Menu
Gratis studiegids

 

Een ondernemingsplan schrijven?

Leer het bij een van de ondernemerscursussen van NHA

Een ondernemingsplan maken geeft investeerders vertrouwen en biedt houvast als zaken succesvoller gaan. Je kunt altijd terugvallen op het plan en bijstellen indien nodig. Dat is het voordeel van een doortimmerd plan.

 

Van lease-auto's tot een gereedschapskist: ondernemen betekent investeren. Investeren in tijd, investeren in een netwerk, financieel investeren, misschien investeren in apparatuur of gebouwen. Hoe verdien je de investering terug? Investeer tijd en energie in een ondernemingsplan schrijven en de vragen beantwoorden zichzelf.

 

Wat komt er kijken bij een ondernemingsplan maken?

Een businessplan opstellen of ondernemingsplan schrijven betekent dat je opschrijft hoe je onderneming eruit ziet.

 

Deze onderdelen beschrijf je in een ondernemingsplan:

 • Doel van je onderneming
 • Product of dienst die de onderneming aanbiedt
 • Marktanalyse: wie is je doelgroep
 • Marktanalyse: hoe bereik je je doelgroep
 • Benodigdheden voor je onderneming
 • Financiële planning

 

Een ondernemingsplan schrijven op de achterkant van een bierviltje? Heb je voor de beste ideeën maar een paar zinnen nodig? In de ondernemerscursussen van NHA leer je een ondernemingsplan schrijven en je leert hoe banken en andere investeerders ondernemingsplannen beoordelen. Wanneer kennen ze een financieringsvoorstel wel toe en wanneer niet?

  

Zoek je een cursus ondernemen? NHA onder meer de volgende vier cursussen:

Alle eigen bedrijf cursussen bekijken >

 

Ondernemingsplan schrijven: verschillen

Een ondernemingsplan schrijven voor een café, voor een eenmanszaak, voor een sportwinkel? Verschillen ondernemingsplannen? Sommige ondernemingen vereisen investeringen. Een café of restaurant opzetten, inrichten en runnen kost geld. Van fotografie je beroep maken en een eenmanszaak starten is goedkoper: een fototoestel volstaat. Bij een ondernemingsplan maken hanteer je een vuistregel: hoe groter de investering, hoe hoger de eisen zijn die investeerders aan een ondernemingsplan stellen.

 

Een ondernemingsplan biedt houvast. Dat leer je in de cursussen van NHA . Een ondernemingsplan schrijven dwingt je na te denken over je eigen zaak. Wat heb je nodig? Hoe verdien je geld? Hoe vind je klanten of beter: hoe vinden klanten jou? Een ondernemingsplan werkt eigenlijk als een soort checklist of analyse: even tijd nemen om zaken op een rij te zetten.

 

Van een cursus Beroepsfotograaf tot een cursus over de basiskennis van boekhouden: NHA ondersteunt ondernemers met ambitie. Doel: een solide ondernemingsplan maken.

 

NHA biedt in elke branche bedrijfscursussen aan

- Beauty en wellness
- Coaching
- Dierenverzorging
- Fotografie en film
- En vele anderen

 

Alle bedrijfscursussen bekijken

 

Daarom NHA

 • Nu 50% korting op het lesgeld!
 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

Advies nodig?

Bel onze studieadviseurs voor meer informatie over een bedrijf starten. 

077 30 67 000

24 uur/dag bereikbaar

Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!