Gratis studiegids

 

Een eigen bedrijf beginnen, maar wat bepaalt succes?

Hoe start je een eigen bedrijf? Hoe weet je zeker of een idee kansrijk is? Begin vandaag en laat jouw lang gekoesterde droom uitkomen: binnen een jaar start je een eigen bedrijf.

 

Ideeën voor jouw eigen bedrijf

Meer dan 100.000 mensen gaan er elk jaar voor: eigen bedrijf beginnen. Maar wat voor bedrijven zijn dat? Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek openden 170.000 bedrijven in 2017 hun spreekwoordelijke deuren. Het merendeel - 94 procent in dat jaar - was een eenmanszaak. En ja, ondernemers stoppen ook. In 2017 stopten 95.000 bedrijven.

Soms is stoppen prima. Voorbeeld: een timmerman begint een eenmanszaak en krijgt een baan aangeboden bij een bedrijf waar hij liever werkt. Soms wil iemand een eigen bedrijf beginnen. Maar wat hij aanbiedt, maakt niet uit, hij doet maar wat, klanten blijven weg en de onderneming bloedt dood. 

Wil jij een eigen bedrijf beginnen? Dan heb je ideeën nodig. Maar hoe krijg je die en. misschien nog wel belangrijker. hoe garandeer je dat je tot de succesvolle ondernemingen behoort?

 

Sluit aan bij je interesse

Van een taxibedrijf tot een kapperszaak en van een managementadviesbureau tot een bierbrouwerij: ondernemen gaat vaak beter als de bedrijfsactiviteit aansluit bij jouw interesses en vaardigheden. Zoek een vaardigheid waar je goed in bent. Om opruimcoach te worden is het bijvoorbeeld belangrijk dat je zelf goed bent in structuur aanbrengen en goed kunt opruimen.

Of misschien wil jij wel een online bedrijf beginnen, bijvoorbeeld als zelfstandige virtual assistant of webdesigner. 

Een eigen bedrijf beginnen, maar wat je interesses zijn, dat weet je niet zo goed? Doe het volgende:

 • Kijk wat je hobby's zijn
 • Vraag mensen in je omgeving wat je volgens hen graag doet
 • Bedenk wat je vroeger graag deed
 • Kijk naar lijstjes met mogelijke beroepen
 • Beantwoord de vraag waar mensen je midden in de nacht voor wakker mogen maken


Ondernemers die een eigen bedrijf starten waarin ze hun hart kwijt kunnen, vergroten kansen op duurzaam succes.

 

Maak gebruik van ondersteuning

Van de Kamer van Koophandel tot NHA: veel instellingen bieden hulp aan beginnende ondernemers. Ondernemers die ondernemerszin combineren met scholing hebben de grootste kans op succes.

Een greep uit het cursusaanbod van NHA:

 Bekijk alle cursussen die NHA  aanbiedt voor startende ondernemers.

 

Begin goed voorbereid

Een eigen bedrijf beginnen, maar wat leer je bij een cursus? Van marketing tot boekhouding en van eisen die de wetgever aan een bedrijf stelt tot inhoudelijke kennis: een cursus of opleiding zorgt dat je met meer zekerheid begint aan je nieuwe onderneming.

'Een eigen bedrijf beginnen, maar wat, hoe, waar?' denk je misschien. Of je nu een foodtruck begint of een hondentrimsalon: begin vandaag.

Bij NHA staat een persoonlijke docent je gedurende de cursus terzijde. Je stelt vragen via onze online leeromgeving. Bij de meeste cursussen ondersteunt een ondernemerscoach je ook na de cursus.

De start van een bloeiende eigen zaak ligt binnen handbereik.

 

NHA biedt in elke branche bedrijfscursussen aan

- Beauty en wellness
- Coaching
- Dierenverzorging
- Fotografie en film
- En vele anderen

 

Alle bedrijfscursussen bekijken »
Gratis Headphone of Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!