Gratis studiegids

 

Webwinkel beginnen

Volg de cursus Eigen webshop starten van NHA

Kopen en verkopen via internet? Is dat moeilijk? Welnee. Bij de cursus Eigen webshop starten van NHA krijg je een stappenplan. In ongeveer 60 uur ben je online.

Van CoolBlue tot Amazon en van Zalando tot Blendle: online verkoop is booming business. Hand in hand met online verkoop gaat online marketing: klanten, relaties en socialmediagebruikers de gelegenheid bieden als ambassadeur voor je op te treden.

Wil je een eigen webwinkel beginnen? Maak eens een lijstje wat je daarvoor nodig hebt. Zet dan achter elk item op je lijst of je het zelf hebt of kunt of wie je erbij wil helpen. Kijk dan bij het programma van de cursus Eigen webshop starten van NHA. Staan er veel onderwerpen in het programma die ook op je lijstje voorkomen? Schrijf je dan in en je kunt je webwinkel starten voor het einde van de cursus.

 

Een webwinkel beginnen - online marketing benutten

Vroeger was marketing simpel. Je was ondernemer en je had een boodschap. Je betaalde voor een radiospotje of voor reclame in een krant of je liet een brochure drukken en betaalde mensen die rond te brengen. Die boodschap was nogal opdringerig: want zeg nu zelf, wie zit er te wachten op reclame? Wie wil er luisteren naar een ondernemer die iets wil vertellen omdat hij er zelf geld aan wil verdienen?

Creëer ambassadeurs

Nu is marketing nog eenvoudiger. Marketing is veranderd in online marketing. Weet je wat er veranderd is? Je klant praat terug. Hij vertelt je verhaal verder. Hij retweet je boodschap.

Een voorbeeld: Heb je een bloemenzaak? Maak met je smartphone een filmpje over bloemschikken. Zorg dat er een paar goede tips in je filmpje zitten en zet je filmpje online. In het begin vraag je een vriend je filmpje te delen, maar voor je het weet zijn klanten en websitebezoekers die je niet eerder kende vrijwillig veranderd in ambassadeurs.

Ga je een webwinkel beginnen? Denk dan eens aan online marketing.
De 3 belangrijkste tips voor online marketing:

  • Post met enige regelmaat (liever 1x per maand gedurende een jaar dan 12 keer op 1 dag)
  • Zorg dat mensen echt iets aan je bericht of je filmpje hebben
  • Spreek je lezer of kijker direct aan


Heb je ambitie? Wil je je onderscheidend zijn? Wil je een expert zijn op het gebied van online marketing? Ga je een webwinkel beginnen? Volg dan de cursussen Online marketing en Eigen webshop starten of een van de andere commerciële cursussen van NHA.

 

NHA biedt in elke branche bedrijfscursussen aan

- Beauty en wellness
- Coaching
- Dierenverzorging
- Fotografie en film

Alle bedrijfscursussen bekijken »
Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!