Bewaar al jouw favoriete cursussen handig op dit verlanglijstje. Lijstjes bewaren, bekijken of delen? Mail het lijstje dan naar jezelf!
077 - 30 67 000
24 uur/dag bereikbaar Bel mij
Gratis studiegidsVoor jezelf beginnen - stap voor stap je zaak opbouwen

Drie tips als je voor jezelf begint

Van de bloemist tot de boekhouder en van de nagelstylist tot de copywriter: allemaal hebben ze dat moment meegemaakt dat ze het besluit namen en voor zichzelf begonnen.

Tip 1: begin bij jezelf

Voor jezelf beginnen? Een eigen bedrijf starten?  Waar begin je? In de fase 'voor jezelf beginnen' ligt het antwoord al besloten: je begint voor jezelf. Waarom? Omdat je enthousiast bent over een idee, omdat je een mogelijkheid ziet geld te verdienen, omdat het je leuk lijkt. Het begint bij jezelf en bij je besluit een eigen zaak te starten.

Tip 2: begin bij je klanten

Wat doe je daarna? Bedenk voor wie je begint. Wie zijn je klanten? Wie heb je iets te bieden? Welke meerwaarde lever je? Keer de frase 'voor jezelf beginnen' om. Voor een ander beginnen.

De eerste stap is gezet. Je wilt voor jezelf beginnen. Wat heb je vervolgens nodig voor je daadwerkelijk begint? Heb je diploma's nodig? Vergunningen? Financiën? Een marketingplan? Vaardigheden?

Volg een van de cursussen van NHA voor zelfstandig ondernemers:

Alle eigen zaak cursussen bekijken >

 

Waarom kiezen voor een van deze cursussen? Voorheen had je nog het middenstandsdiploma, maar dat is tegenwoordig niet meer nodig. In 2016 begonnen ongeveer 30.000 startende ondernemers een eigen bedrijf. De minderheid is succesvol en is na een paar jaar nog steeds levensvatbaar en rendabel. De ondernemers die aan het begin van de succesvolle ondernemingen staan hebben zich goed voorbereid. Zij volgden een opleiding voor ze begonnen.

Tip 3: begin samen

Voor jezelf beginnen betekent niet dat je alles zelf moet doen. Doe het samen. Schakel hulptroepen in. Bouw aan je netwerk. Vraag hulp. Van cursussen boekhouden tot webshops bouwen, van een cursus Indesign tot online marketing: NHA biedt ondernemers hulp. Voor jezelf beginnen doe je samen met anderen

Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

  • Nu 50% korting op het lesgeld!
  • 15 dagen op proef
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt

Advies nodig?

Bel onze studieadviseurs voor meer informatie over een bedrijf starten. 

077 30 67 000

24 uur/dag bereikbaar

Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!