezonde ambitie heeft NHA veel verschillende praktische cursussen.

 

1. Eigen Sieraden Webshop Starten

Volg de cursus Eigen Sieraden Webshop Starten en zet de eerste stap naar ondernemerschap. In slechts 9 maanden leer je alles wat nodig is om je eigen sieraden webshop succesvol te lanceren! 

  

2. Eigen Webshop Starten

Schrijf je in voor de cursus Eigen Webshop Starten. Binnen 5 maanden tijd open je de virtuele deuren van jouw online webwinkel.

  

3. Mode ontwerper

Heb je een passie voor kleding en ben je graag bezig met de hipste trends? Ga elke dag aan de slag met de nieuwste mode en ontwerp je eigen kledinglijn! Dan is de cursus Modeontwerper de perfecte keuze.

  

4. Eigen Hondentrimsalon Starten

Honden trimmen is allesbehalve een hondenbaan. Sterker nog, er zijn mensen die het trimmen van honden beschouwen als een hobby. Waarom zou je niet van je hobby je werk willen maken? Met de opleiding hondentrimmer maak je van deze droom je werkelijkheid!  

  

5. Eigen administratiekantoor vanuit huis

Met de cursus Houder Administratiekantoor leg je een stevige basis voor een succesvolle start van je eigen administratiekantoor.

  

6. Eigen Nagelstudio Starten

Houd je van mooie nagels en wil je mensen een goed gevoel geven met je manicurevaardigheden? Volg de cursus Eigen Nagelstudio Starten en begin voor jezelf. 

 

7. Eigenaar Schoonmaakbedrijf

Wil jij de markt openbreken en een eigen schoonmaakbedrijf starten? In de opleiding Eigenaar Schoonmaakbedrijf leer je wat hiervoor allemaal nodig is.

  

8. Cateraar

Houd je van koken en ontvang je vaak complimenten over je kookkunsten? Waarom maak je niet van je passie je werk en start je een eigen cateringbedrijf? In de cursus Cateraar leer je de fijne kneepjes van het cateringvak.

  

9. Opruimcoach

Ben jij goed in het aanbrengen van structuur en is jouw huis altijd opgeruimd? Dan is opruimcoach worden echt iets voor jou! Als opruimcoach help je mensen orde aan te brengen in hun leven. In de opleiding Professional Organizer van NHA leer je alle onmisbare vaardigheden om jouw eigen bedrijf als opruimcoach te starten.  

 

10. Bloemist

Laat jouw bloemen carrière bloeien en start een eigen bloemenzaak. Geef jouw leven kleur en maak mensen blij met de mooiste bloemstukken na het volgen van de opleiding Bloemist! 

Vanaf de bank met een laptop op schoot werken aan een eigen bedrijf. Starten vanuit huis en wie weet waar je over 3 jaar staat. Van Horeca-ondernemer tot massagesalon: bekijk het volledige aanbod aan Eigen Bedrijf opleidingen van NHA.

 

 

Een eigen bedrijf starten vanuit huis, stelt dat eisen aan je woning?

Open je een kapperszaak, dan is hygiënisch werken een vereiste. Hygiënisch werken in je eigen woning? Dat is mogelijk. Sieraden maken en online verkopen? De keukentafel leent zich er voor.

 

Een eigen onderneming starten vanuit huis: zijn er beperkingen?

Ja, eigenlijk zijn er 2 beperkingen. De eerste is dat je buren geen overlast mogen hebben van je onderneming. De tweede is dat je klanten waar voor hun geld krijgen.

Een café beginnen in je woonkamer, dat staat de overheid niet toe. Commercieel meubels maken in de berging van een flatgebouw: verboden.

 

Een eigen bedrijf starten vanuit huis, begint met een cursus van NHA.
 

NHA biedt in elke branche bedrijfscursussen aan

- Beauty en wellness
- Coaching
- Dierenverzorging
- Fotografie en film

Alle bedrijfscursussen bekijken
Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!