Gratis studiegids

 

Een ondernemingsplan schrijven?

Leer het met de ondernemerscursussen van NHA!

Een ondernemingsplan, businessplan of bedrijfsplan. Hoe je het ook wil noemen, een succesvolle carrière begint bij een sterk en effectief ondernemingsplan schrijven.

Start jij een eigen bedrijf? Dan moet je weten hoe je een gedetailleerd ondernemingsplan schrijft. Met de ondernemingscursussen van NHA leer eenvoudig hoe je dat doet! Ben je nieuwsgierig naar de basis? Die lees je hier!

 

Meest gekozen ondernemingscursussen;

 

Waarom moet ik een ondernemingsplan schrijven?

Een ondernemingsplan geeft houvast. Je kunt erop terugvallen en bijstellen wanneer nodig. Door een ondernemingsplan te maken breng jij jouw kansen concreet in beeld. Je weet wie jouw potentiële klanten zijn en wie jouw concurrentie is. Je krijgt inzicht in de haalbaarheid van je ideeën. Jouw ondernemingsplan is dus een van de belangrijkste documenten bij het opstarten van jouw bedrijf.

Van lease-auto's tot een gereedschapskist: ondernemen betekent investeren. Investeren in tijd, in een netwerk, financieel investeren, en investeren in jouw ondernemingsplan. Steek tijd en energie in een ondernemingsplan schrijven en de vragen beantwoorden zichzelf.

 

Ondernemingsplan maken; wat komt er bij kijken?

Een waardevol businessplan maken of ondernemingsplan schrijven betekent dat je opschrijft hoe je onderneming eruit ziet. Met dit stappenplan schrijf jij een ijzersterk ondernemingsplan!

 

Stappenplan voor mijn ondernemingsplan

 1. Introductie van mijn business
  Dit is een samenvatting van jouw ondernemingsplan. Je schrijft deze eigenlijk pas als de rest van jouw businessplan compleet is, maar het is wel het eerste onderdeel van het document.
 2. Wat voor ondernemer ben ik?
  Wat zijn jouw persoonlijke eigenschappen als ondernemer? Schrijf ze op!
 3. Mijn activiteiten
  Wat ga je doen? Hoe pak je dit aan? En welke doelgroep ga je hiermee bereiken?
 4. Marktanalyse
  Je maakt een marketingplan, stelt een SWOT analyse op en duikt dieper in jouw concurrentie.
 5. Verzekeringen en vergunningen
  Zorg dat jouw business aan alle regels, wetten en eisen voldoet. Vergeet de algemene voorwaarden niet!
 6. De financiën
  Je zet kosten tegenover (verwachtte) opbrengsten. Wat investeer jij, en wat investeren zij?

 

In de ondernemerscursussen van NHA leer je een ondernemingsplan schrijven en je leert hoe banken en andere investeerders ondernemingsplannen beoordelen. Wanneer kennen ze een financieringsvoorstel wel toe en wanneer niet?

  

Zoek je een Ondernemerscursus? Die vind je bij NHA:

 

Bekijk alle Eigen Bedrijf cursussen >>

 

Ondernemingsplan schrijven: verschillen

Een ondernemingsplan schrijven voor een café, voor een eenmanszaak, voor een sportwinkel? Verschillen ondernemingsplannen? Sommige ondernemingen vereisen investeringen. Een café of restaurant opzetten, inrichten en runnen kost geld. Van fotografie je beroep maken en een eenmanszaak starten is goedkoper: een fototoestel volstaat. Bij een ondernemingsplan maken hanteer je een vuistregel: hoe groter de investering, hoe hoger de eisen zijn die investeerders aan een ondernemingsplan stellen.

Een ondernemingsplan biedt houvast. Dat leer je in de cursussen van NHA . Een ondernemingsplan schrijven dwingt je na te denken over je eigen zaak. Wat heb je nodig? Hoe verdien je geld? Hoe vind je klanten of beter: hoe vinden klanten jou? Een ondernemingsplan werkt eigenlijk als een soort checklist of analyse: even tijd nemen om zaken op een rij te zetten.

 

Van een cursus Beroepsfotograaf tot een cursus over de basiskennis van boekhouden: NHA ondersteunt ondernemers met ambitie. Doel: een ijzersterk ondernemingsplan maken.

 

NHA biedt in elke branche bedrijfscursussen aan

- Beauty en wellness
- Coaching
- Dierenverzorging
- Fotografie en film
 

Alle bedrijfscursussen bekijken
Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!