Gratis studiegidsEen autobedrijf starten? Begin bij NHA

Stap in. Een autobedrijf beginnen? NHA geeft je de gereedschappen in handen zodat je goed voorbereid bent.

Verkoop, onderhoud, verhuur of een combinatie van die drie: autobedrijven heb je in soorten en maten. Een eigen autobedrijf starten, begint bij de vraag wat voor autobedrijf je begint.

 

Franchise of geen franchise?

De tweede vraag bij een autobedrijf starten is of je aansluiting zoekt bij een bestaand bedrijf of een bestaand automerk. Begin je voor jezelf of werk je liever als franchisenemer? Een merkdealer of merkgarage specialiseert zich in de auto's van één merk, maar is ook gebonden aan dat merk. Een universele autohandelaar of garage is vrijer en biedt de klant het beste, maar mist de specifieke kennis van een merk.

Van cilinderinhoud tot motorvermogen: auto's hebben geen geheimen voor je. Je hebt twee rechterhanden en je ideale dagje uit: autorijden. Je weet ook: een autobedrijf starten vergt meer dan kennis van auto's alleen.

Een autobedrijf starten, begint met vragen:

 • Hoe vinden klanten je?
 • Aan welke eisen moet je administratie voldoen?
 • Wat moet er op een factuur staan?
 • Hoe werkt online marketing?
 • Hoe krijg ik financiering?

 

NHA ondersteunt ondernemers die een autobedrijf starten. Hoe? Bijvoorbeeld met een Basiscursus Boekhouden, een cursus Online Marketing of een cursus Website Bouwen.

 

Je auto repareren

Een kijkje onder de motorkap? In de cursus Populaire Autotechniek leer je auto's van binnen en van buiten kennen. De cursus eigen autobedrijf beginnen is kostenbesparend. Van remlichten vervangen tot winterbanden monteren: je brengt je auto niet meer naar de garage, je doet het zelf. De kosten voor het onderhoud dalen. Je hebt alleen nog materiaalkosten.

Een autobedrijf starten en je hebt een auto van de zaak? De kosten van het onderhoud van je auto zijn in dat geval aftrekbaar van de belasting. Je vervoerskosten dalen nog verder.

Een autobedrijf starten betekent dat je geld verdient met auto's. Natuurlijk vraagt een eigen autobedrijf beginnen om een investering. Zodra je de financiële planning rond hebt en de financiering is op orde, begin je met geld verdienen.

 

NHA biedt in elke branche bedrijfscursussen aan

- Beauty en wellness
- Coaching
- Dierenverzorging
- Fotografie en film

Alle bedrijfscursussen bekijken
Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!