Gratis studiegidsEigen onderneming starten

Wat heb je nodig?

Heb je een middenstandsdiploma nodig? Of vergunningen? Of een startkapitaal? Welke eisen stelt de wet aan ondernemers? De cursus Zelfstandig ondernemer MKB biedt antwoorden.

 

Onderneming starten

Ondernemer dat word je niet, dat ben je. Klopt dat? Nee, daarvoor zijn er te veel voorbeelden van ondernemers die eigenlijk per toeval een bedrijf begonnen. Niet de minste bedrijven.

Een eigen onderneming starten, hoe doe je dat? Waar begin je? Je bent niet verplicht een middenstandsdiploma te halen (dat was tot eind 2000 wel verplicht).

 

Leer de rechten en plichten van ondernemers kennen

Maar je hebt wel plichten (rechten overigens ook). Welke? Dat leer je in de cursus Zelfstandig Ondernemer MKB van NHA.

Het advies van de Kamer van Koophandel, MKB-Nederland en van ondernemersorganisatie VNO/NCW aan startende ondernemers: volg een opleiding zoals de cursus Zelfstandig Ondernemer MKB. Zo'n cursus heeft als bijkomend voordeel dat financiers meer vertrouwen hebben in een goed voorbereide ondernemer.

Van een cursus boekhouden tot een cursus Beroepsfotograaf: bij NHA kies je uit een scala aan cursussen die je voorbereiden op het ondernemerschap. Een eigen onderneming starten? Weet dat de Belastingdienst eisen stelt aan de manier waarop je bonnetjes bewaart en facturen stuurt, weet dat je klanten rechten hebben.

 

Heeft een klant na een maand nog niet betaald? Dat is niet handig tijdens de cruciale periode van een eigen onderneming starten. Gelukkig heb je recht op een extra vergoeding, ook als je dat niet bent overeengekomen. Dat is de wettelijke vertragingsrente. Of je die rente altijd in rekening brengt? Dat bepaal je zelf.

 

Wat zijn de succesfactoren van mensen die een eigen onderneming starten?

Waarom groeide het bedrijfje van twee jongens die in de garage begonnen iets te doen met computers uit tot een multinationale onderneming met in 2015 een winst van meer dan 100.000 dollar per seconde?

 

NHA biedt in elke branche bedrijfscursussen aan

- Beauty en wellness
- Coaching
- Dierenverzorging
- Fotografie en film

Alle bedrijfscursussen bekijken
Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!